Újabb ázsiai karaktert játszott volna fehér színész, botrány lett a vége

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Újabb ázsiai karaktert játszott volna fehér színész, botrány lett a vége

Ed Skrein, aki a Deadpool Ajaxa volt, sőt, mielőtt lecserélték, ő alakította Daario Naharist a Trónok harcában, úgy tűnik, a 2018-ban új verzióval érkező Hellboyjal nem építi tovább ázsióját, visszaadta ugyanis a neki felkínált szerepet. A brit – tehát teljesen kaukázusi vonásokkal rendelkező – színész ugyanis Ben Daimiót alakította volna, aki a képregényes eredetiben bizony ázsiai arccal szerepel, az emberek pedig kiakadtak a döntésen, újabb hollywoodi “whitewashing”-ot látva a dologban (így nevezik, amikor fekete, ázsiai vagy bármilyen nem kaukázusi karaktert fehér színésszel játszatnak el).

Úgy vállaltam el a szerepet, hogy nem voltam tisztában vele, hogy a karakter az eredeti képregényben ázsiai gyökerekkel rendelkezik. Intenzív párbeszéd és érthető düh bontakozott ki a bejelentés óta, és azt kell tennem, amit helyesnek érzek.

– írta Skrein az Instagramra és Twitterre posztolt közleményében, kiemelve, hogy tisztában van vele, milyen fontos a téma, hisz ő is kevert örökségű családból származik.

pic.twitter.com/8WoSsHXDFO

— Ed Skrein (@edskrein) August 28, 2017

A film producerei, Larry Gordon és Lloyd Levin a Lionsgate és a Millennium támogatásával azóta közös közleményt adtak ki Skrein döntéséről.

Ed megkeresett minket és nagyon biztos volt ebben. Teljes mértékig támogatjuk önzetlen döntésében. Nem volt célunk, hogy érzéketlenek legyünk, és igyekszünk majd egy, az alapanyaggal konzisztensebb színészt találni a szerepre.

Nem Skrein kiválasztása volt az első ilyen eset: a Doktor Stange-ben Tilda Swinton – akinél nehéz fehérebb nőt elképzelni – alakított egy tibeti karaktert, de a Páncélba zárt szellemről is sokat cikkeztek annak kapcsán, hogy a főszerep – egy, mangáról lévén szó, japán karakter – eljátszását Scarlett Johanssonra bízták. A Hellboy kapcsán külön botrányt okozott Christa Campbell, a film executive producere, aki a Skrein kiválasztásán felháborodott hangokra reagálva azt írta azóta töröl tweetjében:

Valaki eljön a meghallgatásra, és remekül szerepel, hogy megkapja a szerepet. Hagyjátok abba a saját szarotok kivetítését. Mind egyek vagyunk. Nem látunk színeket vagy rasszokat.

Az újramelegített Hellboyt Neil Marshall rendezi majd, a szereplők között a Stranger Things David Harbourja, Ian McShane és Milla Jovovich is szerepel majd. Skrein legközelebb a James Cameron producerkedésével, Robert Rodriguez rendezésében készülő Alita: Battle Angel című manga-adaptációban lesz látható.

 

A borítóképen (AFP) Skrein épp a Deadpoolban nyújtott szerepéért veszi át a “Legjobb Harc”-nak járó MTV Movie Awards díjat. 

via Guardian

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az aláírók azt kérik a köztársasági elnöktől, hogy konzultáljon a civil szervezetekkel és az érintettekkel, ahogy azt az ENSZ normái meghatározzák
2019-05-23 13:32:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Nincsenek rejtett mozgatóerők a globális középhőmérséklet alakulásában ? állítja egy új tanulmány
2019-05-23 13:19:19 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Nem tartják tiszteletben a helyi kultúrát, és elveszik a munkánkat ? ezt tartják a bostoniak a keletről érkező bevándorlókról
2019-05-23 13:17:26 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A 2-es típusú cukorbetegség növelheti a különböző ráktípusok kockázatát a férfiak és a nők körében egyaránt - állapították meg kínai kutatók
2019-05-23 13:12:42 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Két vérre menő harc körvonalazódik a vasárnapi EP-választás előtt: a második helyért a Jobbik, az MSZP-P és a DK, az "utolsó" mandátumért a Momentum és az LMP küzd majd meg
2019-05-23 13:10:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A hétvégén csak helyenként várható eső, jellemzően meleg, napsütéses idő várható 20-25 fokos maximumokkal ? derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből
2019-05-23 13:09:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez