Március 15. – Programok, fontos tudnivalók

Március 15. –  Programok, fontos tudnivalók

Március 15. 2017-ben is munkaszüneti nappal, izgalmas programokkal, ugyanakkor ünnepi bolt nyitva tartással, útlezárásokkal és tüntetésekkel vár bennünket. Érdemes előre gondolkodni.

Március 15-ére ezúttal is nagyszabású ünnepi eseményekkel készül a főváros. A Kossuth téri ünnepélyes zászlófelvonásra 9 órakor kerül sor, ezután a Nemzeti Múzeumnál veszi kezdetét 10:30-kor a hagyományos miniszterelnöki ünnepi beszéd.

A fővárosi ünnepi rendezvények jelentős része természetesen a Nemzeti Múzeumnál és a múzeum környékén kerül megrendezésre, hiszen az 1848-as márciusi események szimbolikus centruma a Nemzeti Múzeum legendás lépcsője (ahol bár a történészek újabb kutatásai szerint Petőfi nem szavalta el a nemzeti dalt, de valljuk be őszintén, ez tényleg csak részletkérdés).

A Budai Várban egész nap várják, elsősorban a családdal, gyerekkel érkező ünneplőket (10:00 és 18:00 között), ahol a Fabula bábszínház, a Kolompos Együttes, Gryllus Vilmos, majd a Hősök és a Mystery Gang műsorát tekinthetik meg az érdeklődők.

Március 15-i műsorral várnak mindenkit a Táncsics börtönnél, a Rondellánál, a Magyar Nemzeti Galériában, és a Magyarság Házában is, csak a legfontosabb helyszíneket kiemelve a gazdag repertoárból.

Idén is lesznek tüntetések Budapesten. Majtényi László is beszédet mond az Operánál meginduló demonstráció (Séta a köztársaságért) nyitányaként.

Az ünnepi nyitva tartás a legtöbb boltot jelentősen érinti március 15-én, az élelmiszerüzletek zárva tartanak, ezért érdemes még ma bevásárolni.

Ugyanakkor nyitva lesznek a szórakozóhelyek, a beváráslóközpontok közösségi- és szórakozóhelyei, a repülőtéri üzletek, a boltok és pályaudvarok környezetében található boltok, az újságárusok, és a virágüzletek is.

A március 15-re tervezett budapesti útlezárásokról ide kattintva tájékozódhat részletesen.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Rendező: Mike Barker Szereplők: William Hurt, Ethan Hawke, Charlie Cox, Eddie Marsan, Gill
2019-09-23 09:20:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Egy pláza előtt verekedett össze másokkal
2019-09-23 08:43:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Október elején jelenik meg a HVG 2020-as középiskolai kiadványa a legjobb magyarországi gimnáziumok rangsorával
2019-09-23 08:42:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Wales elleni selejtezőt nézők nélkül játszatják le, a szlovákok fellebbeztek a központi döntés ellen
2019-09-23 08:41:36 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez