Ant-Man (A Hangya): pont olyan, mint sejtettük?

| Cikk eltávolítása
Cimkék: Ant-Man, film, könyv, lány, vicc, dráma, vihar,
Ant-Man (A Hangya): pont olyan, mint sejtettük?

A film szórakoztató, ezt nem vitatom, de ezeket a különálló darabokat kezdi lehúzni a Marvel univerzum.

Ha jól veszem ki, akkor Edgar Wright még az Iron Man-es Phasebe írta a filmet, és amikor végül rendezhette volna, akkor már át kellett írni a forgatókönyvét, hogy jobban illeszkedjen a Phase 3-ba. Itt alakultak ki a “creative differences” és dobbantott a projektből. Jól tette? Vagy csak a 4 író (amúgy 9 credit van a forgatókönyvön) volt képtelen egységeset alkotni?

Rengeteg pozitívum van a filmben, ott kezdeném, hogy ez egy heist movie, és a casting baromi jó. A legjobban Michael Douglas remekelt az öreg hangyaként, viszont Paul Rudd szokás szerint vicces, és Michael Pe?a szerepében kapunk egy olyan mellékszereplőt, aki ellopja a showt. A legjobb poénok hozzá kötődnek, és az ő jeleneteiből sugárzik az a hangulat, amire célozniuk kellett volna végig.

Mivel popcorn filmről van szó, így nyilván a látvány is számít. Azon mindig vigyorgok, amikor azzal jönnek az Ant-Man védelmében, hogy ez egy kicsi Marvel film, nem várt tőle sokat a stúdió, hiszen potom 150 milliós költségvetéssel bírt. Persze ez az Ultronnál ez kevesebb, na de azért bőven elég a látványra. Ami érdekesebb, hogy tényleg működik a nagyobbítós-kisebbítős akció, főleg amikor a két bogár nyomja egymás ellen. A poénos hangulathoz, ami az akcióból is süt néha, még az is illik, hogy nagyként a kicsiben levő másik tényleg lecsapható.

Akkor el is értem a negatívumhoz, miszerint a forgatókönyv és a vágás katasztrofális volt. Azt nem rovom fel neki, hogy eredettörténet, bár szerintem elég unalmasak ezek mostanra. A nagyobb baj, hogy iszonyat ugrások vannak a sztoriban, csak hogy feszesebb legyen a film és jobban illeszkedjen az univerzumba. Mindezt úgy, hogy közben a “miért nem hívjuk az Avengerst” egész ötletesen lett megoldva.

A legszomorúbb az volt, amikor az érzelmes, karakterépítő jelenetekből sütött az agyonvágás, pl. amikor a csajjal ül a kocsiban miután az kiviharzott a “meetingről” az apjára fújva. De az is vicces volt, amikor a gonosz hirtelen máshol gonoszkodott.. na jó, ebbe nem megyek bele, mert spoileres.

Kicsit itt is azt éreztem, hogy látom a jeleneteket amik miatt sokaknál pozitív lesz a végén a mérleg, de szerencsére nekem is oda billent.

Egyszerűbben jobban szórakoztam rajta, mint mondjuk az Age of Ultronon. A végső akció meg aztán főleg jobban tetszett, mint a városemelgetős epicség. Igazából még a dráma is jobb volt itt, főleg az öreg hangya és a lánya között, Lang problémái valahogy nem működtek annyira – és pár dologból sütött az olcsó húzás illat, például ahogy a szökése el lett sikálva meg ilyesmik.

Mondom, kettős érzés, mert elnézve az Ant-Mant, ha mertek volna még kijjebb menni az Marvel Univerzumból, mint mondjuk a Guardians of the Galaxy első része tette, akkor jobban működött volna, de így is elfogadható lett a végeredmény.

(ui: két button, jelenet van a végefőcímben.)

folytatás