Nyári vigasságok hétvégéje

Nyári vigasságok hétvégéje

Végre visszatért a nyár, így újra hódolhatunk a kedvenc szenvedélyünknek: a jó szórakozásnak. Ideje kimozdulni a legjobb programokért – még az is lehet, hogy Pokémont is fogunk!

26. Művészetek Völgye fesztivál
Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend –  július 22-31.
A tavalyi, jubileumi Művészetek Völgye több mint kétszázezer látogatót vonzott, teltházas koncertek, hangversenyek, színházi előadások, beszélgetések kísérték végig a fesztivál tíz napját. Az elkövetkező években a szervezők szeretnék tovább erősíteni a fesztivál trendformáló szerepét, különleges műfaji és alkotói találkozásokkal, újabb és újabb kísérletekkel hozzáférhetővé tenni a klasszikus és kortárs művészeti ágazatokat.

XXIV. Váci Világi Vigalom
Vác – július 22-24.
A Dunakanyar legnagyobb kulturális fesztiválja a Váci Világi Vigalom, amely minden évben közel száz programmal emlékezik Mária Terézia császárnő és udvartartása 1764-es váci látogatására. A Váci Világi Vigalomnak ezúttal is a város festői szépségű Duna-partja, belvárosa és annak legszebb terei, udvarai adnak otthont. A három nap során fellépnek az országosan ismert és elismert művészek, ám a könnyűzenei és komolyzenei produkciók mellett, kirakodó vásár, gasztronómiai bemutató és megannyi kiállítás, gyermekprogram fogadja az ide látogatót. A programok alatt külön kincs a város épített öröksége, hiszen Vác belvárosában a múlt számos emléke megmaradt, így a Vigalom programjai során ismét élettel töltik meg a belvárost, ahol valóban megelevenedik a barokk hangulat.

Nyári Zenei Fesztivál – Roby Lakatos
Vajdahunyadvár – július 21.
Július 21-én a világhírű hegedűművész, Yehudi Menuhin egykori felfedezettje lép fel a Vajdahunyadvára reneszánsz udvarában. Roby Lakatos ezúttal a hazai közönségnek is bemutatja a zene határtalanságát?
Roby Lakatos nevét mára a világ minden szegletében jól ismerik. A magyar cigányzene, a klasszikus, a jazz muzsika, a világzene egyedi hangzású, formabontó, különleges hangulatot teremtő virtuóza, akinek műfajteremtő kreativitása kivételes előadói képességgel és varázslatos hangszeres tudással párosul.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A korábbi győztes, George Clooney ezúttal be sem került az első tízbe a Forbes listáján
2019-08-21 19:56:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Ha még nem fesztiváloztad volna ki magad, mától 25-ig rendezik meg ötödik alkalommal a Gyüttment Fesztivált a Szekszárd melletti Sötétvölgyben
2019-08-21 19:05:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
A Blumhouse stúdió szerint legalábbis egyelőre biztos ne várjuk az ötödik részt
2019-08-21 18:47:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Augusztus 25-én rendezi meg első közösségi piknikjét a Mit játsszunk? társasjátékos blog csapata a Margitszigeten
2019-08-21 15:51:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Sokan küzdenek alkalmanként vagy akár gyakrabban jelentkező izomgörccsel, amelynek oka legtöbbször ismeretlen
2019-08-21 15:45:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Az Akik maradtak egy magányos nőgyógyász és egy dacos kamaszlány kapcsolatáról szól
2019-08-21 15:30:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez