Kárász Róbert: ?Példát szeretnénk mutatni?

Kárász Róbert: ?Példát szeretnénk mutatni?

A megváltozott munkaképességű emberek munkahelyteremtésén dolgozik Kárász Róbert, a TV2 MOKKA műsorvezetője és Sztanó Tamás üzletember. A Playboy legújabb jótékonysági kampányában a Fogadj Örökbe Egy Macit alapítvány támogatásán keresztül szeretnék felhívni a figyelmet az esélyegyenlőség fontosságára. A szervezet jelenleg Magyarország első akadálymentesített kulturális központjának megvalósításán dolgozik.

A Fogadj Örökbe Egy Macit alapítványt 2012-ben alapította Törőcsik Mari és Kárász Róbert, azzal a céllal, hogy segítsék a megváltozott munkaképességű emberek elhelyezkedését.  Jelenleg a korábbi Vörösmarty mozi felújításán dolgozik az alapítvány, ami Magyarország első fogyatékosság-barát kulturális központja lesz. A TV2 népszerű műsorvezetője és Sztanó Tamás üzletember a Playboy Hero jótékonysági kezdeményezés keretében segíti a szervezet munkáját. A kampány december 1-jére szervezett jótékonysági gálaestjén a résztvevők is támogathatják az alapítványokat, illetve november 30-ig a közönség is szavazhat a hozzá legközelebb álló ügyre a kezdeményezés oldalán: http://playboy.hu/hero/

?A Vörösmarty több lesz mint egy átlagos mozi. Egy olyan akadálymentesített közösségi és kulturális tér létrehozásán dolgozunk, ahol legalább 10-15 fogyatékossággal élő embernek teremtünk munkalehetőséget? ? kezdte Róbert. ?A mozi mellett különböző rendezvényeknek, koncerteknek adunk majd teret, természetesen kiemelve a fogyatékkal élő művészek alkotásait. Szeretnénk példát mutatni a Vörösmartyval, hogy hazánkban is egyre többen foglalkozzanak ezzel a kérdéssel, mivel ez mindannyiunk közös érdeke.?


Sztanó Tamás üzletember szerint sokat kell még fejlődnie az országnak a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatottságában.

?Érintettként nap mint nap találkozom azzal a problémával, hogy a legtöbb üzlet, étterem nem elérhető mindenki számára, hiszen például kerekesszékkel nem megközelíthető? ? kezdte Tamás. – ?Magyarországon is érezhető már a fejlődés a 10-15 évvel ezelőtti állapothoz képest, a munkahelyek egyre nyitottabbak, hogy fogyatékossággal élő személyt alkalmazzanak, ebben a különböző támogatások is nagy szerepet játszanak. Amerikához vagy az európai uniós tagállamokhoz viszonyítva viszont gyerekcipőben járunk sajnos, az alapítványnak és a többi civil szervezetnek még sokat kell dolgoznia, hogy valódi esélyegyenlőséget teremtsen a munkaerőpiacon.?

A szervezet munkáját további adományokkal támogathatják az érdeklődők a Vörösmarty jótékonysági árverésén, december 3-án.

Kapcsolódó cikkek:

Nem csak szexik, de igazi hősök is! Marsalkó Dávid: ?Mindig az ösztöneim után mentem? Egy hónapig növeszti a bajuszát Buda Marci
folytatás

Legkedveltebb hírek
Folyton sírunk a felgyorsult világ miatt. Panaszkodunk, hogy már senki nem akar komolyat, képtelen
2019-02-23 17:16:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
A Holmes és Watson négy kategóriában is elnyerte az Arany Málna díjat
2019-02-23 12:36:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez