Ezért vallunk szerelmet szex közben

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Ezért vallunk szerelmet szex közben

Van, hogy idő előtt csúszik ki a szánkon szex közben egy szerelmi vallomás, sőt, meglehet, hogy már a második alkalommal valaki kimondja a féltve őrzött egyetlen szót. A szex közbeni szerelmi vallomásokat a közhiedelem úgy tartja, hogy egyáltalán nem kell komolyan venni, hiszen egy másfajta tudatállapotban történnek. Csakhogy ott és akkor jelentheti a testi-lelki kitárulkozás csúcspontját, de lehet az is, hogy véletlenszerűen csúszott ki az illető száján, és csak annyit jelent, most nagyon szeretem, amit csinálsz velem.

Előfordul az életben, hogy az egyik fél még nem tart ott az érzéseiben, ahol a másik, és csak kedveli a partnerét, de maga sem biztos abban, hogy szerelmet érez.

Hülyén néz ki, ha valakinek kicsúszik a száján a szeretlek szó, és a fogadtatás kicsit sem olyan, mint amire számított,

vagy éppen ő maga is meglepődik azon, hogy kimondta. De miért érezzük kényszerét, hogy kimondjuk, szeretlek, ha éppen egymásban vagyunk? A Broadly Vice magazin ezt a kérdést tette fel egy michigani pszichológusnak, Dr. Daniel J. Krugernek. A szakember szerint egyszerűen csak arról van szó, hogy ez az, amit az emberek ki szeretnének mondani szex közben. Véleménye szerint ez pusztán erős vágyakozás arra, hogy kiszabadítsuk a saját érzelmeinket a falaink alól. Egy dolog biztos, ha szex közben a partnerünk szerelmet vall, a szex csak jó lehet – akár férfi, akár nő mondja, és ezzel vitatkozni nemigen lehet.

Ez a fajta erős késztetés a szerelmi vallomásra az agyban keletkező hormonoknak köszönhető, amik a heroinhoz és kokainhoz hasonlíthatóan felszabadító hatással vannak ránk. Az emberi érzelmek annyira intenzívek ilyenkor szerelmeskedés közben, hogy nem kell attól tartani, a másik hazudik, és csak manipulálni akar. Az is elképzelhető, hogy a szerelmet valló partner annyira jól érzi magát szex közben testileg és lelkileg, hogy nem mély szerelmet érez, hanem a szeretlekkel azt akarja kifejezni, mennyire szereti azt, ami éppen történik vele.

Fotó: Thinkstock

Az orgazmus érzelmi hullámai, az élvezés előtti elkerülhetetlenségi szakasz (amikor annyira magas az izgalmi állapot, hogy biztos, hogy meg fog történni az orgazmus pillanatokon belül) intenzív érzelmei és hormonális állapota szinte kiköveteli ilyenkor az őszinteséget – ezért is kevés a valószínűsége annak, hogy valaki a vallomással akarna bárkit is manipulálni.

Bármi is legyen a szex közbeni szerelmi vallomás oka, egy dolog biztos, mély szerelmet csak akkor érzünk igazán valaki iránt, ha elfogadjuk őt minden hibájával együtt. Az igazi szerelem nem zárja ki a józanságot, azt, hogy reálisan lássuk a másik hibáit és erényeit, így ezt észben tartva fogadjuk mások szerelmi vallomásait.

Az érett szerelem egészen más, mint amit a filmekben látni, abban a szexuális vágy és a baráti szeretet összhangban vannak egymással, és teljes egészében tiszteletben tartják egymást a partnerek. Mivel kettőn áll a vásár a szexben és a szerelemben is, nem kizárható, hogy a másik még nem áll készen, vagy érzelmeiben nem ott tart, ahol a szerelmet valló fél. Bármilyen nehéz is ez a helyzet, amikor átadva magunkat a másiknak testileg és lelkileg, kimondjuk, szeretlek, és a fogadtatás egész más, mint amit vártunk. Ha szex után szóba kerül a vallomás, és a fogadó fél arról faggatózik, mennyire volt őszinte a szex közben kicsúszott szeretlek, akkor a fent írtak tudatában érdemes átgondolni, mennyire szólt az illető személyének, és mennyire szólt arról, hogy egyszerűen csak jó volt a szex.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Nemes Imre, a Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) elnökhelyettese egy márciusi konferencián, az afrikai sertéspetisről szóló előadásának végén a következő kérdéseket tette fel: Hol és mikor találjuk meg az első fertőzött állatot? Házisertés vagy vaddisznó lesz? A hivatalos válasz azóta megszületett: az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát mutatta ki egy Heves megyében elpusztult vaddisznóban április 21-én a hivatal laboratóriuma
2018-04-27 06:03:41 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez