Dózsa György úti baleset: szakvélemény már van, gyanúsított továbbra sincs

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Dózsa György úti baleset: szakvélemény már van, gyanúsított továbbra sincs

Elkészült és már a rendőrség rendelkezésére áll a Dózsa György úti baleset ügyében több hónapja készülő igazságügyi szakértői vélemény ? írja a Pesti Srácok. Ennek tartalmáról nem árult el részleteket a rendőrség, de annyit közöltek: az ügynek továbbra sincs gyanúsítottja.

A két halálos áldozatot követelő karambol nyomán halálos közúti közlekedési baleset gondatlan okozása miatt folyik nyomozás. Azt a rendőrség a nyomozás érdekeire tekintettel nem közölte, hogy a szakvéleményben milyen megállapításokat tettek, illetve kiderült-e, ki volt a felelős a tragédiáért. Annyit azonban elárultak, hogy az ügyben ezek után sem hallgattak ki senkit gyanúsítottként.

Tömegbaleset a Dózsa György úton - nem találtak féknyomot Hogy a kabriós próbált-e fékezni, szakértő fogja kideríteni, ahogy azt is, milyen gyorsan haladt. A nyomozás továbbra is ismeretlen tettes ellen folyik.

A korábbi hírek szerint az ügybe bevont műszaki szakértőnek ellenőriznie kellett a fék, a kormányberendezések és a gumiabroncsok állapotát, valamit a helyszíni szemle rajza, mérései és fényképei alapján meg kellett állapítania, hogy történt-e olyan manőver, amellyel a sofőrök megpróbálták elkerülni az ütközést.

Májusban egy Mercedes kabrió egy Citroennel ütközött a XIII. kerületben, a Dózsa György úton. A Citroen a közeli trolimegállóba csapódott, elsodorva az ott várakozókat. Egy 23 éves férfi a helyszínen meghalt, hárman súlyosan, hárman könnyebben sérültek. A súlyos sérültek közül egy 37 éves férfi kórházba szállítás után meghalt.

A kabriót M. Richárd, a kecskeméti maffiaper ötödrendű vádlottja vezette, akire 2006-ban jogerősen nyolc évet szabott ki a bíróság. A Pesti Srácok felidézi: néhány héttel ezelőtt a készenléti rendőrség munkatársai a II. kerületben fogták el, ?eltiltás hatálya alatt történt járművezetés? miatt 90 ezer forintos pénzbírságot szabtak ki rá, majd elengedték.  Azóta kiderült, a férfi már a Dózsa György úti baleset idején sem vezethetett volna.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Lovassy Krisztián ezüstérmet nyert a scratch nevű versenyszámban a Berlinben zajló pályakerékpáros Európa-bajnokság csütörtöki napján
2017-10-19 22:47:22 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Jó néhány magyar Arsenal-drukker vette az irányt csütörtökön Belgrád felé, hiszen Walcott és társai a Crvena zvezda otthonában léptek fel
2017-10-19 22:17:47 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez