Itt a MikulásGyár hivatalos lemeze minden gyereknek

Busz, villamos, troli, hajó, mentő- és kukásautó a főszereplők a CzutorBorsók új gyereklemezén. A Belmondo és a Nyers frontembere, Czutor Zoltán és társai, Pálfy Zsolt dalszerző és Köles Eliza énekesnő játékos dalokat írtak a járművekről Kresz Géza utazásai címmel. A lemezeladásból származó bevételt a MikulásGyár kapja, amely idén is nehéz sorsú családoknak és gyerekeknek gyűjt adományokat.

Három év szünet után a második gyereklemezét készítette el a CzutorBorsók nevű zenei formáció, amelynek alapítója a Belmondo és a Nyers rockzenekarok frontembere, Czutor Zoltán. Mivel ötgyermekes édesapa, ezúttal sem kellett messzire mennie ihletért.

“Ahogy nyiladozott az értelmük, a fiaim és a lányom is feltűnően érdeklődni kezdtek a közlekedési eszközök iránt. Minden izgalmas egy gyereknek, ami halad, suhan, izeg-mozog, dudál, csenget, villog, kattog, szirénázik, ráadásul az ő szemükben még valami hősiesség is kapcsolódik a járművekhez. Ez a szülői tapasztalat adta az ötletet a Kresz Géza utazásai című gyereklemezhez, és ezt lelkesen támogatta két társam, Pálfy Zsolt dalszerző és Köles Eliza énekesnő. A dalokban busz, troli, metró, villamos, hajó, fogaskerekű, valamint mentő és kukásautó is szerepel, de született egy dal az ellenőrökről is. A lemez címének három oka van: Budapesten létezik egy Kresz Géza utca, és egy ideig oda járt oviba Simon nevű kisfiam, akinek útközben meséltem a járművekről. Másrészt az utca névadója, Dr. Kresz Géza alapította a Budapesti Önkéntes Mentőegyesületet, nekünk pedig van egy mentőautókról szóló dalunk. Harmadrészt pedig az album címével játékosan utalunk a KRESZ-re is” ? mondta Czutor Zoltán, a CzutorBorsók zenekar alapítója.

A CzutorBorsók zenekar semmit sem bízott a véletlenre. Felkérték a budapesti Radnóti és Kresz Géza utca találkozásánál lévő Gárdonyi Géza Általános Iskola diákjait, hogy rajzolják le a kedvenc járműveiket. A több száz gyerekrajz közül választották ki a lemezborítót, a többi alkotást pedig a dalokhoz készülő videókban fogják felhasználni.

A Kresz Géza utazásai című gyereklemez célja nem pusztán a szórakoztatás, hanem a segítségnyújtás is. Aki ugyanis megvásárolja a CzutorBorsók cd-jét, az a MikulásGyár tevékenységét és a rászoruló gyerekeket támogatja. A jótékonysági kezdeményezés idén decemberben is nehéz sorsú családoknak, gyerekeknek gyűjt adományokat, elsősorban tartós élelmiszert és karácsonyi ajándékokat. A CzutorBorsók első albuma 2013-ban, míg a második, a Kresz Géza utazásai 2016-ban lett a MikulásGyár hivatalos gyereklemeze.

“Érzelmi kapcsolat, elkötelezettség, régi barátság és alapvető karitatív késztetés fűz a MikulásGyárhoz. Nem volt kérdés, hogy idén is a jó ügy mellé állunk. Ha lehet és tudok, akkor teszek is olyan családokért, akiknek szükségük van támogatásra. Zenésztársaimmal, Pálfy Zsolttal és Köles Elizával, valamint a Music Fashion Kiadóval a lemezeladás bevételét felajánljuk a MikulásGyárnak” ? tette hozzá Czutor Zoltán.

A CzutorBorsók zenekar ?az észak-magyarországi Művészetek Völgyében?, a tállyai Kerekdomb Fesztiválon tesztelte le közönség előtt a dalokat, és a tervek szerint hamarosan Siófokon, Miskolcon és Budapesten is koncertezik. A MikulásGyárban Czutor Zoltán idén a rockzenekarával, a 10 éves Belmondóval december 16-án ad ingyenes koncertet az ?56-osok terén.

A CzutorBorsók Kresz Géza utazásai című lemeze jelképes összegért, 1000 forintos áron kapható országszerte lemezboltokban, játéküzletekben és játszóházakban, valamint online megrendelhető a Music Fashion Kiadó webáruházában: http://shop.musicfashion.hu

The post Itt a MikulásGyár hivatalos lemeze minden gyereknek appeared first on BellaCafe.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Hasznos ismeretterjesztő kötettel jelentkezett a Scolar Kiadó: a Mérgező növények nem hiányozhat a könyvtáradból, ha a gyógynövények, természetes hatóanyagok híve vagy
2019-04-23 11:19:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Alexandria Ocasio-Cortez, és három további kongresszusi jelölt kampányáról készült a netflixes Knock Down The House
2019-04-23 09:00:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez