Az idő lehet borús, Te nem! – programajánló május 15-18.

Bár az idő kicsit borongósnak tűnik, ez nem kell, hogy a kedvünket is elrontsa, mert olyan érdekes és izgalmas programok várnak ránk a hétvégén, hogy azokat kár lenne néhány esőcsepp miatt kihagyni! Akit nem tartanak vissza a szürke felhők, az bátran látogasson el bármelyik rendezvényre ? garantáltan nem bánja meg!

BORTRIATLON rendezvénysorozat keretében: Szürkebarát túra

Badacsony – 2014. május 17. – 2014. május 18.

A badacsonyi borászok példaértékű összefogásának eredményeként megszületett a BORTRIATLON rendezvénysorozat, mely 2014-ben is folytatódik. A rendezvény keretében 3 ?bortúrával?, 3 hónap – 3 hétvégéjére hívják a kalandra vágyókat. Szeretettel várnak minden kedves Borbarátot május 17-18. között a Szürkebarát túrára; június 8-9. között a Kéknyelű túra; október 11-12. között pedig a Rizling Vakációra. E 3 rendezvény alkalmával a borospincék mélyén, hamisíthatatlan környezetben, a boros gazdák rejtett kincsei mellett megismerheti az igazi badacsonyi Szürkebarátot, a Kéknyelűt és az Olaszrizlinget. A pincékben egész hétvégén borkóstolókkal és kulturális programokkal várják a látogatókat. Az útiterv és a régiós buszjárat biztosítva van, nincs más teendője keljen útra és hozza a barátait is!  A rendezvényekhez játék is párosul! Hódítsa meg a Tanúhegyeket! Vegyen részt a BORTRIATLON felfedezőúton és gyűjtsön össze minél több pecsétet. A pecsétet ott keresse, ahol a Szürkebarát, Kéknyelű és Olaszrizling bor lelőhelyeit találja. Amennyiben sikeresen rátalált a rejtekhelyekre, pecsételtessen és értékes nyeremények gazdája lehet.

Családok napja

Szentendrei Skanzen ? 2014. Május 17.

Régen a több generációs családok- nemritkán 8-10 fő- együtt, egy szobában éltek. A famíliában a gyermekek felnéztek a szüleikre, akik tisztelték az idősek tudását. A család a társadalom legkisebb egységét, alapját képezte, a mesterségek pedig apáról fiúra, a fortélyok anyáról, leányára szálltak. Éppen ezért a családok nemzetközi napjához legközelebbi szombaton, május 17-én kiderül, hogyan készül a családok legfontosabb eledele a kenyér. A felnőttek a Skanzen óriás bútorait- bölcsőt, hatalmas széket és asztalt- kipróbálva átélik, milyen is a világ gyermek szemmel. A gyermekek a családi napon a Munkák a házban foglalkozás keretében átélik, hogy felnőttként milyen nemek szerinti ház körüli teendőkkel foglalatoskodtak falun nap, mint nap. Várja őket Nagymama bárányos meséivel, Oszter Alexandra pedig elhozza legújabb meseillusztrációit, közösen rajzol a csemetékkel.

X. Hajdúszoboszlói Grillétel- és Sörfesztivál

Hajdúszoboszló, Szent István Park – 2014. május 16-18.

A jó idő beköszöntével megrendezett gasztronómiai eseményen grillezett, szabad tűzön készült ételeket és azokhoz illő ízletes söröket, sörkülönlegességeket kóstolhatnak meg az ínyencek. A szomszédos szabadtéri színpadon eközben a ?Pünkösdi sokadalom? kulturális programjai várják az érdeklődőket, mely az Észak-Alföld legnagyobb regionális néptánc fesztiválja. Frissen sütött szaftos grillek, kísérje le hideg sörrel!

IV. Magyar Világtalálkozó

Budapest – 2014. május 18-25.

Magyar Világtalálkozó évről évre májusban megrendezésre kerülő olyan rendezvénysorozat, melyen az összmagyarság képviseletében a közélet, a kultúra, a tudomány, a művészet, a vallás, a szociális és a civilszféra, a sport és a gazdasági élet szereplői mutatkoznak be valamennyi korosztály számára a Kárpát-medencei és a távoli országokba szétszóratott magyarok és meghívott vendégeik részvételével. Az idei Világtalálkozó 2014. május 18-25. között Budapesten és mintegy 15 helyszínen kerül megrendezésre. A nyolc nap számos helyszínének mintegy 100 programjából minden korosztály kedvére válogathat. A rendezvények zöme idén is Budapest belvárosában zajlik, a főrendezvény a SYMA központban májsu 23-25. között megrendezésre kerülő Világfalu, ahol több, mint 5000 m2-es területen zajlanak a Világtalálkozó fesztivál jellegű eseményei.

Kunmánia B kategóriás Díjugrató Verseny és Kun Viadal

Kisújszállás, Horváth-tanya – 2014. május 17.

Májusban kerül megrendezésre a hagyományos Kun Viadal, melyet elsősorban a lovassportok szerelmeseinek ajánlunk. A programon többek között díjugrató és lovasíjász versenyeket is megtekinthetnek.

I. Nemzetközi Bonsai Kiállítás

Sopron, Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ – 2014. május 16-18.

2014. május 16-18. között a soproni Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ ad otthont az I. Nemzetközi Bonsai Kiállításnak. A Soproni Bonsai Egyesület és a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. közös rendezvényén több mint tíz kiállító mintegy 130 növény-különlegessége tekinthető meg, a délutáni bemutatók során az érdeklődők elsajátíthatják a kisméretű, ám az alapnövények sajátosságait megtartó fácskák alakításának alapfogásait is. A hétvégi családi program utolsó napjának egyik kiemelt eseményeként 9 órától egy több mint százéves galagonya újraformázásban a kiállítás látogatói is szerepet kapnak.

Böszörményi dísznövény és ízek fesztiválja

Hajdúböszörmény, Bocskai István – 2014. május 17.

Hajdúsági, böszörményi bográcsos ételek főzőversenye amatőr és profi kategóriában neves zsűri jelenlétében. Cél a hagyományok ápolása, gasztonómiai múltunk felkutatása, őrzése, bemutatása.

Tour de Velencei-tó

Velence, Drótszamár Kemping – 2014. május 17-18.

Kerüljük meg együtt a Velencei tavat. Kerékpáros rendezvény akár az egész család számára. Ingyenes túrák és koncertek kicsiknek és nagyoknak. Még több kerékpáros túra egész évben

Kevi Juhászfesztivál

Túrkeve, Petőfi tér, Liget -2014. május 17-18.

Visszatérő programok: juhnyíró bemutató, birkapörköltfőző verseny, népművészeti és népzenei rendezvények, kirakodóvásár.

XX. Egerszeg Fesztivál

Zalaegerszeg – 2014. május 12-18.

Zalaegerszeg legnagyobb kulturális eseménysorozata. Május 12-18. között kerül megrendezésre a 20. Egerszeg Fesztivál a belvárosában. A fesztivál 2012-ben Kiváló Minősítésű Művészeti Fesztivál besorolást kapott. Négy érzékszervre ható fesztivál: a látvány, az ízek, a zene és tapintás fontos részét képezik a programfolyamnak. A fesztivál lényeges eleme, hogy minden, amit a vendég megiszik, megeszik magyar alapanyagokból készüljön, svalamilyen módon kötődjön Zala megyéhez és a göcseji hagyományokhoz. A Magyar Turizmus Zrt. Nyugat- dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága által 2014-ben kiírt, ?A Nyugat- dunántúli turisztikai régió kiemelt kulturális és örökségturisztikai rendezvénye? elnevezésű pályázaton a XX. Egerszeg Fesztivál (valamint a VII. Belvárosi Szüret és Zalai Teríték is)elnyerte a ?régió kiemelt rendezvénye? címet.

21. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál

Budapest, Millenáris – 2014. május 16.

A DUE Médiahálózat, Magyarország második legnagyobb újságíró szervezete idén 21. alkalommal megrendezi az Országos Ifjúsági Sajtófesztivált. A rendezvényen sztár kavalkád, díjkiosztók és színes programok várnak az érdeklődőkre a budapesti Millenáris területén.

jelen és a jövő meghatározó médiaszemélyiségei, időjós csúcstalálkozó és a ByTheWay együttes tagjai is várják a vendégeket május 16-án a 21. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon. A budapesti Millenáris D csarnokában a látogatók idén kipróbálhatnak szabadulós szobát és több interaktív játékot, a DUE Médiahálózat – a diákújságíró egyesület pedig is díjazza a legtehetségesebb fiatalokat.

Nepomuki Szent János Ünnepe

Mohács, Duna-part – 2014. május 17-18.

A múlt századból eredő szokás szerint a dunai hajósok, molnárok és halászok május 16-án tartották látványos ünnepélyüket, mely az egész környékről nagyszámú nézősereget vonzott. Minden esztendőben a kétnapos ünnepség szombatján Népünnepélyek és kulturális programok várják a látogatókat, majd mohácsi és meghívott fúvószenekarok közreműködésével vízikoncert szórakoztatja a hajókikötőnél összegyűlt ünneplőket. Sötétedés után a helybéli vízen járók fáklyákkal kivilágított és feldíszített hajóikkal a Sokác-révtől végigereszkednek a Duna város menti szakaszán. Közben vízre bocsátják az apró fényű úszógyertyákat, az ún. jánoskákat. Az est zárásaként színpompás tűzijátékban gyönyörködhetnek az ünneplők. Vasárnap kora délután indul a főtérről a céhes zászlókkal felvonulók körmenete a virágfüzérekkel ékesített Nepomuki Szent János-szoborhoz. Itt liturgia keretében felszentelik a koszorút, amit majd a szertartást követően a kompról a Dunába dobnak ? a vízben életüket vesztettek emlékére s a Duna mentén élő népek békéjét hirdetve. Az ünneplő sokaság a ceremónia után zsúfolásig megtölti a ?díszruhába? öltöztetett kompot, hogy sétahajókázás és vízi keringőzés közben hallgathassa a Palotabozsok-Mohács-Somberek Ifjúsági Fúvószenekar koncertjét., s vízre tehesse a megáldott koszorút.

I. Keresztény Fesztivál

Budapest, Újszínház ? 2014. Május 16-22.

Nívós és színes programot állított össze Magyarország első Keresztény Színházi Fesztiváljára az Újszínház direktora, Dörner György. Premierre tűzték Szabó Magda Az a szép, fényes nap című művét, de rendhagyó módon, a Fesztivál egyik helyszíneként szolgáló terézvárosi Avilai Szent Teréz templomban T. S. Eliot Gyilkosság a székesegyházban című darabját is előadják, Vidnyánszky Attila rendezésében. Ezenkívül fellép a május 16. és 22. között rendezett egyedülálló rendezvénysorozaton Sebestyén Márta, továbbá Eger, Beregszász és Veszprém mellett Madridból is érkezik vendégtársulat. Az esemény fővédnöke Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes.

Dog CHOW Kutyasport Majális

Budapest, Városliget, Petőfi Csarnok mellett – 2014. május 17-18. 10.00-18.00

Egyszer volt Budán kutyavásár, a Városligetben pedig először rendeznek kétnapos ingyenes kutyasport majálist, ahol a látogatók megismerkedhetnek a hazánkban is egyre népszerűbb szabadidős kutyás tevékenységekkel. A május 17-18-i Dog CHOW Kutyasport Majális nem csak a nemzetközi kutyafrizbi bajnokságnak ad otthont, de lehetőség nyílik kipróbálni új sportokat is, a bátor kutyák pedig a helyszínen akár nagyot is csobbanhatnak a Dog Diving medencében. Hallottál már a flyballról? Ha nem, gyere el, és próbáld ki kedvenceddel profi pályákon a legnépszerűbb kutyás sportokat!

Szúrós parádé

ELTE Füvészkert, Budapest 1083 Illés u. 25. – 2014.május 16-17-18.

A nagy hagyományú, évente megrendezésre kerülő tavaszi Kaktuszkiállítás és Vásár e szúrós, de csodálatos tövisekkel, és színes virágokkal gyönyörködtető növények kedvelőinek, gyűjtőinek talán az egyik legfontosabb eseménye, legrangosabb szakmai találkozóhelye.  A kiállításon az érdeklődők megtekinthetik az MKOE tagjainak legszebb, legritkább, legérdekesebb növényeiből készült kiállítást, testközelből megismerkedhetnek a kaktuszok és más pozsgás növényekkel. A májusi kiállítás időpontja egybeesik a legtöbb kaktusz-faj virágzásának idejével is, így a szép, napos időben csodálatos nyíló kaktuszvirág-rengeteggel várják a szervezők a kedves látogatókat.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Mármint persze nem a valóságban, hanem az Antlers című film előzetesében
2019-08-21 14:12:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
A világ elsőrangú, legnagyobb elismeréssel járó londoni székhelyű gasztronómiai világversenyén, a GREAT TASTE AWARDS 2019-en egy magyar kézműves csokoládé manufaktúrában készült praliné nyerte el a Great taste három aranycsillagát
2019-08-21 12:00:26 | Hozzászólások: 0 | Bellacafe.hu
2019-08-21 09:44:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
A hírek szerint a Disney és a Sony nem tudott megegyezni a közös folytatásról
2019-08-21 08:41:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez