Kajak-kenu: négy számban szétlövés lehet a vb-válogatón

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Kajak-kenu: négy számban szétlövés lehet a vb-válogatón

Négy számban várhatóan külön versenyre, úgynevezett szétlövésre kerül majd sor a kajakosok és kenusok világbajnoki válogatóján, miután a szolnoki forduló pénteki napján más versenyző, illetve egység nyert, mint a három héttel ezelőtti, szegedi viadalon.

Az érintett számok a férfi C-1 1000 méter, a férfi K-2 200 és 1000 méter, valamint a női C-1 200 méter.  

Férfi K-1 200 és 1000 méteren, C-1 és C-2 200 méteren, illetve női K-1 és K-2 200 méteren eldőlt a válogató.

A 20 éves, algyői Kopasz Bálint gyakorlatilag végig uralta a K-1 1000 méter döntőjét, s a célba mintegy másfél hajóhossz előnnyel érkezett. Mögötte – csakúgy, mint az első válogatón – a honvédos Ceiner Benjámin végzett a második helyen, míg a harmadik ezúttal Pauman Dániel lett.

Férfi C-1 1000 méteren a három hete, Szegeden győztes Vasbányai Henrik sokáig üldözte Kiss Tamást, aki remekül kapta el a rajtot, majd tetemesnek mondható előnyre tett szert. Féltávnál úgy tűnt, Vasbányai fel tud zárkózni, a csepeli kenus azonban ismét ellépett, s miután 750 méternél Vasbányai gyakorlatilag megállt – végül hetedikként ért a célba -, Kiss magabiztos sikert aratott. Ebben a számban tehát várhatóan szétlövés dönt majd a vb-induló személyéről.

K-1 200 méteren Horváth Bence – Kopaszhoz hasonlóan – fölényesen utasította maga mögé a mezőnyt, a sprinttávon ritkán látható, közel egy hajóhossz előnnyel érkezett a célba. Horváth második sikerének köszönhetően készülhet a vb-re. Ugyanezen a távon a kenusoknál is eldőlt a verseny: Hajdu Jonatán Szeged után esélyeshez méltóan itt is győzni tudott.

A nőknél a 200-as specialista, kajakos Lucz Dórát ezúttal sem tudták megszorítani riválisai, ő is második sikerét aratta. A kenusoknál viszont szétlövésre lesz szükség a legrövidebb távon, miután az első fordulóban győztes Devecseriné Takács Kincső ezúttal másodikként ért be győri klub- és párostársa, Balla Virág mögött.

Pénteken négy párosszám döntőjét is lebonyolították. Kétszázon a kajakosoknál féltávig még vezetett az első válogatót megnyerő Balaska Márk, Birkás Balázs duó, végül azonban az egyesben győztes Horváth és társa, Szomolányi Máté megelőzte őket. A nőknél Hagymási Réka és Szabó Ágnes duplázott, így egységük készülhet a vb-re, akárcsak férfi kenuban az ugyancsak második győzelmét arató Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kettős.

A nap utolsó döntőjében, férfi K-2 1000 méteren Hufnágel Tibor és Ilyés Róbert ugyanúgy taktikázott, mint szegedi sikere során: hatalmasat hajrázott. Most azonban ez nem jött be, mert a Noé Zsombor, Bogár Gábor kettőst már nem tudták beérni, és utóbbi egység centiméterekkel nyert.

A vasárnapig tartó verseny az augusztus 24. és 27. közötti racicei vb-re válogat.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az amerikaifocibajnokság döntője, a Super Bowl az Egyesült Államok legnézettebb tévés eseménye, több, mint 100 millióan nézik minden évben, és a félidőben rendszeresen valamilyen nagy sztár lép fel egy gigashow keretei között, tavaly például Justin Timberlake volt, előtte pedig Lady Gaga adta elő legismertebb dalait elképesztően látványos show keretei kö
2018-12-15 13:07:23 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A munka törvénykönyvének módosítása ellen tiltakozó levelet adott át a Köztársasági Elnöki Hivatalnak a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szombaton Budapesten
2018-12-15 12:56:55 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Microsoft a Twitteren jelentette be csütörtökön, hogy nyereményjátékot hirdet, amiben a szerencsés kiválasztottak egy Windows 95 logós csúnya pulcsit kapnak a cégtől
2018-12-15 12:51:15 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Megírtuk: pénteken a brüsszeli EU-csúcson napirenden volt a dezinformáció, az Európai Bizottság elnöke pedig megjegyezte, hogy soraikban is vannak, akik felelősök bizonyos álhírek terjedéséért
2018-12-15 12:47:51 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Képes Krónika szerint a Hunortól és Magortól származó 108 nemzetség az Úr 373
2018-12-15 12:31:02 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez