Azért vagyunk a Sound VIP-ben, mert anyukám azt mondta, hogy itt biztonságosabb

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Azért vagyunk a Sound VIP-ben, mert anyukám azt mondta, hogy itt biztonságosabb

Amióta Fülöp Zoltán az Indexnek beszélt arról, hogy a Balaton Sound igenis prémium fesztivál, foglalkoztat a kérdés, hogy szegény Pumped Gabó és a többiek mit szólnak ehhez. A saját fajtája, az otthona taszítaná ki. De ha az a prémium, hogy a Soundon egy erős rétegnek fontosabb a VIP, mint a nem VIP, és ki se teszik a lábukat a műbőr kanapék hatósugarából, akkor ennél elitebb fesztivál nincs Magyarországon.

Már csak az a kérdés, hogy a VIP-en kívül, a toi toi-okon is túl mit gondolnak erről azok a fesztiválozók, akik mezei bérletet vesznek, és néha a boltban veszik a sört, meg a kiflit. Érezhetően nagy a különbség a magyar és külföldi közönség között. Azok a belgák, akiket mi találtunk, tényleg csak a hangulat miatt jönnek, nem a vödrös koktélra mennek, és az is biztos, hogy nem belőlük gazdagszik meg a Sound. A belgák egyszerűen azért választják a Balatont, mert fényévekkel olcsóbb, mint az EDM-testvére, a Tomorrowland. Az egyikük úgy számolt, hogy egy tomorrowlandes nap alatt megy el annyi, mint az egész Soundon. Minden belga ugyanazt válaszolta, mikor megkérdeztük, hogy miért pont a Sound:

olcsóbb és jobb az idő. Egyébként meg pihenni, nyaralni és a nőkért jönnek. 

Fotó: Berecz Valter

Semmi kondi, sem csirke-rizs. Egyenesen kiröhögtek, mikor azt kérdeztem tőlük, hogy a Soundon mennyire fontos a kockahas.

Nem edzettek többet a Balatonra, és isznak, amennyit akarnak, a kajáról nem is beszélve.

Ráadásul egyikük napi 50 euróra (~15 ezer forint) saccolta a költségeit, a másik belga pedig 700-800 (215-246 ezer) eurót mondott az egész hétre. Ez jóval kevesebb mint egy átlag magyar soundos kiadása. Gyakorlatilag töredéke.

A keményebbek, akik bizony beismerték, hogy készültek a kondiban, és mennek mutogatni a kockákat a gyúrós sarokban, 40-50 ezret tapsolnak el egy nap. Mentségükre legyen szólva, hogy ebben már benne van a délutáni tescózás is.

A másik belga srác. Fotó: Berecz Valter

És akkor ott van  egy újabb társaság, akik viszont  szomorúan nézik végig, hogy mi lett a Soundból, cikinek tartják a Pumped Gabózást, és a celebesedést. Velük még nem sokkal Armin van Bureen előtt találkoztunk, és csak a zene miatt jönnek évek óta.

nekik nem hiányzik Macklemore meg Chris Brown, és Jason Derulonál futnak majd, amilyen messzire csak lehet. 

Jártak már a VIP-ben, de szerintünk kint ezerszer jobb a buli. Próbálnak spórolni, de így is elmegy nagyjából egy 20 ezres naponta.

Fotó: Berecz Valter

Az igazi különbségek viszont akkor ütköztek ki, mikor találkoztunk egy szlovák fesztiválozóval, Michal Gajdosech az Instagramról, aki egyébként 2011-ben az év pasija lett Csehországban, és egész héten Zamárdiban kempingezik. Gajdosech nem érzi, hogy általános lenne a magamutogatás a Soundon, pedig már harmadszorra van itt. Élből visszautasította, hogy ide az emberek nem a zene miatt járnak. Nem is akarom letörni, hogy lehet, hogy a kempingen kívül egy kicsit más a helyzet.

Fotó: Berecz Valter

A VIP-en túl tényleg van élet, de bent egy egész más Sound létezik, ami erre az évre tinikkel telt meg. Nem tudom, hogy és miért, de Kedves Ferenc után rengeteg tizenévessel találkoztunk. Nagyon nem 18 pluszos fiúkkal és lányokkal, akiknél arról sem vagyok meggyőződve, hogy tudták-e, minek kell örülni, amikor a retró DJ berakott egy Backstreet Boyst. Amikor az egyiküktől megkérdeztem, hogy miért fontos a VIP-ben fesztiválozni, azt válaszolta, hogy

anyukája mondta neki, hogy itt biztonságosabb a pia, meg amúgy is, szebb a vécé. Aztán a nagyjából 14 éves lány visszakérte az öngyújtóját. 

Aztán a vécénél is végighallgattam egy tinicsapatot, hogy mennyire megérte a VIP. Már délután 5-re levonták a következtetést. A VIP jó. Nem véletlenül bővítették idén a szervezők sem.

A Balaton Sound első napján a szokásoshoz képest nagyon kevesen voltak. Sehol a tolongás, sehol a tömegnyomor. Bezzeg majd pénteken vagy szombaton, amikor végre valahára a tinik mellett a Zimány Lindák is megtöltik a VIP-et, és értelmet nyer a prémium fesztivál fogalma. Mert eddig ez csak egy sima, átlagos fesztivál. Azt is mondhatnánk, hogy egész jó, de nem VIP.

Kövessen minket Snapchaten is (@huszonnegy), ugyanis a VIP-et ott közvetítjük.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Látványos reggelit szerveztek a gorilláknak a Budapesti Állatkertben
2019-05-22 21:29:58 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Lemondott a holland migrációügyi államtitkár, mert kiderült: eltitkolták a migránsok súlyosabb bűncselekményeit
2019-05-22 21:27:20 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Külföldön sikertermék, hazánkban azonban még mindig alig fogy a magyar spárga
2019-05-22 21:18:16 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Másfél milliárdos üzletet kötött az MSZP-s Szabad Sajtó Alapítvány és Heinrich Pecina
2019-05-22 21:16:04 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Két évvel ezelőtt este Európa legnagyobb fedett koncerttermében 21 ezer ember várta, hogy a színpadra lépjen Ariana Grande énekesnő
2019-05-22 21:12:49 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Migrációs válság fenyegeti Európát és Magyarországot is - erre Kósa Lajos hívta fel a figyelmet
2019-05-22 21:10:10 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez