Öt sör, amit mindenképp ki kell próbálnod a hétvégén

Öt sör, amit mindenképp ki kell próbálnod a hétvégén

Több mint kétszáz főzetet kell végigkóstolnia annak, aki minden sörfajtát kipróbálna az Utolsó Sörfesztiválon a Budai Várban. Akik szeretik a kihívásokat, ne tántorodjanak el a nagy számok hallatán, azok viszont, akik szeretnék megismerni a kínálat legjavát, feltétlenül meg kell kóstolniuk a soron következő nedűket:

A legbódítóbb Belga: a Delirium Nocturnum

Lehet, hogy reánk ült a rózsaszínű elefánt? ? kérdezik a testes Kelet-Flandriai sör megalkotói. A Huyghe Sörfőzde 1654 óta készíti el a feketébe hajló, mélyvörös főzetet, ami bódító hatásáról, és intenzív ízvilágáról ismert. Ez a sör mindet tud, már egy kicsit túl sokat is. A harsány emberek itala, ágyba térés előtt ideális főbelövés, és ezt maga a gyártó állítja.

A legjobb ízesített: a Kapucinus barna meggyes

Barna láger, igazi hazai mentalitással. A készítők ugyanis azt vallják: ha kézműves sörről van szó, az legyen minden cseppjében igazi. Éppen ezért valódi gyümölcsökből készül, tartósítószer nélkül, belga módszerrel, de magyar sörfőzdében.  Eleinte édes, meggyes ízeket kelt, de az elfogyasztása után a barna sörök keserűségével ellensúlyozza a gyümölcsös sörök megszokott hatását.

A leginkább orosz: a Romanov

A fóti főzet igazi klasszikus Russian Imperial Sout ale, hat féle malátából és három féle komlóból. A sűrű, fekete ital testessége egy főétkezésnek is megfelelne, de csak óvatosan: az alkoholtartalma 12% százalék. Állagát és ízvilágát annak köszönheti, hogy a szokásosnál két és félszer több malátával készül, éppen ezért édeskés, mégis testes és tömör. A Vince magazin nagy sörtesztjének nyertese, és a Miskolci Nemzetközi Sörverseny aranyérmese. Ráadásul minden Marvel rajongónak eszébe juttatja a kedvenc női karakterét.

A legnőiesebb: a Floris Kriek belga meggyes búza

A természetes meggylével érlelt, édesen savanykás finomság azokra vár a fesztiválon, akik nem kedvelik igazán a söröket. Habja a brüsszeli csipkére emlékeztet, frissítő ízében a gyümölcs zamata dominál, némi mandulás keserűséggel.

A legtitokzatosabb: a Váci út 83 sörprojekt

Fedőnéven debütál a hazai piac legújabb söre a fesztiválon. A nagyközönségnek és a sörszakértőknek is lehetőségük nyílik a kóstolásra, a sörtankokból egy Hoplager, egy Pilsner, egy IPA és egy APA típusú sört is csapolnak majd. A készítők újhullámos sörfőzdéjéből állítólag minőségi, tartósítószer nélküli főzetek érkeznek a várba, amit nagy precizitással, többféle komlóval és malátával készítenek.

A rendezvényen megférnek egymás mellett a legnagyobb hazai sörgyárak is: a Heineken a Krusovice limitált félbarna és szűretlen búza változataival kínálja majd a közönséget, de a sörimádók találkozhatnak a Soproni sörfőző mestereinek legújabb izgalmas kreációival is. A  Dreher a legfrissebb jelzőért indul a listán, Dreher és Pilsner Urquell tanksörökkel várja a fesztiválozókat. A várban a hétvégén nemcsak a jó főzetekből, de finom ételekből is lesz majd választék, a Borsodi a Staropramenhez illő fogásokat kínál majd a cseh gasztronómia jegyében.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Számos újdonsággal várja a látogatókat Magyarország első számú turisztikai kiállítása, amely nemcsak a következő szezon kínálatát és trendjeit mutatja meg, hanem - a nyitónapon - egy helyre hozza a hazai turisztikai szakma krémjét
2020-02-24 16:16:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Az örökösök között 61 millió dolláros vagyon oszlik meg
2020-02-24 14:42:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
És te is segíthetsz nekik! Méhecskehotelt nyithatsz akár erkélyen, ablakpárkányon is, hatékonyan segíthetve a szelíd beporzók szaporodását már kora tavasztól
2020-02-24 13:14:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez