500 ember maradványait vizsgálják majd az ausztrál holttestfarmon

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
500 ember maradványait vizsgálják majd az ausztrál holttestfarmon

Több mint 500 ember ajánlotta fel földi maradványait egy asuztráliai kutatóintézet számára, ahol a tudósok az emberi test lebomlását vizsgálják – erről a BBC számolt be.

Shari Forbes, a Sydney közelében fekvő intézet professzora videóban magyarázta el, miért volt fontos létrehozni az ország első holttestfarmját.

Forbes elmondta, az ő feladatuk az, hogy segítsék a rendőrséget, illetve a különböző halálesetekkel kapcsolatos nyomozásokat. Ebbe beletartozik emberi testrészek felkutatása, ezeknek a maradványoknak az azonosítása, illetve annak megállapítása, hogy mennyi ideje hunyt el az áldozat.

Az önkéntesek által felajánlott holttesteket olyan helyszíneken helyezik el, mintha ott temették volna el őket, vagy ott érte volna utol őket a halál.

Itt nem feltétlenül bűncselekményekre kell gondolni, azt is modellezni tudják, hogy ha például egy kirándulás közben eltűnt személy holttestére bukkannak. Az eltűnési eseteket és a gyilkosságokat kvázi újrajátsszák ezekkel a holttestekkel, így élesben tudják vizsgálni, hogyan változik a testek állapota az eltelt idő, az időjárás vagy haláluk körülményei következtében.

Az ilyen vizsgálatokat általában sertéseken végzik, de emberi maradványokkal sokkal pontosabb lesz az eredmény. A professzor elmondta, míg egy disznó nagyon gyorsan csontvázig bomlik nyáron, az emberi holttestek inkább mumifikálódnak, így most sokkal pontosabban tudják majd megmondani, mennyi idő telt el a halál óta.

Jelenleg 35 test van a farmon, és még 500-an jelezték, hogy haláluk esetén az intézet felhasználhatja maradványaikat a kutatásokhoz.

Holttesteken ilyen jellegű kutatásokat végző intézet ezen kívül csak az Egyesült Államokban van, de az Egyesült Királyságban élő tudósok is szeretnének egy hasonló intézményt.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Nem kulturális intézményeket, hanem multifunkciós, kiadható közönségtereket épít a kormánya legnagyobb közparkban, a Várból kipaterolt múzeumoknak fizetniük kell az új helyért
2019-07-20 15:47:36 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A LiveLeak oldalán jelent meg egy videó, amiben egy bizonyos Kenny nevű férfi játssza a főszerepet, aki a családjával, illetve testvérével és annak férjével kibéreltek egy szálláshelyet a tó mellett
2019-07-20 15:41:02 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Mint írtunk róla, férfitőrözőinknek elég hamar véget ért a budapesti világbajnoksági egyéni versenye: Mészáros Tamás nem jutott főtáblára; Mátyás Bálint sérülten is bejutott a 64 közé, de ott aztán nem állt ki, hátha rendbe jön a csapatversenyre; Németh András kikapott az első fordulóban; Dósa Dániel pedig egy győzelem után a 32 között kapott ki, pedig jól kezdett
2019-07-20 15:27:22 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Végre belógathatjuk a lábunkat a vízbe Budapesten, de ehhez úttörőkre volt szükség, akik az önkormányzatokkal is képesek voltak szembeszállni
2019-07-20 15:19:25 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
1919. július 28-án született, vagyis jövő vasárnap lesz százéves Bálint György. Ez al
2019-07-20 15:06:59 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Szerintük jogosan jártak el, mivel korábban a britek az ő hajójukat kapcsolták le a Gibraltári-szorosban
2019-07-20 15:05:29 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez