Erre jó figyelni, ha szexelünk a fesztiválon

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Erre jó figyelni, ha szexelünk a fesztiválon

Júliusban és augusztusban 15 %-kal több óvszert vásárolnak Magyarországon, mint az év más hónapjaiban. Ez azt jelenti, hogy ebben az időszakban nyaranta négymillió óvszer fogy el. Nem nehéz összerakni a képletet: a fesztiválszezon idején nem ritka az alkalmi szex. Az óvszerek eladásának statisztikája mellett feltehetően sokan vannak olyanok is, akik nem védekeznek, és koton nélkül mennek bele a gyors szexbe. Az önfeledt hangulat, az alkoholfogyasztás okozta oldottság, a buli, a zene összeadódik a rengeteg lehetőséggel, amit a hömpölygő embertömeg kínál.

Négymillió óvszert fesztiváloznak el a magyarok Júliusban és augusztusban akár 15 százalékkal többet költünk védekezésre.

Annak nagyon kicsi az esélye, hogy bárkit közszeméremsértésért megbüntentének egy fesztiválon szex vagy petting miatt. így ezzel a kérdéssel nem igazán kell foglalkozni. A fesziválokon a leginkább két dologra kell figyelni: a higiéniára és az erőszak elkerülésére. A vágy ilyenkor mindent elsöprő és hirtelen, de sajnos a jó élmények és tapasztalatszerzés mellett a fertőzések és a különböző egyéb veszélyek szinte biztos, hogy nyomot hagynak az emberben. A felelőtlenség legtöbbször együttjár a spontán izgalmakkal, de nem kell, hogy törvényszerűen hepatitisszel vagy egy nagyon rossz élménnyel éljük tovább az életünket.

Fotó: Thinkstock

A tisztaság a Sziget fesztiválon csak egy bizonyos ideig tartható, aztán úgyis átadja magát az ember a szórakozásnak, és nem érdekli, hogy hányan fogták meg a toik ajtaját akármilyen koszos kézzel. Pont ezért praktikus, ha van egy csomag fertőtlenítő törlőkendő a táskában, így ha nem is minden alkalommal, de legalább párszor használható. A melegvíz és a szappan persze csodákra képes, de a fesztiválokon ez nem mindig adott, és nem is mindenkinek jut eszébe használni.

Mielőtt bárki bármijét a szánkba vennénk, természetesen nem szükséges szájvízzel öblögetni a bokor előtt két csók között. Az alkohol a fertőtlenítést nagyjából el is intézi – akik igazán oda akarnak erre figyelni, másnap reggel vagy még aznap a fesztiválra való készülődéskor használjanak szájvizet.

A nem kívánt terhesség fogamzásgátlóval elkerülhető, de hiába szedi valaki hónapok óta, amellett a szexuális úton terjedő betegségek bármelyikének fennáll a veszélye. Az óvszer használata elengedhetetlen a nyár esti egyéjszakás szexnél, és akiben bármilyen kétség felmerül, vagy a szex után pár héttel láthatóan furcsa tüneteket talál a lába között (viszketés, szemölcsök), forduljon azonnal orvoshoz.

A higiénián és a védekezés fontosságán túllépve az alapvető biztonságról is szót kell ejteni. Azok a fiatalok, akik most akarják kipróbálni életükben először az alkoholt, inkább tegyék olyan környezetben, ami kevésbé veszélyes terep. Minimum ketten de inkább többen érdemes mozogni a fesztiválokon, és

hiába sétál be az életünkbe a Nagy Ő Alt-J koncerten, lehetőleg úgy térjünk rá a lényegre, hogy az ismerőseink és barátok lássák, hogy ki ő.

Üveges italokat érdemes fogyasztani, ha egy vonzó idegen meghív egy felesre vagy egy vodkatonikra, akkor figyeljünk arra, hogy ne tegyen semmi mást a pohárba. Ez a legnehezebb, mert a hangulat és a jókedv elfelejteti velünk, hogy fennáll a veszélye annak, hogy az idegen visszaél a helyzettel. Ha a vonzó idegen erősen megszorítja a karunkat, és elráncigál, az intő jel. Ahogy az is, ha erőteljesebben nyomul, ezzel átlépve a komfortzónánkat. Az ilyen szituációból ott helyben nehéznek tűnik kimászni, de egyszerűen csak ott kell hagyni, nemet kell mondani, és ha kellemetlen a helyzet, a barátoktól vagy a biztonságiaktól kérjünk segítséget.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A fennállás első élvonalbeli mérkőzését játszó Girona hazai pályán 2-2-es döntetlent ért el a legutóbbi idényben harmadik Atlético Madrid ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság nyitófordulójának szombati játéknapján
2017-08-19 22:32:48 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Hollik István örül a fejlesztésnek, bármi legyen is az
2017-08-19 22:17:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Vereséggel kezdte a Bundesliga új idényét Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig
2017-08-19 22:11:15 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Fucsovics Márton győzött a selejtező első fordulójában az egyesült államokbeli Winston-Salemben, így egy siker választja el a 665 ezer dollár összdíjazású keménypályás tenisztorna főtáblájától
2017-08-19 21:52:37 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Meglepetésre otthontartotta mind a három pontot a Stoke szombat este az Arsenal ellen
2017-08-19 21:43:32 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez