A szegénység elleni küzdelemre fordítja vagyonát egy lottónyertes család

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A szegénység elleni küzdelemre fordítja vagyonát egy lottónyertes család

Mindenki eljátszott már titokban a gondolattal, hogy mit tenne, ha elképzelhetetlenül sok pénz ütné a markát, mondjuk egy lottófőnyeremény formájában. Úszómedencés házak, luxusautók, földkörüli utazások jutnak ilyenkor eszünkbe, meg egy lista, hogy mennyit lennénk hajlandók a rokonokra, barátokra áldozni.

A New Jersey-i Trentonban élő Smith család is listát készített, amikor szédítő 429,6 millió dollárt (több mint 117 és félmilliárd forintot) dobott be az ablakukon a szerencse. Az egyedülálló anya, Pearlie Mae Smith és hét gyermeke egy tavalyi sajtótájékoztatón azt mondták, mindenkinek van egy álma, amit szeretne megvalósítani, és az övék az, hogy minél több embert hozzanak közelebb az álmaikhoz, ezért a pénzük nagy részét a környékük fejlesztésére fordítják.

Fotó: Facebook

Smithék nem egyben vették fel a hatalmas nyereményt, inkább azt választották, hogy minden évben érkezzen 25 millió dollár (6,8 milliárd forint) a számlájukra. Miután kifizették az összes tartozásukat, ideértve a házukat terhelő jelzálogot, a gyerekek diákhiteleit, és így tovább, létrehozták a Smith Család Alapítványt, ami trentoni gyerekek oktatását, a családokat és a környezetfejlesztést támogatja.

?Olyan programokat szeretnénk finanszírozni, amik direkt hatással vannak a szegénységre, hogy valódi változásokat idézhessünk elő. Azokat a folyamatokat akarjuk befolyásolni, amik miatt az emberek elszegényednek? ? nyilatkozta Harold Smith családtag és projektmenedzser az alapítvány működésének elindulását megünneplő szombati rendezvényen.

?Ahelyett, hogy ételt osztanánk az embereknek, megfelelő oktatáshoz segítjük őket, hogy rendes állásokat kapjanak, és meg tudják venni maguknak az ételt. Nem akarjuk, hogy amikor az emberek Trentonra gondolnak, a bandák és az erőszak jusson először eszükbe. Azt akarjuk, hogy egy vibráló, folyamatosan fejlődő, egy új élet lehetőségét kínáló város jusson az eszükbe? ? mondta Smith.

(via Huffington Post)

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Jahn Ferenc Kórház úgy reagált, most tudnak vizsgálatokat végezni, de csak pár hétre elég tesztcsíkot kaptak
2019-12-09 19:36:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Miközben itthon a parlament viharos gyorsasággal készül megszavazni a kulturális életet átalakító kormányzati előterjesztést, a magyar kormány egyre fontosabb szereplője lesz az erdélyi magyar kulturális életnek is – írja a Magyar Hang
2019-12-09 18:55:55 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Zayn Malik kilépése után nem sokkal, 2015 márciusában a One Direction bejelentette, hogy szünetet tart, azóta pedig mindegyik tag elvan a saját szólóprojektjével
2019-12-09 18:47:27 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Korán jött a karácsony a brit RSPCA (Királyi Társaság az Állatokkal Szembeni Kegyetlenség Megelőzése Érdekében) munkatársaihoz, akik már maguk is igazi karácsonyi lázban éghetnek: a Mikulás rénszarvasai után neveztek el kilenc kölyöktacskót, akiket anyjuk, Olive nemrég hozott világra ? írja a Mirror
2019-12-09 18:38:40 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Miközben itthon a kulturális életet érintő törvénymódosítás miatt tüntetnek
2019-12-09 18:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Jordán Tamás, Mácsai Pál és Karácsony Gergely is felszólalt
2019-12-09 18:16:20 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez