Egy még súlyosabb robbantást akadályoztak meg Szentpéterváron

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Egy még súlyosabb robbantást akadályoztak meg Szentpéterváron

Egy második, a tíz halálos áldozattal járó első detonációnál még sokkal súlyosabb robbantás is bekövetkezhetett volna a szentpétervári metróban. A BBC összefoglalójában azt írja: a Ploscsagy Vossztanija (Felkelés tér) állomáson egy fal mellett találtak rá a második robbanószerkezetre, amely 1 kilogramm TNT-t tartalmazott. Ezt időben hatástalanították.

Az első bomba helyi idő szerint fél 3 körül robbant fel a szentpétervári metró kék vonalán, két állomás között. Az első jelentések még két robbanást feltételeztek, utána kiderült, hogy csak egy volt, a szerelvény harmadik kocsijában. Heten a helyszínen meghaltak, egy ember kórházba szállítás közben, ketten a kórházban vesztették életüket.

A robbanás a Szennaja Ploscsagy (Béke tér) és a Tyehnologyicseszkij Insztitut (Technológiai Intézet) megállók közt történt. A metróvezető a robbanás után bevitte a szerelvényt az állomásra, hogy megkönnyítse a mentést. Az orosz Nyomozó Bizottság szerint ez a döntés hozzájárulhatott, hogy elkerüljék, hogy még több áldozata legyen a merényletnek.

Europress

Az eddigi vizsgálatok szerint egy házi készítésű, TNT felhasználásával készült robbanószerkezetet hoztak működésbe, amelyet a szerelvény ajtajának közelében helyeztek el, aktatáskába rejtve.

Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő terrorcselekménynek nevezte a robbantást, a Nyomozó Bizottság pedig terrorcselekmény miatt indított eljárást, de más lehetőségeket is vizsgálnak.

Eddig egy szervezet sem vállalta magára a merényletet, a helyi Fontanka hírportál és a Ren TV azonban bemutatott egy fotót egy szakállas, fekete kalapot viselő emberről, amelyet térfigyelő kamera rögzített, a médiumok állítása szerint a lehetséges elkövetőről van szó. Egyelőre azt sem tudni, ő túlélte-e a robbanást.

#?????????
????????? ???? ??????????????? ??????????, ??????????? #????? ? #????? ??????????: https://t.co/6IYGIorlFV pic.twitter.com/6Po3RCy46f

— ??? ?? | ??????? (@rentvchannel) April 3, 2017

A Telegraph idézi az orosz Interfax hírügynökséget, amely szerint két személy ellen kiadták a körözést, de egyelőre nem tudni, ő szerepel-e a nyilvánosságra hozott képen.

A szentpétervári metrót leállították, a városban háromnapos gyászt hirdettek.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Nemrég elterjedt a hír, hogy Sterbik Árpád, a Veszprém kézilabdacsapatának kapusa a 2019/20-as szezon végén visszavonul, ám a játékos akkor cáfolta ezt
2020-01-19 19:27:46 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Végrehajtotta vasárnap utolsó fontos tesztrepülését a SpaceX vállalat űrhajója, amely két bábuval a fedélzetén kényszerleszállást szimulált a Cape Canaveral-i Kennedy-űrközpont térségében alig két hónappal az előtt, hogy űrhajósokat szállítana a Nemzetközi Űrállomásra
2020-01-19 19:27:14 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ajánló - Szereplők: Sacha Baron Cohen, Rebel Wilson, Freddie Crowder, Jon-Jon Lockwood, Sh
2020-01-19 19:20:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A szivárványok évezredek óta ejtik ámulatba az embereket, így nem csoda, hogy a jelenség számos történetben és legendában megjelenik
2020-01-19 19:14:40 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
 Sajátos akcióval támogatta az az Emmanuel Macron ellen tüntetőket Alain Robert, a francia Pókember Párizsban
2020-01-19 19:12:23 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
 Városszerte megingott a magánkézben levő Budaörsi Egészségügyi Központ iránti bizalom
2020-01-19 19:12:18 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez