Veterán autócsodáktól a JuhÉÉÉtvégéig ? programajánló április 25-27.

A húsvét utáni rövid hetet mi zárhatná jobban, mint egy programokkal teli, izgalmas hétvége! Szerencsére most sem lesz időnk unatkozni, hiszen megannyi rendezvény várja az aktív pihenés szerelmeseit az ország különböző pontjain.

Szent György-napi Kihajtási Ünnep

Hortobágy, Vásártér – 2014. április 26.

A jószágok kora tavasztól - Szent György napjától ? a legelőket járják. A pásztor felelősséggel tartozik a rábízott állatokért, ezért a gazdával közösen megszámolt jószágok számát fába rótták, a rovásfa egyik fele a pásztornál, másik a gazdánál maradt. Ezt a hagyományt ápoljuk Szent György hetének szombatján Hortobágy vásárterén, ahol a tél búcsúztatásra és a tavasz köszöntésére az öreg pásztorok és a kisbojtárok pásztortüzet gyújtanak.

XX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

Hódmezővásárhely, Hód-Mezőgazda ZRt. – 2014. április 25-27.

A rendezvény programjai között főzőverseny, zenés lovas karusszel, fogat- díjlovas csikós bemutató, lovas torna, dáma lovas bemutató, lovas játék, díjugrató verseny, tenyészállat felvezetés, “Állati jó show” gyerekeknek, malacfogó verseny, agárverseny, kutyás Agility akadályverseny és a Guiness Világrekorder kézi birkanyírása is helyet kap.

Sárrét íze Fesztivál – Szent György Nap

Nagyrábé – 2014. április 26.

A Szent György nap a juhászati hagyományok felelevenítését szolgálja. (Juhkihajtás, birkanyírás.) A Sárrét íze fesztivál a térség legnagyobb gasztronómiai rendezvényévé nőtte ki magát, változatos kulturális programmal is szolgál.

23. Komáromi Napok

Komárom – 2014. Április 26 – Május 4.

Észak-és Dél-Komáromnak 1992 óta közös rendezvénye az április 26-án kezdődő Komáromi Napok. A dátum az 1848-49-es forradalom és szabadságharc komáromi vonatkozásában legdicsőségesebb eseményének állít emléket, nevezetesen az 1849. április 26-i komáromi csatának. Április 27-én a 17. Felvidéki Tavaszi Emlékhadjárat ünnepélyes fogadására kerül sor. Az emlékhadjárat útvonalán 35 településen haladnak át, ahol megemlékezésekre, csatajelenetekre kerül sor, katonai hagyományőrzők részvételével. A Tavaszi Emlékhadjárat résztvevői saját korhű  ruházatukkal, felszereléseikkel és történelmi fegyvereikkel idézik fel a magyar történelem egyik igen jelentős katonai sikereket felmutató hadi eseménysorozatát,melynek végső állomása Komárom. Az élő történelemóráknak is tekinthető programok minden bizonnyal sok ezer gyerek és felnőtt számára jelentenek majd feledhetetlen élményt és egyúttal ösztönzőt a magyar kultúra ápolására, népszerűsítésére.

VI. Vőfélytalálkozó

Demjén, demjéni Közösségi Ház udvara – 2014. április 26.

Falusi lakodalom lesz Demjénben, ahol a vőfélyek a főszereplők! Az ország minden részről várjuk a vőfélyeket a hagyományos lakodalmas mulatságba. A vendégek bekapcsolódhatnak a falusi lakodalmas menetbe. A program során hagyományos falusi lakodalmas menüt kínálunk a résztvevőknek. A lakodalmas mulatságon a vőfélyek és a helyi hagyományőrző népdalkörök szórakoztatják a közönséget. A menyecsketánc sem marad el.

Fűzfasíp készítő túra, a Föld napjával összekötve

Szabics Kikötő és Szabadidőpart, Tiszafüred ? Örvény – 2014. április 26. 10.00 óra

A tavaszi madárdalos erdő füttykoncertjéhez mi is hozzájárulunk-e túrával. Bicskánk közreműködésével megszólaltatjuk a fűzfavesszőt, és közben előadást hallgathatunk a bolygónkat veszélyeztető globális problémákról, energiafelhasználásról, környezetszennyezésről stb. Majd e szép természeti környezetben és friss levegőn tett sétán új ötletekkel próbáljuk szebbé tenni a Világot ! A program záró-részeként “Zöld Föld”környezetvédelmi témájú feladatlapot tölthetünk ki. Öko-lábnyom számítás és még sok “Zöld” érdekesség várja a résztvevőket.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

JuhÉÉÉtvége

Tisza-tavi Ökocentrum, Poroszló – 2014. április 26.

Szent György napjához kapcsolódóan birkabemutatók, pásztorjátékok, a helyi éttermekben gasztronómiai programok, este 2. születésnapi élő koncert várja az ünnepelni vágyókat.

A FÖLD NAPJA

Pécs, Tettye tér – 2014. április 26. 10 óra

A szabadtéri rendezvény környezetünk természeti értékeire, azok megóvására kívánja felhívni a figyelmet. A látogatókat több szervezet képviselői várják hangulatos és interaktív programelemekkel. A résztvevők megismerhetik azokat a módszereket is, amelyekkel környezetünk és a természet védelme mindennapjaink részévé válhat.

Maszkura és a Tücsökraj koncert

Kobuci kert ? 2014. április 25.

Nem csak nyitóbuli, de premiernap is lesz 2014. április 25-én a Kobuci kertben, a Maszkura és a Tücsökraj főszereplésével. A közelmúltban ugyanis elkészült egy közös daluk a DSP-vel, melyet itt először hallhat élőben a nagyközönség. A klipet már több mint 22 ezren látták a legnépszerűbb videómegosztó csatornán! ?Semmi nagy rongyrázás, csak szerettünk volna a számhoz egy vizuális pluszt, ami visszaadja a közös munka hangulatát? ? mesélte a klipről megjelenés előtt Dipa a DSP-ből.

EAST a Müpában

Művészetek Palotája ? 2014. április 25.

A nyolcvanas-kilencvenes évek legmeghatározóbb hazai progresszívrock-zenekara, az EAST április 25-én egyedülálló koncertet ad a Művészetek Palotájában. Az együttes dalai ezen az estén a különleges alkalomra áthangszerelve, az MR Szimfonikusok kíséretében fognak megszólalni. A kétórás koncert programja az EAST szinte teljes munkásságát felöleli. A régi felállással ? Király István, Móczán Péter, Pálvölgyi Géza, Varga János és Zareczky Miklós ? eljátsszák a legsikeresebb, Játékok című első albumuk zenei anyagát, a Hűség hat opusát pedig szvitként adják elő.

ZAGAR ? UPLIFTED!

Budapest, PRLMNT ? 2014. április 25.

Egy új, elegáns, sokfunkciós kulturális központban, a PRLMNT-ben nyitja meg a fesztiválszezont a Zagar zenekar ? ha nem is hivatalosan, de annál hatékonyabban. A nemzetközi zenei színtéren is elismert együttes eddigi albumai (Local Broadcast, Szezon, Cannot Walk Fly Instead, Light Leaks)legsikeresebb számait fogja uptempósabb, azaz pörgősebb változatban prezentálni. A teljesen új, táncos hangszerelések mellett megelevenednek majd olyan producerek Zagar remixei is mint: Miami Kidz, Terry Lee Brown Jr., Yonderboi vagy az angol NME újságíró/műsorvezető DJ Goldierocks.

Oldtimer Premier

Biatorbágy – 2014. április 26.

Az első meleg tavaszi napokon visszafoglalják az utakat a tél viszontagságai előla garázsba menekített értékes autók és motorok, ezért ilyenkor szervezik hagyományos éves találkozójukata veterán-, nosztalgia- és hobbijárművek megszállottjai is. A keleti és nyugati, átalakított vagy eredeti, veterán és hamarosan azzá érő autók április 26-án, 10.00-től 17.00 óráig vonulnak fel a biatorbágyi ruházati outlet központban, a Premier Outletben. A sofőrök közül sokan hozzáöltöznek az autójukhoz, így a találkozó egyszerre autós esemény és látványos korhű jelmezverseny is. Az idei program különlegessége egy kedves Babetta kismotor, amelyet bárki kipróbálhat az akadálypályán.

4. BETON kurzus és workshop: Betonrobot ? gyerekfoglalkozás

Budapest,  VALYO Műhely (Igor Metropol épülete) – 2014. április 25., 17-19-ig és április 27. 10-12-ig

Betonból önthetnek saját robotfigurát a gyerekek április 25-én délután és 27-én délelőtt az idei BETON workshop ingyenes, de regisztrációhoz kötött rendezvényén. A program célja, hogy a kurzuson résztvevő egyetemistákon kívül a legkisebbek is a gyakorlatban, játékos formában próbálhassák ki, mi mindenre lehet felhasználni a betont.

A betonöntés technikai korlátai miatt a gyerekek az elkészült munkáikat a foglalkozás után két nappal tudják elvinni a műhelyből. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni e-mailben lehet.

12. CSEFUSZ

Budapest, Gyermek Ifjúsági és Sport Centrum – 2014. április 27. 9-15 óra

12. alkalommal állnak rajthoz a sport szerelmesei Csepelen a CSEFUSZ Családi Sport és Életmód nap keretében megrendezendő futóversenyen. A rendezvény célja: az egész család megmozgatásán túl felhívni a figyelmet a környezettudatosságra és az egészséges életmódra.

A Családi Sport és Életmód nap nem csak a futásról szól, hiszen célba érkezés előtt és után több, az egészségtudatos élettel kapcsolatos program várja a család minden tagját.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Bokodi Sándor emlékére létrehozott díjat immáron nyolc éve adják át, ezúttal az impozáns Kossuth Múzeumhajón vehették át a kitüntetett személyek
2020-09-24 10:41:03 | Hozzászólások: 0 | Bellacafe.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez