Fesztivál fesztivál hátán – programajánló július 17-20.

A múlt hétvégi kevésbé szerencsés időjárás után ezúttal senki sem panaszkodhat a nyárra, hiszen verőfényes napsütésre és kánikulára számíthatunk. Nincs kifogás: muszáj a szabadban keresni a programokat ? amikből ezúttal sem lesz hiány!

XX. Szemes Fesztivál

Balatonszemes – 2014. július 16-20.

A déli part ingyenes kulturális fesztiválja: koncertekkel, kiállításokkal, gyerek programokkal. Kultúra, művészet, kreativitás, igényes szórakozás a Balaton partján idén is 5 napon át.

XIX. Balatongyöröki Borfesztivál

Balatongyörök – 2014. július 17-20.

A Balaton-parti sétányon a platánfák alatt rendezett négynapos program során a látogatók megismerkedhetnek a györöki és környékbeli borokkal, késő délutántól gyermekprogramok, esténként pedig könnyűzenei koncertek és utcabál várja a szórakozni vágyókat.

Tapolcai Nyár

Tapolca2014. július 17. – 2014. augusztus 7.    

A tapolcai Malom-tó az idei évben is biztosítja a szórakozási lehetőséget az érdeklődők számára. A Tapolcai nyár rendezvénysorozat keretében műsoron lévő programok az idén nyáron is színes előadásokkal várják az érdeklődőket július 17. és augusztus 07. között csütörtökönként az esti órákban.

SZEG 2. Szepezdi Gasztronómiai Napok Halászléfőző-verseny

Balatonszepezd – 2014. július 19.

A SZEG (Szepezdi Gasztronómiai Napok) -nak sok éves hagyományából táplálkozik ez a program. A főzni szeretők mérik össze itt tudásukat és versenyeznek az előkelő helyezésekért, melyeket független, szakértő zsűri oszt ki. A régióból és az ország különböző helyeiről érkeznek immár csapatok hozzánk, hogy részt vegyenek ezen a jókedvű eseményen. A helyi bortermelők, vállalkozók is képviseltetik magukat. Ezt az estet az önkormányzat és a helyi Arany horog Egyesület rendezi karöltve. Itt mindenki megkóstolhatja a helyiek különféle gasztronómiai ínyencségeit, de főszerephez a halászlé jut!

Világzenei Fesztivál

Balatonlelle – 2014. július 18. – 2014. július 20.

Három napos világzenei művészeti fesztivál. A fesztivál célja a hazánkban egyre népszerűbb világzenei műfaj helyi bemutatása, napi három élő koncert megtartásával. A különböző zenei kultúrákhoz kapcsolódóan táncházakat is szervezünk. Műsorkínálat naponta 19.00-23.00 óra között: világzene, etno-rock, nemzetközi folklór zene és tánc. Egész hétvégén színes kirakodóvásár, lellei borok és étkezési lehetőségek várják a látogatókat.

Város napjai

Zalakaros – 2014. július 18-20.

Zalakaroson minden évben megrendezik a Város napjait, ami mindig Anna nap környékére tehető.  A 3 napos rendezvény alatt különböző sztárfellépők, érdekes programok és tűzijáték várja az ide látogatót.

Papkeszi Falunapok

Papkeszi – 2014. július 18 19.

18-án 16.00-tól megnyitórendezvény a Kultúrházban ? elismerések átadása, kiállítás megnyitó 19-én délelőtt főzőverseny, ?A falu legerősebb embere? és ?Micsoda nő? ügyességi versenyek, közben légvár és arcfestés a gyerekeknek, délután kulturális műsor helyi fellépőkkel és sztárvendéggel. A műsor után utcabál hajnalig.

6. Keszthelyi Folkfeszt ? Nemzetiségi Néptáncfesztivál

Keszthely – 2014. július 18-19.

A fesztivál célja a kezdetek óta az, hogy a rendezvény két napja alatt bemutassa a nagyközönségnek a Magyarországon élő nemzetiségek népzenei és néptáncos hagyományait. A hatodik alkalommal megrendezésre kerülő látványos programsorozatra idén is meghívást kapott több hazánkban élő és a hagyományokat ápoló bolgár, görög, szlovák, horvát, szerb, német (sváb) és roma művészeti csoport. A fesztivál első napján látványos felvonulás zajlik a belvárostól a Balaton-partig, majd a rendezvény helyszínén, a Zenepavilonnál a csoportok egymást váltva lépnek a színpadra. Az estéket nép- és világzenei koncertek és nemzetiségi táncházak zárják. A színpadi programok mellett kirakodóvásár, nemzetiségi ételkülönlegességek, kézműves játszóházak várják az érdeklődőket.

Palacsinta Party

Poroszló, Milleniumi Park – 2014. július 19.

Minden a palacsinta körül forog! Kezdő versenyzőink figyelmébe: itt az ideje a gyakorlásnak, akár sütni, tölteni vagy enni szeretnék a hagyományosan magyar édességet. Emésztést elősegítőként kézműveskedést, arcfestést, szórakoztató programokat ajánlunk.

Badacsonyi Borhetek

Badacsony – 2014. július 18. – 2014. augusztus 3.

A badacsonyi borok saját karakterrel bírnak. Nem véletlen, hogy a Badacsony borát az istenek nektárjának nevezik. A Badacsonyi Borvidék leghíresebb és legnevesebb borászatai gondoskodnak július utolsó két hetében arról, hogy az idelátogató vendégek az istenek nektárjának legjobbjait kóstolhassák. Az estét színpadi fellépők és előadók teszik színesebbé, akik mindenféle stílusban koncerteznek annak érdekében, hogy mindenki számára megfelelő szórakozási lehetőséget biztosítsanak. A badacsonyi bor és termelőinek ünnepe, kulturális és szakmai műsorokkal, előadásokkal, folklór és könnyűzenei programokkal, kézműves bemutatókkal várja a vendégeket.

Krisna-völgyi Búcsú

Somogyvámos – 2014. július 18. – 2014. július 20.

A Krisna-völgyi Búcsú idén is szeretettel vár Téged, akár egyedül, akár a Családoddal érkezel hozzánk! Programjaink változatossága, a helyszínek sokasága felülmúlja a tavalyi év kínálatát?

Vadonatúj helyszínekkel és kibővített műsorral szeretnénk szórakoztatni mindenkit, miközben természetesen nem titkolt célunk könnyeden és közérthetően bemutatni az időtlen lelki kultúra legjellemzőbb szegmenseit is.

XII. Balatoni Kapunyitó

Balatonkenese – 2014. július 18. – 2014. július 20.

A hagyománynak megfelelően idén is júliusban kerül megrendezésre a Balatoni Kapunyitó kulturális rendezvénysorozat. A programok közül kiemelkednek a magas színvonalú népzene, néptánc, gyermekművészeti előadások, író-olvasótalálkozók, komolyzenei rendezvények, kiállítások, színházi előadások, koncertek. A Kapunyitó napjain kézműves vásár és jófajta ételek, helyi borok várják a közönséget.

Zenés esték a ?Balaton várában

Szigliget – 2014. július 19. – 2014. augusztus 15.

A nyári hétvégi estéken újra megtelik a szigligeti alsóvárban kialakított színpad élettel. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra tiszteletét teszi nálunk Rúzsa Magdi. Fellép a vár színpadán ismét a népszerű funk rock együttes, a Magna Cum Laude együttes. Az 1982-ben alakult, máig is népszerű rock zenekar, a Bikini, és a fiatalok egyik kedvenc pop rock együttese, a Hooligans is a középkori várfalak között fog zenélni. De hogy a gyerekek se maradjanak ki a zenei forgatagból, péntek esténként nekik kedveskedünk. így a Bojtorján együttes és a Kolompos együttes dalaira táncolhatnak a kicsik, valamint valamennyi generáció nagy kedvence, a 100 Folk Celsius is ellátogat a szigligeti várba.

Geotúra és geojátszóház a Felsőörsi Falunapok keretében Az Év Földtani Értékénél

Felsőörs – 2014. július 19.

Az Év Földtani Értékéhez vezető geotúránk során a földtudományi értékek és kulturális örökségünk bemutatása egyaránt teret kap. A megkapó kőzettani trónuson ülő prépostsági templomtól a Forrás-hegyi geológiai tanösvényre érve megelevenedik e terület rendkívül izgalmas földtörténeti múltja. Ezt követően a Bakony?Balaton Geopark standján a kőzetek kézbe adásával felvillantjuk a geopark izgalmas földtani múltját, változatos kőzetkínálatát, színes fényképek, kirakók segítségével ötleteket adunk, mely helyszíneket érdemes felkeresni, illetve információt nyújtunk geoparkunk működéséről és céljairól, együttműködési lehetőségekről is. Az Év Földtani Értékéhez kapcsolódó geototót sikeresen kitöltők között geotúrát sorsolunk ki!

Balaton Bike Fest 2014

Balatonfüred, Tihany – 2014. július 19-20.

2014. július 18-án (péntek):

Helyszíni nevezés és előnevezettek számára rajtszámok átvétele mindhárom napra: 16′00-20′00-ig a rajt területen. Kritériumversenyek Balatonfüred belvárosában 14′00-16′00

2014. július 19-én (szombat):

Helyszíni nevezés és előnevezettek számára rajtszámok átvétele mindhárom napra: 07′00-09′30-ig a rajt területen. Bianchi Balaton-felvidék országúti maraton powered by Born (105 km) rajt: 10:00. Hotel Marina Tihany-kerülő családi bringatúra (20 km) és Balaton-felvidék családi bringatúra (40 km) rajt: 10:30. A Bianchi Balaton-felvidék országúti maraton powered by Born első helyezettjeinek várható célba érkezése: 13:30-tól. Bianchi Balaton-felvidék országúti maraton powered by Born (105 km) eredményhirdetés: 15:00. Tombola sorsolás: 15:30 (a tombolán mindig csak az aznapi teljesítők vesznek részt).

2014. július 20-án (vasárnap):

Helyszíni nevezés és előnevezettek számára rajtszámok átvétele mindhárom napra: 08′00-10′00-ig a rajt területen. Hotel Marina Tihany-kerülő családi bringatúra (20 km) és Balaton-felvidék családi bringatúra (40 km) rajt: 10:30. Tombola sorsolás: 15:30 (a tombolán mindig csak az aznapi teljesítők vesznek részt).

Villányi RozéMaraton

Villány – 2014. július 18-19.

A legfrissebb, fiatalos hangvételű fesztiválon a Villányi borvidék borászai egy helyen, a Villányi Rendezvénytéren mérik majd a nyár egyik legüdítőbb italát, a villányi rozét. A hangulatot emeli az a futóverseny, ahol nem csak a gyorsaságot, de a “legrozébb” kinézetet is díjazni fogják. A ritmusos, pezsgő programokon minden korosztályra számítanak. A forró nyarat és a felfokozott hangulatot az egyre népszerűbb rozéfröccsel, a kisebbek esetében málnaszörppel hűsítik.

Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Fesztivál

Kaposvár – 2014. július 20-26.

Az INTERSPORT YouthFootballFestival minden évben Kaposváron kerül megrendezésre.  A kaposvári foci rendezvényre kb. kétszáz, 9?19 éves korosztályú lány és fiú labdarúgó csapat érkezik a világ minden tájáról, hogy 20 labdarúgó pályán összemérhessék tudásukat és bemutathassák a foci iránti szeretetüket. Az INTERSPORT YouthFootballFestival szervezőinek, illetve az esemény támogatóinak a céljuk, hogy a labdarúgás legyen az összekötő kapocs több ezer gyermek és fiatal számára egymás megismerésében, egymás kultúrájának felfedezésében, barátságok, és sikeres kapcsolatok kialakításában. A Nemzetközi Gyermek – és Ifjúsági Labdarúgó Fesztivál keretében világ minden tájáról érkező fiatal labdarúgók egy valóban színvonalas labdarúgó fesztiválon vehetnek részt bármely korosztályban is induljanak és a kiváló mérkőzések mellett kiváló környezetben nyaralhassanak és pihenhessenek.

Lipóti Kenyér és Halfesztivál

Lipót – 2014. július 18-19.

A rendezvény fő célja, hogy az emberekkel megismertessük a kenyér készítés módját, bemutassuk történetét, felidézzük múltját és felhívjuk a figyelmet jelentőségére. Más fesztiváloktól jelentős különbséget mutat, hogy ez a fesztivál a kenyér mellett, a környezet illetve a víz szeretetének jegyében is telik. Mivel szigetközi település vagyunk, térségünk adottságait kihasználva fesztiválunk teljes mértékben a természetben zajlik, előtérbe helyezve így a környezettudatosságra való figyelemfelhívást.

Nádasdy Történelmi Fesztivál

Sárvár – 2014. július 18-20.

Magyarország, Vas megye és azon belül Sárvár meghatározó, történelmi fesztiválja évről-évre kínál látványos történelmi időutazást a 17. századi Magyar Királyság egy mezővárosának mindennapjaiba.
Látogatóink a ?török kor? csatározásokkal teli időszakába csöppenhetnek, átélhetik a múlt egy szeletét: a hazai katonai hagyományőrzés kiemelkedő csapatai elevenítik fel átélhető, megízlelhető és hiteles módon a korabeli életmód, a harcmodor legapróbb mozzanatait. És bár ? ahogy a török-kor vészterhes idején születettek számára is ? a fesztivál hétvégéjén folyamatos a viaskodás a hódító Oszmán Birodalommal, amíg hallgatnak a fegyverek, az élet színes, örömökkel és szórakozással teli forgataggá változik: sörök, borok és sültek, muzsika és tánc, komédiások és hastáncosok segítenek feledni a veszedelmet. Legyen a vendégünk, merüljön el egy hősi korszak forgatagában!

My Fair Lady

Margitszigeti Szabadtéri Színpad – 2014. július 18. és 20. (péntek, vasárnap) 20 óra

Eliza Doolittle, a rikácsoló virágáruslány és Henry Higgins, a kellemetlen modorú fonetikaprofesszor Londonban botlanak egymásba. A mások beszélgetését folyamatosan jegyzetelő nyelvész kisebb szóváltásba kerül a lánnyal rémes kiejtése miatt. Mérgében könnyelmű kijelentést tesz: ha Eliza elsajátítaná a helyes beszédet, hat hónap alatt hercegnőt faragna belőle.

A zene ott kezdődik, ahol a szó hatalma véget ér. A My Fair Lady világsikerének egyik titka a jó zene. A musical slágerei a főhősnő, Eliza vágyairól árulkodnak, a történet a vágy teremtőerejéről szól. A musical ősének tartott darab 1952-ben indult útjára New York-ból, majd a Broadway-siker után a mozivásznat is meghódította: 1964-ben George Cukor többszörös Oscar-díjas filmjének címszerepét Audrey Hepburn alakította.

?A tökéletes musicalt? ? ahogy a kritika George Bernard Shaw híres darabját, a Pygmaliont nevezte ?Szikora János állítja színre Radnay Csilla és Hirtling István főszereplésével a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

VeszprémFest

Veszprém – Július 16-19.

A VeszprémFest egy olyan zenei, kulturális nagyrendezvény, amely a zenei műfajok között ? nem egy műfaj mellett megkötve magát ? alegmagasabb minőséget kívánja bemutatni nézőinek évről évre. A fesztivál népszerű kísérőrendezvénye az ingyenesen látogatható Rosé, Rizling & Jazz Napok július 11-20-ig idén 20 balatoni és Somló-hegyi borásszal és számos fellépővel kedveskedik a veszprémieknek és a turistáknak az Óváros téren. AVeszprémvölgyben a Jezsuita templomban kamarakoncertek zajlanak a program kísérőrendezvényeként.

TALAMBA Ütőegyüttes: Spirit of Life

Városmajori Szabadtéri Színpad – 2014. július 20. vasárnap 20 óra

A világ legjobb ütőegyüttesei közé tartozó, Artisjus-díjas Talamba igazi világzenei körutazásra invitálja a közönséget. A sokfajta egzotikus ütőhangszer, a hegedű, a cimbalom, a nagybőgő és a harmonika szenvedélyes találkozásában a világ hangjai egyesülnek, és alkotnak új, izgalmas, egyedülálló hangzást.

A Talamba zenéje a XXI. század muzsikája: jellemző rá a sokféleség, a műfajok békés egymás mellett élése. Műsoraik során térben és időben is bejárják a zene világát. Sok saját szerzeményt játszanak, amelyek gyakran idézik különböző népek zenéjét, a magyar népdaloktól kezdve a balkán dallamokon át az afrikai ritmusokig. Nem hiányoznak repertoárjukból a dzsessz klasszikusai, a komolyzenei átiratok (crossover) és a kortárs darabok sem.

Fatemplom Fesztivál

Magyarföld- 2014. július 18-20.

2010-ben példás összefogás, segítőkészség és közös munka eredményeképpen komoly, új templom épült az Őrségben, Magyarföldön. A fatemplom megálmodói és megvalósítói között van Rátóti Zoltán színművész, aki magyarföldi lakosként a falu kulturális életéért és értékeinek megőrzéséért, felújításáért rengeteget tett és tesz.

A fesztivált a templom felszentelésének évfordulója alkalmából rendezik meg évről évre.

Az idei Fatemplom Fesztiválon fellép Snétberger Ferenc, a Ghymes, Sebestyén Márta, Rátóti Zoltán, a Kaláka, Ferenczi György és a Rackajam, Micheller Myrtill és Pintér Tibor (Voice&Guitar jazz ének-gitár duó), Mécs Károly és a Juhász Gábor Trió is.

Váci Világi Vigalom, Room Service koncert

Vác ? 2014. július 19.

Hétvégi programot keresel, de még nem találtad meg azt, amire vágysz? Kulturális élményekre szomjazol, kirándulnál egyet, sétálgatnál a vízparton, vagy koncertre mennél ? esetleg mindezeket egymás után? Akkor ne is keresgélj tovább: írd be a naptáradba, hogy ezen a hétvégén Vácon, illetve a Váci Világi Vigalom rendezvényein múlatod majd az időt.

A programválasztékban biztosan találsz kedvedre valót, hiszen lesz itt minden a képzőművészettől, a komoly- és könnyűzenén át a táncig vagy színházi produkciókig. A zenei programok között a Room Service zenekar koncertje is helyet kapott, aminek Magyarország és Európa legismertebb Bryan Adams tribute bandjének tagjai legalább annyira örülnek, mint a közönség.

EFOTT

Miskolctapolca ? 2014. július 15-20.

Miskolctapolcán, az EFOTT-on folytatja idei fesztiválturnéját a Paksi Atomerőmű és az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. interaktív kiállítása július 15. és 20. között. A Jövőnk Energiája Interaktív Kamionban csütörtökön a Hooligans próbálhatja ki az atomerőmű vezérlőpultjának valósághű szimulátorát. A látogatók százait váró interaktív kiállítás közvetlen közelében felállított ?Energiaszigeten? pedig elektronikai eszközeikkel együtt töltődhetnek fel az esti bulira a fesztiválozók.

Babel Sound Interaktív Világzenei Fesztivál

Balatonlelle ? 2014. július 18-20.

Idén 5 éves a Babel Sound Interaktív Világzenei Fesztivál, amely július 18-20. között idén is a világzene, a jazz, a tánc és a gasztronómia világába invitálja a közönséget. Az ingyenes multikulturális fesztivál több mint 18 koncerttel, valamint workshopokkal és egyéb programokkal vár Balatonlellén. A fellépők között találjuk a hazai Kerekes Bandet, a marokkói Chalabant és a kanadai Edward Powell trióját is.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az egyik legjobb, orosz animációs sorozat egy speciális, zenés évada kerül mozikba augusztus végén
2020-07-10 18:59:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez