Ünnepre fel! ? Programajánló augusztus 20-24.

Nincs kifogás: az idő kellemes, a nyár még itt van a nyakunkon, ráadásul egy nappal többet pihenhetünk a héten ? szóval minden adott, hogy a következő napok élményekben gazdagon teljenek. Hogy megtaláljuk a legjobb programokat, összegyűjtöttük, hol mi vár ránk.

Badacsonyi Fényvarázs

Badacsony – 2014. augusztus 19.

Szent István királyunk és az új kenyér ünnepének előestéjén, augusztus 19-én az ország egyik legnagyobb és legszínesebb vitorlás felvonulása látható a Balaton parton, a badacsonyi Mólón. A hajók egyedi módon feldíszítve jelennek meg s vonulnak ki Badacsony és Badacsonyörs közötti vízterületre. 22.00 órától zenés tűzijáték, majd a Vitorlás kikötőben nosztalgia disco.

Lampionos vitorlás felvonulás meglepetés produkcióval

Balatonfűzfő – 2014. augusztus 19.

, augusztus 20-a. Egy táj és egy ünnep. Ezeket a ‘90-es évek elején egy dolog kötötte össze: A tűzijáték lampionos vitorlás-felvonulással. Már a nagy esemény reggelén izgatottan készült a lakosság, és amikor eljött a pillanat, kicsik és nagyok együtt csodálták a színes ?hullócsillagokat? és a vízen lebegő tarka fénypontokat. És itt érhető tetten a hagyományok másik fontos jellemzője: összehozzák a különböző embereket, nyaralókat és helyieket, időseket és fiatalokat. Egyesületünk idén immár ötödik alkalommal szervezi meg hagyományőrzés céljából az augusztus 20-i ünnepségek kísérőprogramjaként a lampionos vitorlás-felvonulást meglepetés produkcióval kísérve.

V.Bujtor Filmfesztivál

Balatonszemes – 2014. augusztus 19.

Filmfesztivállal emlékeznek Bujtor Istvánra Balatonszemesen. A Nyármarasztó 2014 rendezvénysorozat keretében meghirdetett Bujtor István Filmfesztiválon barátok és tisztelők, a Bujtor-filmek rajongói emlékeznek a színész-rendezőre. Az idén harmadszor megrendezett filmes seregszemlén 21 filmet vetítenek le augusztus 19-én.

Strand Fesztivál

Zamárdi – 2014. augusztus 20. – 2014. augusztus 23.

?Nagyon Balaton? rendezvénysorozat több helyszínen. Zamárdiban a Petőfi Rádió nevével fémjelzett Strand Fesztivál indult hazai és világsztárokkal 2013-ban. A rendezvényen az első évben közel 70.000 ember gyűlt össze a 3 nap alatt. A rendezvényre napijegy és bérlet is váltható.

Szent István Napok

Balatonlelle – 2014. augusztus 20. – 2014. augusztus 24.

Ötnapos rendezvény, ünnepi kulturális fesztiválprogramokkal Balatonlelle szívében, a Móló-sétány rendezvényparkjában. A színpadi programok esténként 19-23 óra között szórakoztatják az érdeklődőket. Családi programok, koncertek, tűzijáték és utcabál, valamint színes kirakodóvásár, lellei borok és étkezési lehetőségek várják a látogatókat.

Lányi Emlékünnepség

Badacsony – 2014. augusztus 19.

Magyarországi repüléstörténet kiemelkedő és nagy jelentőségű eseménye volt, hogy 1911. augusztus 28-án Lányi Antal hadnagy elsőnek repülte át a Balatont Badacsony és Fonyód között.

E jeles esemény évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezésekre, koszorúzásra, tisztelgő repülésre került sor Badacsonyban.

5. Utcafesztivál

Zalakaros – 2014. augusztus 20. – 2014. augusztus 24.

Az utcazene fesztiválok világszerte kedvelt és látogatott programok, hiszen a fülledt nyárestékre kiváló programot biztosítanak. A fesztivál egyik fő célja, hogy a fellépő művészek megoszthassák tudásukat és tehetségüket egy felszabadult, szakmai korlátoktól mentes fiestában. A rendezvénytér különböző pontjain különböző stílusú utcazenész bandák lépnek fel. Ha két zeneállomás között megpihennének válogatott finomságokkal és italokkal csábítanak mindenkit.

Európa Kiadó koncert

Kobuci Kert ? 2014. augusztus 19.

Akár a ‘80-as évek óbudai koncertjeit is felidézheti augusztus 19-én az Európa Kiadó. Csakúgy mint majdnem 30 éve, ezúttal is a Zichy-kastély udvarán, vagyis a Kobuci Kertben szerepel ugyanis a zenekar, méghozzá a Balaton és Nyeső Mari fellépését követően.
A koncertre a zenekar nemcsak látogatókat, hanem mindenféle Kiadós relikviákat és dokumentumokat is vár. Ennek oka, hogy Menyhárt Jenőék egyetemi tananyaggá váltak: a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Média Design tanszékén, egy 2014 őszi mesterképzés keretében ugyanis egy egyedülálló oktatási program indul, “Az Európa Kiadó zenekar 21. századi online archívumának tervezése” címmel.

Bor és Kenyér Ünnepe

Siófok – 2014. augusztus 20. – 2014. augusztus 24.

Idén a Siófolk és a Bor és Kenyér Ünnepe egymás után kerül megrendezésre. A Bor és Kenyér Ünnepe hagyományosan a régió egyik legnagyobb idegenforgalmi eseménye, a nyári szezon legnagyobb fesztiválja Siófokon, amely legfontosabb állami és nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a köré szerveződik. A fesztiválon fontos szerepet kap a gasztronómia: a helyi pékségek termékei mellett az ország borvidékei is bemutatkoznak. A színpadon gyermekprogramok, táncelőadások, és a könnyűzenei élet neves előadói váltják egymást. Augusztus 20-án kenyérszentelés, város bora választás és az elmaradhatatlan tűzijáték is várja a közönséget.

MórikumKultúr-Fröccs-Fesztivál

Mór, Lamberg-kastély Kulturális Központ – Augusztus 20-23.

Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál keretében ?MÓRIKUM? névjegy alatt a móri unikumokat szeretnénk összegyűjteni és megismertetni látogatóinkkal. Városunk legemblematikusabb helyén, a gyönyörű Lamberg-kastélyban és csodálatos akusztikával bíró udvarán az érdeklődők találkozhatnak a móri kultúra emblematikus képviselőivel. Mindezt nemzeti ünnepünk és a már hagyományosnak mondható székesfehérvári Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválja, színházi programok és koncertek színesítik. A rendezvényt a helyi gasztronómiai különlegességek teszik igazán egyedivé és izgalmassá: fröccs, bor, borleves, kvircedli, macskapracni?

Pálinka Fesztivál

Balatonalmádi – 2014. augusztus 22. – 2014. augusztus 26.

ízek aranyban, ezüstben, rézüstben. Pálinkázzunk jó hangulatban! A Wesselényi strand előtti rendezvénytéren neves pálinka házak kínálják finom nedűiket. Az ide látogató vendégek az ország legjobb párlatait kóstolhatják, miközben kézművesek- és népi iparművészek minőségi vásárában válogathatnak.

Székesfehérvári Királyi Napok

Székesfehérvár – 2014. 08.20-24

A 19. alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi néptánc fesztivál szabadtéri előadásokkal, zenekari bemutatókkal, utcazenével, nemzetközi folkestekkel, gasztronómiai bemutatókkal és gyermekprogramokkal várja az idelátogatókat. Változatos programok az illusztris barokk kori belvárosban és a fesztivál központjában, a Malom utcai Táncházban. Királyi Napok – a Zene, a Tánc és Te!!

X. Országos Lecsó Fesztivál

Balatonkenese – 2014. augusztus 23.

A legnagyobb tömeget vonzó és megmozgató méltán országos hírű rendezvényünk az Országos Lecsó Fesztivál, mely napjainkra nemzetközi rendezvénnyé nőtte ki magát. Az egész napos program kavalkád, jó hangulat, no meg a számtalan különbözőképpen elkészített íncsiklandó lecsó gondoskodnak a felejthetetlen élményről és a gondtalan kikapcsolódásról. A zsűriben helyet foglaló gasztronómia neves képviselői pedig a minőségről.

Szent István Ünnepe/Duna-átúszás

Paks, Jézus Szíve templom, Duna-part – 2014. augusztus 19-20.

A Szent István napi rendezvények idén is az ünnephez méltó színvonalon kerülnek megrendezésre. A vasárnapi programot koncertek és tánccsoportok előadása színesíti. A Szent István napi megemlékezés augusztus 20-án 10 órakor veszi kezdetét a Jézus Szíve templom előtti téren. Ahogy már hagyomány, ezen a napon rendezik a Duna-átúszást, melyre a kompkikötőben lehet nevezni, az indulás 11.30 perckor lesz.

Szamárfül Fesztivál

Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed – 2014. augusztus 22-24.

A Zsolnay Kulturális Negyedben, mely Közép-Európa egyik legnagyobb kulturális centrumaként működik, a nyári szünet utolsó hétvégéjén olyan egyedi programot valósítunk meg, ahol naponta 10.00 ? 19.00 óra között a 0-13 éves korosztály számára kínáljuk a hasznos és szórakoztató szabadidő eltöltés lehetőségeit. A fesztivál célja egyrészt a gyermek korosztály ?és ezzel együtt természetesen a szülők, nagyszülők? játékos megismertetése a Kulturális Negyeddel, olyan programok segítségével, melyeknek fókuszában a lokális értékek megismerése, a környezettudatosság, az interaktivitás, az esélyegyenlőség állnak, másrészt a régió és az ország legkiválóbb előadóművészeinek segítségével azt kívánjuk elérni, hogy a mai gyermekek a későbbiekben a kulturális programok értő befogadóivá váljanak.

Nemzetközi Lovashuszár Találkozó – Kaposvári Vágta, a Nemzeti Vágta Előfutama

Kaposvár, MeistroLovastanya – 2014. augusztus 22-24.

Kaposvár a rendezvénysorozat kezdete óta részt vesz a Nemzeti Vágtán, Budapesten. A Nemzeti Vágta elődöntőjét 2012-ben rendezték először Kaposváron, amely már az első alkalommal rekordszámú nézőt és versenyzőt vonzott. A huszárok, a somogyi betyárok és egyéb hagyományőrző csoportok által színesített programot minden év augusztus utolsó vasárnapján rendezi meg az impozáns helyszínt is nyújtó Kecelhegyi Lovassport Közhasznú Egyesület, a kaposvári MeistroLovastanyán.

Savaria Történelmi Karnevál

Szombathely – 2014. augusztus 21-24.

A Savaria Történelmi Karnevál Magyarországon páratlan történelmi alapokon nyugvó, Közép-Európa legnagyobb jelmezes-historikus rendezvénye, a Nyugat-Dunántúl kiemelt örökségturisztikai rendezvénye, kiváló minősítésű fesztivál. Az antik időket életre keltő, különleges atmoszférájú és kivételes hangulatú fesztiválként Európában is ritkaság számba megy annak élményteli világa, a történelmet szórakoztatva tanító jellege. A karnevál magas színvonalon idézi meg az ókori alapítású város polgárainak 2000 éves múltját, Savaria egykori fénykorát. A karneválozó városban a látogatók egy különleges időutazás részeseivé válnak, ahol a história a művészetek, a hagyományok találkozása kínálja a legnagyobb élményt.

16. Szatmári Fesztivál: 16. Nemzetközi Szilvalekvárfőző Verseny

SZATMÁRCSEKE, Kölcsey Ferenc Kulturális és Turisztikai Központ – augusztus 22-23.

Környékbeli és külföldi főzőcsapatok gondoskodnak a régi, népi hagyomány ? a lekvárfőzés ? felelevenítéséről. Az idelátogatók bármelyik csapat sátránál bekapcsolódhatnak a ?kavarásba?. A rendezvény ideje alatt szabadtéri színpadon számos amatőr hagyományőrző csoport előadása fokozza a hangulatot.

Hárman együtt – három napos matyó lakodalom egy napon Szentistvánon

Szentistván, Tájház – 2014. augusztus 23.

Régen és még ma is, a hímzés sok asszonynak a megélhetés forrása, kiegészítője. Díszes, matyó népviseleti ruhájukat szívesen magukra öltik az idelátogatók kedvéért, évente egyszer biztosan, a Szentistváni Matyó Lagzi alkalmával, mely ebben az évben augusztus 23-án lesz. Ilyenkor a falu apraja nagyja viseletbe öltözik és büszkén mutatják meg hagyományaikat a vendégseregnek. Ebben az évben a szomszédos matyó települések, Tard és Mezőkövesd lokálpatrióta lakosaival összefogva ?Hárman együtt?, nagyszabású rendezvényen mutatják be a matyó hagyományokat. Az érdeklődő felnőttek részvételi díj ellenében részesei lehetnek egy hamisítatlan matyó lagzinak, mely délután a vendégfogadással kezdődik. Az ünnepi mise után a lakodalmas menetben kísérhetik az ifjú párt, az ünnepi vacsora után (tyúkhúsleves, főtt hús, töltött káposzta, sütemény) lakodalmas játékokkal (legénybúcsú, nyoszolyavivés, hérész), szórakoztatják a vendégeket, a menyecsketánc után pedig hajnalig tartó mulatság veszi kezdetét.

16. Szatmári Fesztivál: Szenke-parti Nagyvásár

Penyige, Szenke-part – augusztus 24.

A hagyományőrző vásár jellegzetessége, hogy kereskedelmi forgalomban nem kapható termékeket lehet csak árusítani. Miközben elfeledett mesterségeket elevenítenek fel, szatmári ételek készülnek szabad tűzön. Egész nap hagyományőrző csoportok és neves művészek szórakoztatják az érdeklődőket.

Casanova night musical

Esztrád VíziSzínház, Velence – 2014. augusztus 2. és 20. 21:00

Az ismert velencei kalandor nőkhöz fűződő történetét, zenés produkció keretein belül tekinthetjük meg. A darabban feltűnik majd több ismert színész, énekes. A fülbemászó zene, káprázatos látvány és lendületes koreográfiák remek hangulatot varázsolnak a színpadra. Az élet és a szerelem élvezetére buzdító show, csipetnyi erotikával fűszerezve, felejthetetlen nyárestét garantál.

Vastag Csaba, mint Casanova jelenik meg a darabban, a Kölyök szerepében testvére, Vastag Tamás.

Casanova szeretői: Dér Heni, Nyári Alíz, Nyári Edit, Erdőhegyi Brigitta, Pajor Noémi és Erdélyi Csilla, akik próbálják Casanova szívét elnyerni, felkelteni lelkiismeretét és a végén segíteni, hogy megtalálja az igaz szerelmet.

Elisabeth

Baja, Szentháromság tér – 2014. augusztus 21., 22., 23.

Az Elisabeth című musical magyarországi sikerszériája 2014 augusztusában a Csodálatos Baja rendezvénysorozat keretében folytatódik. Igazi kultusz előadás, amit mindenkinek látnia kell! Elisabeth az újkori Európa történetének mindmáig az egyik legismertebb asszonya. Ez a szépségkultuszt szinte tökélyre fejlesztő, ország-világ által ünnepelt, történelembe beleavatkozó, lovakon száguldó, mindenfelé utazó, gyakran rejtőzködő-menekülő, titokban verseket író, végül is szomorú sorsú királyné már életében jelképpé vált. Ez a musical olyan valakiről mesél, aki nagyon közel áll hozzánk. Nem nehéz tehát keserű-gyönyörködtető módon együtt lélegezni a darabbal, mely leszámol a könnyes lányregények Sissi-képével, a boldog Ferenc József-i békeidők nosztalgiájával, miközben föltárul előttünk az Erzsébet-titok legmélye: a végtelen szabadságvágy, az egyes ember szabadságának lenyűgöző mítosza. Lévay Szilveszter és Michael Kunze, a Mozart! és a Rebecca sikeres szerzőpárosának musicalje végre Baján is megtekinthető ? az Elisabeth a Miss Saigon, valamint a Rómeó és Júlia után a harmadik siker-előadás, amit a Budapesti Operettszínház társulata ad elő a Szentháromság téri gigantikus szabadtéri színpadon!

Ian Anderson – Jethro Tull

Budapesti Kongresszusi Központ – 2014. augusztus 23.

Két évvel ezelőtti, nagy sikerű koncertje után 2014. augusztus 23-án újra ellátogat Budapestre a Jethro Tull főhőse, Ian Anderson és zenekara!

A Jethro Tull legendás progresszív úttörője, Ian Anderson nemrég adta ki új stúdióalbumát, Homo Erraticus címen. A lemez egy újabb epizóddal gazdagítja a Gerald Bostock, a Thick As A Brick hősének meséjét, és a legnagyobb Jethro Tull slágerek mellett ez lesz a  budapesti koncert fő témaadója is.

A két részes koncerten, az új kiadvány dalai, valamint a legnagyobb Jethro Tull klasszikusok hangzanak el. Az élményt ezúttal is vetítések, különleges színpadi díszletek és színészek teszik teljessé. Ian Andersont (fuvola, ének, gitár, buzuki, mandolin, szájharmonika), David Goodier (basszusgitár), John O’Hara (billentyűs hangszerek), Florian Opahle (gitár), Scott Hammond (ütőhangszerek) ésRyan O’Donnell (vokál) kíséri el a turnéra.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Egy brit rendező egy kanadai képregény alapján vallott szerelmet az amerikai popkultúrának: 10 éve mutatták be a Scott Pilgrim a világ ellent, ami órásit bukott a moziban
2020-08-13 16:31:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Timothée Chalamet újra Magyarországon van.
2020-08-13 13:58:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
És újabb szinkronos előzetes is készült hozzá
2020-08-12 13:25:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Egy norvég újságíró jogi útra terelte, hogy nem vették be a díjakat megszavazó szervezetbe
2020-08-12 13:02:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
A Forbes szerint ismét ő lett a legjobban fizetett színész Hollywoodban
2020-08-12 09:32:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez