Életünk mosolyai gyerekszemmel

Kirándulások, farsangok, nyári táborok vagy csak egy színes, vidám nap az iskolában ? mind-mind mosolyt fakasztanak és örömöt csempésznek a gyerekek életébe. ?Életünk mosolyai? címmel hirdetett pályázatot a Danone Kft. az észak-alföldi hátrányos helyzetű kistérségekben lévő általános iskolák számára ? a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közreműködésével. A ?Tegyünk Együtt a Gyermekekért? társadalmi célú program keretében a két nyertes általános iskola minden egyes tanulója naponta egy joghurtot kanalazhat a 2014-2015-ös tanév hátralévő részében.

A pályázat keretében a gyermekek pedagógusaik segítségével készítették a kisfilmeket, amelyek életük és mindennapjaik kisebb-nagyobb örömeit mutatják be az ő szemszögükből. A pályázók szem előtt tartották a pályázat tematikáját, s a beérkezett kisfilmek mindegyike megkapó és egyedi hangulatú volt. A pályázat nyertes iskoláit az újságírókból és a Tegyünk Együtt a Gyermekekért programban együttműködő szakmai és civil partnerszervezetek képviselőiből álló Média Klub tagjai választották ki. A nyertes általános iskolák: a hevesi Benedek Elek Általános Iskola és a tiszafüredi Kossuth Lajos Általános Iskola.

A tejtermék-támogatáson túlmenően a vállalat egészségnapot is szervez egy-egy alkalommal a nyertes oktatási intézményekben. A gyerekek ? a pedagógusokkal együtt ? játékos, interaktív egészségórákon vehetnek részt, ahol szinte észrevétlenül megtanulhatják a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozás alapjait, valamint a napi rendszeres mozgáshoz is ötleteket kapnak, ami egyben örömforrást is jelenthet a számukra. Az interaktív órákhoz kapcsolódik az ismeretterjesztő kiállítást bemutató Egészségsátor, mely játékosan, de a tudomány szemszögéből megközelítve mutatja be az egészséges életmódot.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az Eighth Grade az egyik legjobb filmje, de valószínűleg nem jut el a magyar mozikba
2018-10-16 05:13:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Októberben két nemzetközi fesztiválra is meghívást kapott a Liza, a rókatündér rendezőjének új filmje, a Nemzeti Filmalap támogatásával készült X - A rendszerből törölve
2018-10-15 15:17:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez