Újra Kaláka Fesztivál!

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Újra Kaláka Fesztivál!

Szörényi Levente és a Vujicsics együttes, a Budapest Bár, Petruska András, a Dresch Quartet, Ferenczi György és a Rackajam, Csík János Esszencia zenekarával, a Fonó együttes, a Makám, az egri Kerekes Band és természetesen a Kaláka ? csak néhány előadó a 38. Kaláka Fesztivál fellépői közül. Kiállítások, családi programok az idén 40 éves Bükki Nemzeti Park jubileuma alkalmából. Koncertek a 200 éve született Arany János tiszteletére. Mindez Egerben és a csodálatos Bükkben.

A megalakulásának 40. évfordulóját ünneplő Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) ad otthont idén a Magyarországi Nemzeti Parkok Hetének, melynek keretében a fesztivál idején az Eszterházy téren a hagyományos kézműves vásár és mesterség-bemutatók mellett természetismereti játszóházak és foglalkoztatók is lesznek az ország nemzeti parkjainak közreműködésével.

A ?Nemzeti Parki Termék? védjegyes alkotók országos kiállítása a Templom Galériában lesz látható. Tárlatokat kínálunk a csodálatos Bükkről a Vitkovics-házban és a Bródy Sándor Könyvtárban is. A Kaláka Fesztivál és a BNPI ?A Bükk csavargó útjain? című versíró pályázatára 254 alkotás érkezett, ezt nagy sikerként értékeljük. A legjobb költemények az Arkt Művészeti Galériában lesznek láthatók/olvashatók. Büszkék vagyunk arra is, hogy a Bükki Nemzeti Park védnöke 2017-ben a Kaláka együttes.

Arany János születésének 200. évfordulója

A fesztivál első eseményén, a június 29-én, csütörtökön (ezúttal Felsőtárkányban) megrendezett Verskoncerten a Kaláka Arany János-verseket énekel, közreműködik Huzella Péter, s a költővendég: Lackfi János. Dsupin Pál és Csergő-Herczeg László Arany János Daloskönyvét szólaltatja meg a fesztiválnyitó koncerten a Tinódi Sebestyén Tagiskola kórusának közreműködésével.

Június 30-án, pénteken

A fesztiválnyitó után az érsekkerti Múzsák ligetében a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság ültet fát a Kaláka együttes közreműködésével. Eger-regE feladatlapos városismerkedési játékunkban idén ? elsősorban – Eger védett fáit lehet majd megkeresni.

Július 1-jén, szombaton

A Ciszterci templomban ?Tíz példázat? címmel Gryllus Dániel ? Sumonyi Zoltán legújabb dalciklusa lesz hallható.

A fesztiválozókat (péntektől vasárnapig) napközben koncertek, gyerekprogramok várják az Eszterházy téren, este pedig koncertek váltják egymást a Várban felállított, két színpadon.

A részletes program, bérlet- és jegyinformáció a www.kalakafesztival.hu oldalon olvasható.

The post Újra Kaláka Fesztivál! appeared first on BellaCafe.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A miskolci borkultúra olyan történelmi örökség, amit ápolni kell
2019-05-23 12:47:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Százados Ábel Soha című, mobiltelefonnal készült filmje a World Peace and Tolerance Institute díját nyerte el
2019-05-23 11:48:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
A Vingardium Borliget rövid idő alatt Budapest egyik legnépszerűbb borfesztiváljává nőtte ki magát
2019-05-23 10:54:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Bár még messze a gála, Brad Pitt és Leonardo DiCaprio is a jelöltek között lehet
2019-05-23 09:52:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
A Vanity Fair forgatási képei többet mondnak, mint az előzetes
2019-05-23 09:34:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez