Tök jó hétvége! – programajánló október 30 ? november2.

A hétvége ismét az ünneplésé, hiszen itt az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Halloween, amikor tököt faraghatunk és ijesztő jelmezekbe öltözhetünk. Épp ezért sok érdekes és izgalmas program várja az érdeklődőket az ország minden pontján.

A pásztorok világa ? Tisztelet Herman Ottónak

Magyar Mezőgazdasági Múzeum – 2014. szeptember 12. ? 2015. február 20.

Szilaj, nomád vagy villanypásztor? Mire jó a juhászkampó? Miért fehér a gulyás komondora? Mit üzen a pásztor-távíró? Kinek szól a csordás kürtje?

Ezekre és számos egyéb kérdésre is választ ad a Magyar Mezőgazdasági Múzeum ?A pásztorok világa – Tisztelet Herman Ottónak? című új, őszi időszaki kiállítása, mely a magyar pásztorélet múltján és jelenén vezeti végig a látogatókat, oly módon mutatva be a nemzedékről nemzedékre hagyományozódó mesterséget, a pásztorok sajátos világát és kulturális sokszínűségét, hogy az a mai kor emberét is megszólítsa. A kiállítást járva a látogató nem csak gazdag történeti emlékanyagba nyer betekintést, de valós képet kap a pásztorok – juhászok, gulyások, csikósok, kanászok – mindennapi tevékenységéről, életviteléről és gondolkodásmódjáról is.

Őszi Szolnoki Művészeti Hetek

Szolnok, Megyeháza – 2014. október 27.- december 4.

A művészeti rendezvénysorozat színes kínálatában komoly-, könnyű- és népzenei, tánc- és mozgásművészeti produkciók egyaránt szerepelnek neves hazai művészek és együttesek tolmácsolásában.

Rembrandt és a holland ?arany évszázad? festészete

Budapest, Szépművészeti Múzeum – 2014. október 31. – 2015. február 15.

Az európai kultúra egyik virágkorát, a 17. századi holland művészet időszakát mutatja be a Szépművészeti Múzeumban november 1-től látható Rembrandt és a holland ?arany évszázad? festészete című nagyszabású kiállítás. A Kremer Collection néven világhíressé vált tárlat a kor legnagyobb mestere, Rembrandt köré épül, akitől 20 remekművet láthat a közönség. A csaknem 100 festő több mint 170 alkotását felvonultató kiállításon a Szépművészetei Múzeum gazdag holland gyűjteményének 40 alkotása mellé több mint 130 festmény érkezik magán- és közgyűjteményekből, a legjelentősebb kölcsönző intézmények többek között az amszterdami Rijksmuseum, a stockholmi Nemzeti Múzeum, a párizsi Louvre, a londoni National Gallery, a Los Angeles-i Getty Museum, a New York-i Metropolitan, a firenzei Uffizi és a madridi Prado.  A kiállítás további szenzációja, hogy a jelentős számú Rembrandt mű – köztük a legkorábbinak ismert festménye és az utolsó önarcképe – mellett három Vermeer alkotást is láthat majd a tárlaton a nagyközönség.

Soha még ilyen átfogó, az 1600-as évek holland művészetét bemutató kiállítást nem láthatott a magyar közönség, így ez a tárlat mindenképpen hiánypótló a hazai kiállítások történetében, és egyben az utolsó nagyszabású kiállítása a 2015 tavaszán felújítási munkák előtt bezáró Szépművészeti Múzeumnak.

?Tök jó? hétvége a Pusztai Állatparkban

Hortobágy, Pusztai Állatpark – 2014. november 1-2.

November első, sokak által misztikusnak tartott napjain rendhagyó programokkal várjuk a Pusztai Állatpark vendégeit több néphagyományt is felelevenítve. Az ősz egyik legjellegzetesebb zöldségét felhasználva készítünk: különleges alakzatú töklámpásokat, háziállatainkat idéző dísztárgyakat, ínycsiklandó ételeket. Ezenkívül arcfestéssel és csillámtetoválással várunk kicsiket és nagyokat. Vegyél részt a háziállatainkhoz kapcsolódó pecsétgyűjtő versenyen, melyért cserébe apró ajándékok tulajdonosa leszel.

Legendás koncert

Budapest, Legenda Sörfőzde Pub ? 2014. október 31.

Ha idén kihagynád a jelmezes bulit, és cukorgyűjtés helyett inkább zenei élményeket gyűjtenél, akkor gyere el a Legenda Sörfőzde Pubba. Hogy miért? Mert remek zenékkel, jó hangulattal várnak, és még az is lehet, hogy mégis lesz valamiféle Halloween-meglepi?

A zenét a Room Service ? Bryan Adams tribute bandből is ismert Csákvári Laca és Balikó Tamás szolgáltatja, akik Bryan Adams legjobb és legnépszerűbb dalaiból adnak egy kis ízelítőt. Felcsendül majd a Heaven, az Everything I Do, de lesznek gyorsabb számok is akusztikus verzióban, mint például a Kids Wanna Rock, az Only Thing, vagy a világsláger Summer of 69 is.

Madárvonulás a Tisza-tónál

Szabics Kikötő és Szabadidőpart, Tiszafüred ? Örvény – 2014. november 1. ? 10 óra

A Tisza-tavon átvonuló és táplálkozó szürke gémek, nagy kócsagok, récék, ludak megfigyelése a tanösvény kilátójából távcsövekkel és spektívvel. Természetjáróknak, madarászoknak, kikapcsolódni vágyóknak ajánljuk! Előzetes bejelentkezés szükséges!

Nyílt nap a Rockmúzeumban

Budapest, Rockmúzeum ? 2014. november 2.

Szeretnénk megteremteni a közös emlékezés hagyományát Múzeumunkban. A nap folyamán Tunyogi Bernadett énekesnő tart tárlatvezetés és mesél az édesapjáról, Tunyogi Péterről a legenás P.Mobil együttes énekeséről.

Rendezvényünket fellépésével támogatja: Bódy Magdi, BeatBand, Boeghoe zenekar, Csiga Sándor, Ed Philips Hitrock zenekar, Joy Music Band, Koltai László, Kovács József László, Blackriders, Kugli zenekar, No Smoking Band, RockMúzeum Band, Tar Dávid, Welcome együttes, Zalatnay Sarolta, Zwolenszky Ferenc

Tökös falu

Poroszló, Tisza-tavi Ökocentrum – 2014. november 1.

Űzzük el a gonosz szellemeket! Faragott töklámpások versenye, esti eredményhirdetés! Éttermeink tökös menükínálattal várják a vendégeket!

A siker íze

Symbol Budapest ? október ? november – december

Az élet nagy kérdéseire mindenki más válaszokat ad, a válasz lehet, hogy éppen egy vers, egy kedvenc sláger vagy akár egy különleges étel receptje. Neves művészeket, ismert embereket szembesítünk egykori önmagukkal, az élet fontos kérdéseivel. Bármi, ami megoldást adott egy fontos pillanatban és hozzájárult a sikerhez?

A Symbol Synpad egy újszerű, modern előadássorozat, melynek célja, hogy minőségi szórakozást nyújtson a színházra, kultúrára fogékony közönségnek. Szeptember 30-tól minden kedd este (vagy máskor) egy különleges előadás áll színpadra, amiben napjaink egyik neves, ismert és elismert művészét ismerhetik meg a művészi és az emberi oldaláról is.

Október 30. Udvaros Dorottya

November 4. Hegyi Barbara és Zorán

November 11. Kepes András és S. Takács András

November 12. Budapest Klezmer Band koncert Dunai Tamás közreműködésével

November 18. Hernádi Judit

November19. Lackfi János és barátai

November 24. Odesszai kocsmadalok Jávori Fegyával

November 25. Mincza Ildikó és Nébald György

November 27. Udvaros Dorottya

December 10. Csákányi Eszter

December 15. Lakatos Márk, Lang Györgyi

A Maszka Színház bemutaja: Modern Art Orchestra & Roby Lakatos & Bireli Lagrene

Budapest Marriott Hotel, bálterem – 2014. november 1-2. Kezdés: 15.00 és 18.30

Roby Lakatos neves cigányprímás lehetett volna, ha tartja a több száz éves családi tradíciót. Ám a Bihari leszármazott hegedűművész, nem a hagyományos cigányprímási pályát választotta; nem lépett édesapja, nagybátyjai örökébe, legalábbis nem egy az egyben. 6 éves gyermekként a Dankó Pista emlékkoncerten a művész hegedűjével lépett színpadra, óriási sikert aratva. Majd 18 évesen már Brüsszelben fedezte fel a világot, és a világ Őt.

Bireli Lagr?ne zenészcsaládban nőtt fel, négy évesen kezdett gitározni, környezete csodagyerekként tekintett rá. Cigány hagyományokon alapuló ötletes játéka miatt sokáig Django Reinhardt-hoz hasonlították. A nyolcvanas években aztán elektromos gitárra váltott, számos jazz-fusion formációban megfordult és olyan zenészekkel játszott együtt, mint Jaco Pastorius, Kenny Garrett, Michel Petrucciani vagy John McLaughlin. A mai napig rengeteg koncertet ad világszerte (gypsy jazz és fusion stílusban egyaránt), valamint a jazz-fesztiválok állandó szereplője.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A sorselemző módszerek körében rendkívüli népszerűségnek örvendenek a kártyák
2019-09-22 19:50:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
A szezonális allergiától szenvedő egyéneknek az évszakok változásával folyamatosan új allergénekkel kell megküzdeniük
2019-09-22 10:51:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Ő volt Django, a spegettiwesternek legnagyobb sztárja, aki a magyaroknak már örökre Árpád vezér marad a Honfoglalásból
2019-09-22 08:26:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez