így óvd meg otthonod a betörőktől!

Rablás, betörés, személy elleni erőszak. Hazánkban az elmúlt évek bűnügyi statisztikái szerint,55-57% közöttire tehető a vagyon elleni bűncselekmények száma az összes elkövetett bűncselekményen belül. Kis Sándor az Árgus Security Vagyonvédelmi Kft. szakembere szerint, ariasztások számának növekedése észlelhető az utóbbi időben, amely körülbelül 7%-os növekedést jelent. A modern védelmi berendezések használatával azonban, drasztikusan csökkenteni tudjuk a behatolás sikerességét, megvédve otthonunkat, értékeinket és családunkat a kellemetlen élményektől. Ezért a Hörmann Hungária Kft. és az Árgus Security közösen kívánja felhívni a figyelmet arra, hogy egy kis odafigyeléssel és a helyesen kialakított biztonsági védelmi eszközökkel, mindezen bűnesetek megelőzhetőek lehetnek.

Az emberiség sajátja, hogy ősidők óta foglalkoztatja szerettei és saját biztonságának kérdése, hiszen mindig is voltak, vannak, és a jövőben is lesznek olyanok, akik mindezekre fenyegetést jelentenek. Az idő múlásával, a változás mindössze annyi, hogy amíg a védelemhez az őskorban egy méretes bot is elég volt, addig a biztonság megtervezése, kiépítése és szolgáltatása a III. évezredre, külön szakmává fejlődött. A védelmünk kialakítása alapvetően három fő pillérre támaszkodik: a mechanikai, az elektronikus és az élőerős védelemre. Rossz hír, hogy tökéletes, 100%-os biztonságról sohasem beszélhetünk, csak annyit tehetünk, hogy a kockázatokat a lehető legminimálisabb szinten tartjuk. Emellett pedig folyamatosan monitorozzuk a védett objektumot az elért biztonsági szint fenntartása, és javítása érdekében.

Elektronikus védelem ? de mit is jelent ez pontosan?

?Amíg a mechanikai védelem (kapuk, rácsok, zárak, lakatok) elsősorban a betörők elleni védelmet szolgálja, addig az elektronikus vagyonvédelmi rendszerekkel akár a támadások, egészségügyi vészhelyzetek, tűzesetek, épületgépészeti problémák is valós időben felismerhetővé válnak. Az elektronikus vagyonvédelmi rendszerek jelenthetnek riasztókat, megfigyelő rendszereket, infra-sorompókat, illetve beléptető rendszereket is? ?mondta el az Árgus Security Kft. budapesti igazgatója Kiss Sándor. – ?Az otthonunk védelmében a legnagyobb hangsúlyt a riasztórendszerre érdemes helyezni, melynek elsődleges szerepe az illetéktelen behatolás valós idejű, minél korábban történő jelzése. A jelzésadáson kívül az is fontos az ingatlantulajdonosoknak, hogy mekkora kár keletkezhet az épületükben. Jellemzően dolog elleni erőszak formájában, ameddig a fenyegetés elhárítása megtörténik.?

Farkas Előd, az Árgus-Security Kft. biztonságtechnikai szakértője szerint, a teljes védelem az, amikor minden bejutási pontot és a belső tereket is lefedjük érzékelőkkel. Ezt jellemzően akkor alkalmazzuk, amikor az ingatlanban senki sem tartózkodik.Természetesen a mai korszerű rendszerek esetében, lehetőség van a zónákra osztott tereket külön-külön is élesíteni, vagy kikapcsolni. Héjvédelem az, amikor a nyílászárók kerülnek nyitás-és üvegtörés érzékelőkkel, vagy infra eszközökkel lefedésre. Ebben az esetben nyugodtan lehet az ingatlanon belül mozogni a riasztórendszer csak külső behatoló esetében jelez. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a központi nyílászárók (például bejárati ajtó, garázskapu) a lehető legjobb minőségben készüljenek. Egyre több az olyan bűncselekmény is, ahol nem a lakásban lévő értékekre specializálódnak az elkövetők, hanem a garázskapu kinyitásával próbálják meg a nagy értékű autót vagy az ott tárolt szerszámokat, gépeket ellopni.

?2012 júliusától, a Hörmannál elérhetővé vált a lehető legbiztonságosabb garázskapu-rendszer: a Bisecur. Az új, innovatív termék a meglévő megoldásoknál azért biztonságosabb, mert az online banki szolgáltatások során is használt, AES 128 bites titkosítással kódolja a kézi adó rádiójelét, amely így szinte feltörhetetlen. A Hörmann mérnökei új jelátviteli rendszert építettek az adókba, így azok a zavaró rádióhullámokkal szemben érzéktelenebbek, ezért megbízhatóságuk az eddigi legjobb a hasonló termékek között? ? mondta el Szujó László, a Hörmann Hungária ügyvezetője. – ?A rendszer így lényegesen biztonságosabb, mint a meghajtásgyártók körében is széles körben használt Kee Loq eljárás? ?tette hozzá.

Az elektronikus védelem és az élőerő legköltséghatékonyabb kombinációja a távfelügyeleti szolgáltatás igénybe vétele. Ekkor a riasztó megszólalása esetén, rövid időn belül képzett szakemberek érkeznek a helyszínre, akik nem csak a fenyegetés elhárításában, hanem a helyszín biztosításában is járatosak, ami fontos a későbbi rendőri nyomozás szempontjából.

Árgus tipp:

Ne felejtsük el, hogy az elektronikus védelmi eszközök bármennyire is kifinomultak, a hatékonyságuk kulcsa abban rejlik, hogyan tudjuk kombinálni a mechanikus védelemmel és az élőerő alkalmazása adta lehetőségekkel!

Hörmann tipp:

A motorral működtetett (automata) szekcionált garázskapukkal szemben a betörőknek csak csekély esélyük van. A feltolásvédelem (amely egy erős mechanikus védelem), akkor is védi garázsát, ha áramszünet van. Ha a kapu zárva van, a feltolás elleni biztosítás automatikusan beugrik a vezetősín ütközőjébe és így erősen reteszeli a kaput. Ha billenőkaput választ, akkor sem kell félnie: az ún. forgónyelves reteszelés megbízható megoldás a betörők ellen. Záráskor ugyanis a forgónyelv (szemben a tolóretesszel) erősebben rögzíti a kaput a kerethez mindkét oldalon, így azt nem lehet kiemelni a helyéből.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsold be és fellélegezhetsz! Miele készülékek a tökéletesség szolgálatában Mit szólnál hozzá, ha modell pasik újítanák fel a lakásodat? ? fotókkal
folytatás

Legkedveltebb hírek
Alig egy hónapjuk maradt a végzős középiskolásoknak, hogy eldöntsék, hol folytatják tanulmányaikat: az idén szeptemberben induló egyetemi képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni
2020-01-17 15:50:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
A Mandalorian egyik epizódjának rendezése után nagyobb feladat is juthat a Star Wars-filmekben a hat Oscarra jelölt Jojo Nyuszi rendezőjének
2020-01-17 11:45:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez