Tévézz a telefonodon és telefonálj a tévéden

Az utóbbi pár év formatervezési trendje az ívelt formák irányába mozdul el, és ez jól tetten érhető az építészetben, belsőépítészetben, vagy a bútortervezésben is, legyen szó akár modern egyszerűségről vagy díszes luxusról. Nem csak a fenti iparágak törekednek azonban a természet lágy íveinek visszaadására. Az elektronikában eddig a szinergiákat az egyes eszközök közti kommunikáció jelentette, de mára ez az összhang már a különleges formatervezési megoldásokban is létrejöhet.

Az LG Electronics két teljesen eltérő funkcióval rendelkező készüléke esetében alkotott összhangot, ráadásul elegáns, hajlított megjelenésben. Az LG ívelt OLED TV-je és hajlított G Flex okostelefonja nem csak technológiailag, de megjelenésében is harmonikus, ráadásul a gyártó különleges akciójának keretében az ívelt telefon most ajándékként jár az ívelt tévé mellé.

Az okostelefonok és az okostévék szinergiája már a Smart TV-k megjelenésekor jelentkező igény volt, és mára alapkövetelménnyé vált. Nélkülözhetetlen, hogy az okos eszközök kommunikáljanak egymással, akár vezérlés, akár tartalommegosztás terén. Ebben a tekintetben látványos evolúció ment végbe az utóbbi években. Mára az összhang elérte azt a szintet, hogy szélessávú internetkapcsolat segítségével, vezetékek nélkül, az okostelefonon tárolt képeket, videókat, zenéket egy gombnyomással azonnal megtekinthetjük vagy meghallgathatjuk a nappali legnagyobb kijelzőjén, a TV-n. Kedvünk szerint jeleníthetjük meg a mobilkészülék képernyőjét a televízión vagy fordítva. A nyaraláson mobiltelefonnal készített fotókat pedig megoszthatjuk az otthoni rokonokkal az LG Cloud felhőalapú szolgáltatásnak köszönhetően. Az otthoniak akár pár perccel a kép készítése után már meg is csodálhatják azt az okostévéjük kijelzőjén is. Ráadásul távirányítóként is egyszerűen használhatjuk okostelefonunkat, az ingyenesen letölthető LG Remote alkalmazással.

A tévék és a telefonok legújabb szinergiája az ergonómia égisze alatt valósul meg napjainkban. Az ívelt LG G Flex és OLED TV a technológiai bravúron túl formatervezésben is egy merőben új és merész irányt hozott az elektronikai iparba, alkalmazkodva az emberi test tulajdonságaihoz. Az ívelt OLED kijelzővel ellátott tévé a néző látásához igazodik. A tervezési koncepció szerint a képernyő minden pontja egyenlő távolságra van a néző szemétől, megszűntetve ezzel a minimális képtorzulást a széleken. Az OLED, azaz az organikus LED nyújtotta kép mindemellett sokkal természetesebb színeket és korábban nem tapasztalt kontrasztot nyújt.

A mobiltelefon hajlítottságánál a forma úgy szolgálja a funkciót, hogy az ív miatt csökken a száj és a mikrofon közti távolság, így növekszik a készülék hangereje a hagyományos mobilokhoz képest. Az LG a G Flex-nél egy 6 hüvelykes, szintén OLED kijelzőt alkalmazott, csak annak a műanyag változatát, hiszen ebben az esetben a kijelzőnek követnie kell a telefon rugalmasságát is. Az okostelefont az oldalára fordítva filmnézésre is használhatjuk, ebben az esetben a tévéhez hasonlóan érvényesül a hajlítottságból adódó élmény. Ráadásul a 3400 mAh kapacitású akkumulátora lehetővé teszi, hogy tulajdonosa a lehető legtöbb ideig élvezhesse a telefonképernyőn látottakat.


Most az LG különleges akciójának keretén belül minden LG ívelt OLED televízió mellé hajlított formatervezésű LG G Flex okostelefont ad ajándékba. Akik szeretnék megtapasztalni az ívelt formák és a legmodernebb technológia nyújtotta élményt, július 13-ig, vagy a készlet erejéig élhetnek az LG által nyújtott különleges lehetőséggel az Euronics, Média Markt, Extreme Digital, Expert és Telekom üzleteiben.

Kapcsolódó cikkek:

Ha nem mindegy, mit nézel Prémium televízióhoz luxus enteriőr Vidd magaddal a legjobb hangzást!
folytatás

Legkedveltebb hírek
Lassan fél éve annak, hogy azon a bizonyos napon egyszer csak szembesülnöm kellett a ténnyel?
2019-03-24 19:20:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez