Az állatkert szerint minden rendben van csontsovány medvéjükkel

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Az állatkert szerint minden rendben van csontsovány medvéjükkel

?Tiszta csont és bőr, szánalmasan néz ki, lehet, hogy bántalmazzák. Vagy csak éhes?? Ezzel a szöveggel rakta ki a Weibo kínai közösségi oldalra egy felhasználó a sovány állatkerti medvéről készült fényképeket, amik gyorsan terjedni is kezdtek.

A Henan tartományban, Xinxiang városában található állatkert hamar válaszolt a vasárnap közzétett fotókra a hivatalos Weibo-oldalán – írta a helyi sajtó. Az állatkert tagadta, hogy a medve alultáplált lenne, vagy egészségügyi problémákkal küzdene.

Fotó:Weibo

Az állatkert közlése szerint a barna medve csak azért tűnik nagyon soványnak, mert még növésben van, és vedlik. Elmondásuk szerint a medve ?alig múlt egy éves, és éppen olyan növekedési fázisban van, amikor csontjai sokat nőnek, és nem raktároz úgy zsírt, ahogy a kifejlett medvék?.

Fotó:Weibo

Majd hozzátették, hogy ?emellett vedlési időszak van?, amikor a nagy nyári meleg miatt megválnak vastag bundájuktól, és ?emiatt soványnak tűnnek?.  És még az orra is szokatlanul hosszú, ami miatt még soványabbnak tűnik.? És kiemelték, hogy a medve elég ételt kap, és rendszeresen átesik állatorvosi vizsgálatokon.

Fotó:Weibo

Az állatkert vezetője a helyi sajtónak már kicsit finomított, elismerve, hogy a medve kicsit soványabb, mint az átlag, de szerinte nem vészes a helyzet, és a medve teljesen egészséges. A menedzser hangsúlyozta, hogy a képeken látható medvének nincsenek testi és lelki problémái, nem éhes, nem beteg és nincs bántalmazva.

A kínai netezőket és az állatvédőket ez azonban nem győzte meg arról, hogy a medvével minden rendben menne. Az Animals Asia nevű állatvédelmi szervezet vezetője a HKFP-nek kijelentette, hogy ?nagyon aggódnak? az ?egyértelműen legyengült állapotban lévő? medve miatt. ?Vagy nem kap elég ételt, vagy valamilyen betegségben szenved? ? mondta Jill Robinson a SCMP-nek.

Peter Li, a Human Society állatvédelmi szervezet Kínával foglalkozó specialistája szerint egyenesen be kellene zárni az érintett állatkertet, amivel már korábban is voltak gondok, köztük ?a szakértelem teljes hiánya?.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ajánló - Szédítő szerelem, őrjítő györtrelem, temetetlen múlt
2019-05-21 00:35:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - Szereplők: François Cluzet, Marion Cotillard, Benoît Magimel, Gilles Lellouche, J
2019-05-21 00:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Nézd vissza a Pénzt vagy éveket! legújabb részét!
2019-05-20 23:35:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Martin és Hans nagyon összevesznek, amikor az orvos elmodndja a testvérének, hogy Lily az ő lánya
2019-05-20 23:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez