Finisben a várakozás: itt az aranyhétvége – programajánló

Alig néhányat kell aludnunk karácsonyig, úgyhogy biztosan mindenki megvette már az ajándékokat, kitakarította a lakást, kitalálta az ünnepi menüt.. Nem? Az sem baj, a hétvége akkor is szólhat a pihenésről és a kikapcsolódásról! íme néhány program, amivel biztosan nem járunk rosszul.

Télköszöntő ökotúra és madárkarácsony

Szabics Kikötő és Szabadidőpart, Tiszafüred ? Örvény – 2014. december 20. 10 óra

A Karácsony közeledtével egy különleges kirándulást teszünk a téli erdőben. A kilátókból a tavon táplálkozó gémeket, és pihenőjüket töltő vadludakat figyelhetünk meg. Kisétálunk a tanösvény után található “Megnyugvás kútjához” is és különböző csemegékkel örvendeztetjükmeg a madáretető vendégeit is! Forró tea és forralt bor természetesen dukál a túrához. Előzetes egyeztetés szükséges!

Advent utolsó vasárnapja, Falukarácsony

Poroszló, Tisza-tavi Ökocentrum – 2014. december 21.

Karácsonyvárás: összegyűlik a falu apraja-nagyja és közös műsorral ünnepeljük Karácsony eljövetelét. Karácsonyfa díszítés, utolsó gyertyagyújtás.

Szekeres Adrien és a Magyar Virtuózok Karácsonyi koncert

Mátyás-templom – 2014. december 20. (szombat), 20:00

Immár hagyomány, hogy év végén igazi ünnepi hangulatban élvezhessük a varázslatos hangú magyar énekesnő, Szekeres Adrien, különleges koncertjeit.

December 20-án a meghitt dallamok, régi és új karácsonyi és karácsonyváró dalok ezúttal a Mátyás-templomban csendülnek fel, ahol a különleges környezet amúgy is lecsendesíti a külvilág rohanó zaját és engedi a koncert közönségét egy kicsit befelé figyelni, hogy új lendülettel, új hittel, újjászületett érzésekkel köszöntse mindenki az év legszebb és legszentebb ünnepét. A szépséges énekesnő legnagyobb dalai csendülnek majd fel Budapest egyik legpatinásabb templomában. A különleges gyertyafényes hangulat és zongorakíséret mellett a koncerten közreműködik a Magyar Virtuózok Kamarazenekar.

Halvasárnap

Debrecen – 2014. december 21.

A karácsony jelképes eledele kerül terítékre a legkülönféleképpen elkészítve. Halfüstöléssel, roston sült különlegességekkel, kóstolóval, vásárral és egész napos rendezvényekkel várják a családokat Debrecen főterére.

Illényi Katica Adventi Koncert

Budapesti Kongresszusi Központ ? december 22.

A Liszt-díjas hegedűművésznő december 22-én a Budapesti Kongresszusi Központban koronázza meg országos ünnepi turnéját egy nagyszabású koncerttel a Győri Filharmonikus Zenekar közreműködésével. Illényi Katica Adventi Koncertjén egy ifjú ?Virtuóz? is fellép.

Illényi Katica hazánk egyik legnépszerűbb, nemzetközi szinten is elismert hegedűművésze, aki egyedülálló ízléssel és színvonalon ötvözi a klasszikus zenei irodalom alkotásait a könnyedebb műfajok világslágereivel. A művésznő sokszínűségét mutatja, hogy a hegedülés mellett énekelni, sőt mi több szteppelni is láthatjuk őt a színpadon, és megszólal egy csodálatos ünnepi dallam is a világ legkülönlegesebb hangszerén, a thereminen ? melyen érintés nélkül, a levegőben tett karmozdulatokkal lehet zenélni -, és az előadás után a közönség is kipróbálhatja.

Csillagos égbolt túra a téli napfordulón

Tata-Agostyán, Ökofalu – 2014. december 19. – 18.00-23.00

A Gerecsei Tájvédelmi Körzet szomszédságában, a lakott területektől, városoktól távoli, világítás nélküli helyen olyan látvány tárul a túrázók elé, amilyen nemcsak Magyarország, hanem egész Európa területén is ritkán adatik meg. Európa egyik legkisebb fényszennyezésű területén, csillagász szakember segítségével, távcsővel figyelhetjük meg a szabad szemmel nem látható égi jelenségeket.

A Budapest Jazz Orchestra és Tóth Vera karácsonyi koncertje

Stefánia Palota ? Honvéd Kulturális Központ – 2014. december 20.17:00 és 20:00

A Budapest Jazz Orchestra és Tóth Vera december 20-án tartja közös karácsonyi koncertjét a Stefánia Palota?Honvéd Kulturális Központ színháztermében. A nagy érdeklődésre való tekintettel, délután és este is!

Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra közös koncertje igazi kuriózumnak számít. A négy nagylemezzel büszkélkedő Artisjus-díjas fiatal énekesnő 2012 decemberében dolgozott először a zenekarral, első koncertjüket a Petőfi Rádió MR2 Akusztik című műsora rögzítette. A közös munka azóta is töretlen, számtalan koncertet adott a zenekar Verával az elmúlt két évben az ország különböző nagyvárosaiban. December 20-án, hosszú idő után újra Budapesten készülnek közös koncertre, ezúttal igazi karácsonyi hangulatot idézve.

Az ünnepi koncerten Tóth Vera néhány slágere is felcsendül majd a zenekar tagjainak hangszerelésében ? úgy, mint a Sorskerék, vagy a Nem kell valaki másé ?, de saját dalai mellett világslágerekkel is megörvendezteti a közönséget. A koncert meghívott vendége a kiváló fiatal énekes, Mujahid Zoltán.

Karácsonyi Cimborafesztivál

Magyar Nemzeti Múzeum díszterme – 2014. december 20. (szombat), 10.00-22.00

Az egész napos zenei maratonon nemcsak muzsikálunk, hanem nosztalgiázunk és emlékezünk is a 41. születésnapját ünneplő Cimborával és a 21. születésnapját ünneplő Óbudai Danubia Zenekarral – valamint hírességeinkkel, és fiatal, ifjú tehetségekkel. A zenekar tagjai egy évtizeden át cimborák voltak. Nyaranta a Balaton partján, télen Európa legtetején a grindenwaldi táborainkban muzsikáltak, kezdetben a Cimbora Zenekarban, majd a Vásáry Tamás vezette Magyar Rádió és Televízió ifjusági Zenekarában.

Jótékonyságunk lényege ezen a napon, hogy összefogtunk a Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal, és hátrányos helyzetű gyermekeket látunk vendégül, ajándékozunk és adományokat gyűjtünk az éhező gyermekek számára.

Szeretettel várunk mindenkit, aki nézője, szereplője volt műsorainknak, vagy egyszerűen csak szerette a Cimborát!

folytatás

Legkedveltebb hírek
Óriásit alakít a Pusztítóban, de nem szeretné, hogy így lássák a lányai
2018-12-12 05:36:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Az angol beteg és a Három szín-filmek színésznője nagy igyekezettel áll elébe a feladatnak
2018-12-11 16:29:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Üzent a magyar rajongóinak Ennio Morricone. A zenei mágust mélységesen meghatotta a magyar zenészek
2018-12-11 16:00:57 | Hozzászólások: 0 | Bellacafe.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez