Egészségesen az ünnepek alatt is

A december hónapot kitölti az adventi időszak és idén a hónap elejétől mintha az időjárás is varázslatosan télbe fordult volna. így egyszerre tudatosodik bennünk, hogy már csak pár hét és itt a Karácsony és addig még mennyi a tennivaló. A munkahelyen itt az év végi hajrá – a jövő évi tervezés mellett mindig ilyenkor esnek be a váratlan feladatok. Szinte egymást érik a Mikulás és egyéb adventi programok, a gyerekek szeme már egyre jobban csillog, mikor írják a listát, hogy jó magaviseletükért cserébe mit hozzon a Jézuska a fa alá.

Ha már listáknál tartunk, az ajándék lista mellett ugyanolyan fontos a bevásárló lista is, hiszen a Karácsony, majd rögtön utána a Szilveszter is szinte végelláthatatlan ebédek, vacsorák, sőt ünnepi reggelik sorát jelentik. Ilyen körülmények között nem csoda hát, ha nehezebben tudunk figyelni az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásra.

Pedig a hirtelen jött hideg, az idő szűke és a felgyülemlett tennivalók miatti stressz mind komoly igénybevétel a szervezet számára, ezért immunrendszerünk extra megerősítést igényel.

A legegyszerűbb, ha ilyenkor alapvető, minden nap fogyasztott élelmiszereinket gondosabban válogatjuk meg, ügyelve, hogy azok ne csak energiát biztosítsanak, de immunerőnk épülését is szolgálják. Egészséges tejtermékek fogyasztásával azonban könnyedén jutunk extra vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz.

Ha nagy a kapkodás, vagy ha már elegünk van a kiadós ünnepi ételekből a finom, zsírszegény sajtok remek választás és rendkívül változatos módon fogyaszthatóak. Teljes értékű élelmiszerként a sajt rendkívül fontos fehérje forrás, magas kálcium is foszfortartalma miatt pedig nélkülözhetetlen csontrendszerünk és fogaink védelmében. Már napi 5 dkg sajt elfogyasztásával fedezhetjük szerveztünk kálcium szükségletének 20-30%-át, ráadásul koncentrált formában tartalmazza a tej értékes összetevőit. Magas az A-, E- és D-vitamin tartalma,  de tartalmaz B-vitaminokat, folsavat és C-vitamint is. Szerencsére még csak nem is bonyolult a sajtkészítményeket a sietős mindennapok részévé tenni, hiszen a praktikus szeletelt, vagy darabolt sajtok ideálisak egy gyors szendvics, vagy egy ízletes saláta elkészítéséhez.

Szokásos reggeli, délutáni italainkhoz is inkább válasszuk a vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított Tolle Vitál tejet. Ez a forradalmian új technológiával készült folyékony egészség sikerrel gondoskodik majd szervezetünk megnövekedett igényeiről. Az extra adag A, B1, B6, B12, C, D, E vitaminok, kálcium és  a folsav nemcsak csontjaink, de bőrünk, hajunk, szemünk, szív és érrendszerünk működését támogatja és nem utolsó sorban idegrendszerünk kiegyensúlyozott működéséhez is hozzájárul. Ne felejtsük: a Vitál tejet hűtőszekrény hidegen fogyasszuk! Nemcsak kényeztető, friss íze kedvéért, hanem mert a melegítés, forralás bizony a vitaminok kiiktatását jelentik.

Ne adjuk fel egészséges életmódunkat az ünnepek alatt sem! Fogyasszunk zsírszegény, ám ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag ízletes Tolle Vitál tejet és sajtokat.

Látogasson el a Tolle FittKlub honlapjára, ahol további hasznos tippeket és ünnepi recepteket is talál! http://www.tolle.hu/fittklub

Kapcsolódó cikkek:

Újabb bizonyíték a tej daganatos betegség elleni hatására

Külföldön hódítanak, itthon még gyerekcipőben járnak a bioélelmiszerek

Tejjel-mézzel folyó Kánaán immunrendszerünk megerősítéséért

folytatás

Legkedveltebb hírek
Átvernek minket a Bosszúállók készítői, de mindezt csak a mi érdekünkben teszik
2019-03-22 16:07:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Villantsd meg a gyermekekkel együtt fantáziádat és kreativitásodat! Most hétvégén március 23-án és 24-én 10-18 óráig kapcsolódj ki a családdal együtt a Campona földszintjén, és építsetek közösen a kihelyezett rengeteg LEGO? alkatrészből repülőt vagy űrhajót! Köztudott, hogy a LEGO? a világ legnépszerűbb játéka
2019-03-22 16:00:13 | Hozzászólások: 0 | Bellacafe.hu
Tavasszal könnyebb elkezdeni a sportolást! És még nem késő, hogy foglalkozzunk az alakunkkal! Nézd meg a legdivatosabb sportruhákat és kiegészítőket, hogy nagyobb lendületet kapj a konditeremhez az Answear
2019-03-22 15:00:56 | Hozzászólások: 0 | Bellacafe.hu
Ma van a víz világnapja, az idő is remek, irány a vízpart! Lehet tó, kis patak vagy tenger - ami a legközelebb van
2019-03-22 14:46:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez