Kajak-kenu: négy számban szétlövés lehet a vb-válogatón

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Kajak-kenu: négy számban szétlövés lehet a vb-válogatón

Négy számban várhatóan külön versenyre, úgynevezett szétlövésre kerül majd sor a kajakosok és kenusok világbajnoki válogatóján, miután a szolnoki forduló pénteki napján más versenyző, illetve egység nyert, mint a három héttel ezelőtti, szegedi viadalon.

Az érintett számok a férfi C-1 1000 méter, a férfi K-2 200 és 1000 méter, valamint a női C-1 200 méter.  

Férfi K-1 200 és 1000 méteren, C-1 és C-2 200 méteren, illetve női K-1 és K-2 200 méteren eldőlt a válogató.

A 20 éves, algyői Kopasz Bálint gyakorlatilag végig uralta a K-1 1000 méter döntőjét, s a célba mintegy másfél hajóhossz előnnyel érkezett. Mögötte – csakúgy, mint az első válogatón – a honvédos Ceiner Benjámin végzett a második helyen, míg a harmadik ezúttal Pauman Dániel lett.

Férfi C-1 1000 méteren a három hete, Szegeden győztes Vasbányai Henrik sokáig üldözte Kiss Tamást, aki remekül kapta el a rajtot, majd tetemesnek mondható előnyre tett szert. Féltávnál úgy tűnt, Vasbányai fel tud zárkózni, a csepeli kenus azonban ismét ellépett, s miután 750 méternél Vasbányai gyakorlatilag megállt – végül hetedikként ért a célba -, Kiss magabiztos sikert aratott. Ebben a számban tehát várhatóan szétlövés dönt majd a vb-induló személyéről.

K-1 200 méteren Horváth Bence – Kopaszhoz hasonlóan – fölényesen utasította maga mögé a mezőnyt, a sprinttávon ritkán látható, közel egy hajóhossz előnnyel érkezett a célba. Horváth második sikerének köszönhetően készülhet a vb-re. Ugyanezen a távon a kenusoknál is eldőlt a verseny: Hajdu Jonatán Szeged után esélyeshez méltóan itt is győzni tudott.

A nőknél a 200-as specialista, kajakos Lucz Dórát ezúttal sem tudták megszorítani riválisai, ő is második sikerét aratta. A kenusoknál viszont szétlövésre lesz szükség a legrövidebb távon, miután az első fordulóban győztes Devecseriné Takács Kincső ezúttal másodikként ért be győri klub- és párostársa, Balla Virág mögött.

Pénteken négy párosszám döntőjét is lebonyolították. Kétszázon a kajakosoknál féltávig még vezetett az első válogatót megnyerő Balaska Márk, Birkás Balázs duó, végül azonban az egyesben győztes Horváth és társa, Szomolányi Máté megelőzte őket. A nőknél Hagymási Réka és Szabó Ágnes duplázott, így egységük készülhet a vb-re, akárcsak férfi kenuban az ugyancsak második győzelmét arató Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kettős.

A nap utolsó döntőjében, férfi K-2 1000 méteren Hufnágel Tibor és Ilyés Róbert ugyanúgy taktikázott, mint szegedi sikere során: hatalmasat hajrázott. Most azonban ez nem jött be, mert a Noé Zsombor, Bogár Gábor kettőst már nem tudták beérni, és utóbbi egység centiméterekkel nyert.

A vasárnapig tartó verseny az augusztus 24. és 27. közötti racicei vb-re válogat.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A miniszterelnök várakozása szerint az olaszok lehetnek az új szövetségesek a magyar migrációs politika nyugat-európai erősítéséhez
2019-03-24 18:30:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Hétfőn a nap elején még több helyen kisüt a nap, napközben azonban fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és estére jórészt beborul az ég
2019-03-24 18:25:18 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Piotr sikeres a munkájában, éppen előléptették, minden jól alakul az életében
2019-03-24 18:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Viking Sky motorjai szombaton meghibásodtak egy szigetekkel és sziklaszirtekkel szabdalt, veszélyes norvégiai partszakasz közelében
2019-03-24 17:58:02 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tizennégy állami tulajdonú ingatlan vagyonkezelési jogát adná át az a törvényjavaslat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) fóti lovasterápiás központja számára, amelyet Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője nyújtott be két hete az országgyűlésnek
2019-03-24 17:53:55 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez