Hoki-vb: Bartalis csódagóllal szívatta az ukránokat, mozgalmas meccset nyert a magyar csapat – videó

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Hoki-vb: Bartalis csódagóllal szívatta az ukránokat, mozgalmas meccset nyert a magyar csapat – videó

Szombaton kora délután a házigazda Ukrajna ellen kezdte meg szereplését a magyar férfi jégkorong-válogatott a divízió 1/A-világbajnokságon.

Nekünk ugrott az ellenfél a meccs legelején, Rajna Miklósnak többször is hárítania kellett, majd a túloldalon Galló Vilmos okozott némi veszélyt a kapu előtt.

Georgi Kichát állították ki a játékvezetők, Erdély Csanáddal szemben szabálytalankodott az ukrán. Sőt, 42 másodpercig kettős emberelőnyben támadhattunk, de Hári János lövése után Eduard Zakharchenko óriásit védett többször is.

Galló próbálkozott kétszer is, de csak nem akart megszületni az első magyar gól. Emberhátrányba kerültünk, Kevin Wehrs ült le a padra. Rajna több bravúrral vétette észre magát.

Szirányi Bence hibázott nagyot a kapunk előtt, de Nikita Butsenko lövése után szerencsénkre a kapufán csattant a korong. Kalvin Sagert nagy passzt kapott, de közeli próbálkozását védte az ukrán portás.

A 14. percben Kuzmik góljával kerültek előnybe az ukránok, Sagertről pattant be a korong a kapunkba. Jött a gyors válasz a túloldalon, Bartalis István a lábai között húzta be a korongot az ukrán kapuba. Fantasztikus megoldással villant a csapatkapitány.

Keegan Dansereau fonákkal veszélyeztetett, centikkel vétette el a felső sarkot.

II. harmad:

A második harmad 20. másodpercében Vas János talált be, fordítottak a mieink. Egy kapusról kipattanó korongot pofozott a kapuba a 33 éves játékos.

Nagy nyomás alá került Rajna kapuja, de állta a sarat a magyar védelem. A 28. percben Butsenko szánta el magát lövésre, a magyar kapusról pedig becsorgott a korong.

A második harmad hajrájában a semmiből szereztek vezetést az ukránok, Butsenko már a második gólját rámolta be a kapunkba egy nagy védelmi hiba után.

III. harmad:

Roman Blagoy kiállítása révén emberelőnybe kerültünk. Galló próbálta meg a kapuba kotorni a korongot, de nem járt sikerrel.

Hári is megeresztett egy lövést, de lejött a blokkról a próbálkozása. A túloldalon Nagy Krisztián szabálytalankodott, így mi fogyatkoztunk meg két percre.

Megúsztuk kapott gól nélkül, Szirányi keveredett előre, majd Zakharchenkóba bombázott. Kettő az egyben hozhatták a korongot az ukránok, Rajna kritikus pillanatban hárított.

Tíz perccel a vége előtt Sarauer Andrew kapott parádés passzt Wehrstől, majd lőtt, a kapus alatt pedig átcsorgott a korong a gólvonalon.

Vas parádés cselsorozat után tüzelt, kicsit vétette csak el a célt. Az ukrán kapu előtti kavarodás után Dansereau pofozta be a játékszert, ismét mi vezettünk hét perccel a vége előtt.

A hajrában emberelőnybe kerültek a mieink az ukránok lehozták a portást, Hári pedig az üres kapuba küldte a korongot, 5-3-ra nyertek a mieink.

Hétfőn este Ausztria ellen folytatja szereplését a magyar válogatott a világbajnokságon.

Divízió 1/A világbajnokság, csoportkör, 1. forduló, végeredmény:

Ukrajna – Magyarország 3-5 (1-1, 2-1, 0-3)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Fájni fog? Tartós lesz? Lehetnek komplikációk? Mi van, ha nem sikerül?… A kedvéért utána jártam, mi is az igazság, így most íme néhány tény és tévhit, hogy aki szeretne élesen látni, az először lásson tisztán
2018-05-21 00:00:51 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Budai Szemészeti Központ munkatársai úgy döntöttek, hogy még több ember számára szeretnék elérhetővé tenni látásjavító műtéteiket, így most néhány kérdés helyes megválaszolásával bárkinek, akinek megvannak az egészségügyi feltételei a műtétre, és velük játszik nyerhet! A központban már 10 éve  végeznek látásjavító műtéteket:  DiamondFEMTO, OptiLASIK és PRK kezeléstípusok is elérhetőek a klinikán
2018-05-21 00:00:49 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Te milyen arcot vágsz akkor, amikor azt mondják, hogy hűségidő nélkül köthetsz tévé-internet-telefon csomagra szerződést? Magabiztosan mosolyogsz, arra gondolva, hogy téged aztán nem vágnak át? Felvonod a szemöldököd, mert érdekelne a dolog, de inkább bizalmatlan vagy? Esetleg teli szájjal vigyorogsz, mert érzed, hogy eljött a te időd? Mi a Flipnél egy éve mondjuk szüntelenül, hogy nálunk nincs hűségidő
2018-05-21 00:00:30 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A híres színészek, mint például Brad Pitt is úgy érezték, jobban mutatnak szemüveg nélkül
2018-05-21 00:00:24 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
?Eljött az ideje, hogy olyan ifjakkal erősítsük a csapatunkat, akik már beleszülettek a digitális világba, és szinte anyanyelvként használják annak különféle kommunikációs formáit
2018-05-21 00:00:01 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A túraautó-világkupa (WTCR) hollandiai állomásának első versenyén kellemetlenül hamar véget ért Michelisz Norbert versenye
2018-05-20 21:59:39 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez