Nem szeretjük a műsort, mégis a TV előtt ülünk

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Nem szeretjük a műsort, mégis a TV előtt ülünk

Annak ellenére, hogy minden második ember elégedetlen a TV-csatornák műsorkínálatával, a többség átlagosan legalább 2 órát mégis a TV előtt tölt naponta, majdnem minden ötödik embernél pedig szinte egész nap megy a tévé ? derült ki az Euronics Műszaki Áruházlánc legfrissebb felméréséből. Ráadásul tízből négy háztartásban két darab tévékészülék van, minden harmadikban pedig háromnál is több. A rekordot Békés és Zala megye tartja, ott az otthonok kétharmadában négynél is több tévé van. Veszprém megyében viszont minden tizedik háztartásban nincs is televízió. A legelterjedtebb típus még mindig a hagyományos katódcsöves és a LED, a férfiak pedig jobban kedvelik az okosat, mint a nők. Az online adások, a sorozatok, a filmek és a híradók továbbra is a legnézettebb műsorok.

Magyarországon a többség (78%) több órát tölt naponta a TV előtt, de vajon mindenkinek tetszik, amit lát? Hány TV-készülék van egy háztartásban, és mit nézünk rajtuk a leggyakrabban? Ki szereti az okos TV-t, mennyit használjuk a felvevő funkciót, és melyik műsorokat nézzük a legtöbbet? Az Euronics Műszaki Áruházlánc friss kutatásából mindez kiderül, íme az eredmények.

TV ? mi, mennyi, miért?
A felmérés rámutatott, hogy tízből négy magyar háztartásban kettő, minden harmadikban pedig vagy egy vagy háromnál is több TV van. A rekordot Békés és Zala megye tartja, ott az otthonok kétharmadában négynél is több tévé van, Veszprém és Bács-Kiskun megyében azonban közel minden tizedik háztartásban egy darab sincs. Az országban a legelterjedtebbek a LED vagy OLED, illetve a hagyományos tévék, az Ultra HD készülékek egyelőre elenyésző számban vannak jelen hazánkban. Arányaiban a legtöbb hagyományos katódcsöves készülék Tolna, illetve Heves megyében, a legtöbb LED TV pedig Vas, illetve Nógrád megyében található.

Okos legyen vagy ne?
Az okostelefonok és kütyük gyors terjedése ellenére okostévék a hazai háztartások alig több mint 13%-ában vannak csak. Sőt, ezek a készülékek háromszor népszerűbbek a férfiak, mint a nők körében, de így is csupán minden ötödik férfi nyilatkozta, hogy okostévéje van otthon. Akinek azonban mégis van, az az Euronics felmérése szerint az internetkapcsolatot használja ki leginkább, népszerű videómegosztó portálokra látogat el, filmeket néz vagy zenét hallgat a leggyakrabban. Arányaiban a legtöbb smart TV a fővárosban és Pest megyében van, a magyar lakosság 13%-a rendelkezik okostévével.

Sokat ülünk a TV előtt
A magyar lakosság mindössze 10%-a állította, hogy nem néz tévét, a többség (78%) viszont legalább 1-2 órát a tévé előtt ül, 16%-uknál szinte egész nap be van kapcsolva a készülék. Minél idősebbek vagyunk, annál többet tévézünk. A legtöbbet Békés megyében nézik a tévét, Zala megyében a többség viszont be sem kapcsolja a készüléket. A műsorkínálattal ennek ellenére Zala és Veszprém megyében a legelégedettebbek a lakók, Békés és Vas megyében pedig a legelégedetlenebbek. A férfiak a filmek után a sportműsorokat és a híradót követik leginkább, a nők számára elsők a sorozatok, aztán jöhetnek csak a filmek vagy a híradó. A reggeli beszélgetős műsorokat nézik a legkevesebben az országban. A filmeket Nógrádban és Baranyában, a sportműsorokat Zalában kedvelik a legtöbben, az ismeretterjesztő műsorok a Vas megyeiek, a híradó pedig a komárom-esztergomiak kedvence.

Szeretjük az online TV-t, de nem kell az UHD
Az online tévézés egyre közkedveltebb, az ország lakóinak 68%-a követi interneten az adásokat, csupán Nógrád és Békés megyében van még mit javítani a népszerűségén. A ?visszajátszás? funkciót is egyre többen használják, Zala, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megyében kedvelik a legtöbben, és Békés, valamint Tolna megyében alkalmazzák a legkevesebben. Az Euronics Műszaki Áruházlánc felméréséből viszont az is kiderült, hogy az UHD egyelőre közel sincs ilyen kiemelt helyzetben, a 4K tévék száma elenyésző az országban, és a jobb képminőség is csupán a magyar lakosok 21%-ának fontos. Ez alól egyedül a Zala megyeiek a kivételek, akiknek nagy része (77%), ha teheti, inkább a HD vagy az UHD minőséget választja a hagyományos SD felbontással szemben.

Fotók: Pixabay.com

The post Nem szeretjük a műsort, mégis a TV előtt ülünk appeared first on BellaCafe.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A magyar közönség által is jól ismert világhírű karmester, Sylvain Cambreling vezényli az 1775 és 1834 közötti hatvan évben keletkezett három remekművet bemutató koncertet január 24-én a MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében
2019-01-21 16:00:27 | Hozzászólások: 0 | Bellacafe.hu
Aki gluténérzékeny, annak a (legtöbb) sörről le kell mondania
2019-01-21 15:53:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Az amerikai elnök mellett a legrosszabbaknak járó díjat kaphatja még Johnny Depp, John Travolta és Bruce Willis is
2019-01-21 15:31:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Téved, aki úgy gondolja, hogy a bőrünk nem más, mint kültakaró, és csupán az volna a feladata, hogy betakarja izmainkat, testünket
2019-01-21 11:36:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Január 24-én érkezik a mozikba A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő része, amely a szürrealizmus mestere, Salvador Dalí és múzsája-alkotótársa, Gala életén és művészetén vezeti végig a nézőket
2019-01-21 10:30:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez