Újabb ázsiai karaktert játszott volna fehér színész, botrány lett a vége

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Újabb ázsiai karaktert játszott volna fehér színész, botrány lett a vége

Ed Skrein, aki a Deadpool Ajaxa volt, sőt, mielőtt lecserélték, ő alakította Daario Naharist a Trónok harcában, úgy tűnik, a 2018-ban új verzióval érkező Hellboyjal nem építi tovább ázsióját, visszaadta ugyanis a neki felkínált szerepet. A brit – tehát teljesen kaukázusi vonásokkal rendelkező – színész ugyanis Ben Daimiót alakította volna, aki a képregényes eredetiben bizony ázsiai arccal szerepel, az emberek pedig kiakadtak a döntésen, újabb hollywoodi “whitewashing”-ot látva a dologban (így nevezik, amikor fekete, ázsiai vagy bármilyen nem kaukázusi karaktert fehér színésszel játszatnak el).

Úgy vállaltam el a szerepet, hogy nem voltam tisztában vele, hogy a karakter az eredeti képregényben ázsiai gyökerekkel rendelkezik. Intenzív párbeszéd és érthető düh bontakozott ki a bejelentés óta, és azt kell tennem, amit helyesnek érzek.

– írta Skrein az Instagramra és Twitterre posztolt közleményében, kiemelve, hogy tisztában van vele, milyen fontos a téma, hisz ő is kevert örökségű családból származik.

pic.twitter.com/8WoSsHXDFO

— Ed Skrein (@edskrein) August 28, 2017

A film producerei, Larry Gordon és Lloyd Levin a Lionsgate és a Millennium támogatásával azóta közös közleményt adtak ki Skrein döntéséről.

Ed megkeresett minket és nagyon biztos volt ebben. Teljes mértékig támogatjuk önzetlen döntésében. Nem volt célunk, hogy érzéketlenek legyünk, és igyekszünk majd egy, az alapanyaggal konzisztensebb színészt találni a szerepre.

Nem Skrein kiválasztása volt az első ilyen eset: a Doktor Stange-ben Tilda Swinton – akinél nehéz fehérebb nőt elképzelni – alakított egy tibeti karaktert, de a Páncélba zárt szellemről is sokat cikkeztek annak kapcsán, hogy a főszerep – egy, mangáról lévén szó, japán karakter – eljátszását Scarlett Johanssonra bízták. A Hellboy kapcsán külön botrányt okozott Christa Campbell, a film executive producere, aki a Skrein kiválasztásán felháborodott hangokra reagálva azt írta azóta töröl tweetjében:

Valaki eljön a meghallgatásra, és remekül szerepel, hogy megkapja a szerepet. Hagyjátok abba a saját szarotok kivetítését. Mind egyek vagyunk. Nem látunk színeket vagy rasszokat.

Az újramelegített Hellboyt Neil Marshall rendezi majd, a szereplők között a Stranger Things David Harbourja, Ian McShane és Milla Jovovich is szerepel majd. Skrein legközelebb a James Cameron producerkedésével, Robert Rodriguez rendezésében készülő Alita: Battle Angel című manga-adaptációban lesz látható.

 

A borítóképen (AFP) Skrein épp a Deadpoolban nyújtott szerepéért veszi át a “Legjobb Harc”-nak járó MTV Movie Awards díjat. 

via Guardian

folytatás

Legkedveltebb hírek
Jimmy Wales, a Wikipédia nevű internetes lexikon társalapítója múlt héten indította el hivatalosan a Facebook és a Twitter riválisának szánt WT:Social nevű közösségi portált
2019-11-20 09:56:29 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Jelentősen emelkedik a bírók fizetése januártól
2019-11-20 09:45:06 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Letartóztatták Yorgen Fenecht, Málta egyik legprominensebb üzletemberét kedden Daphne Caruana Galizia újságíró meggyilkolásának ügyében ? írta több külföldi lap
2019-11-20 09:42:36 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Jimmy Fallon műsorában járt Cobie Smulders, az így jártam anyátokkal színész
2019-11-20 09:32:01 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
?Hamar rájöttünk, hogy Németországban a tudásból kell megélnünk, nem az olyan erőforrásokból, mint a szén vagy a földgáz? ? mondta Jörg Schneider Berlinben, a Német Kutatási Alapítvány (Deutsche Forschungsgemeinschaft) nemzetközi kapcsolatainak vezetője a sajtónak tartott előadásában, miközben a városszerte folyt a berlini fal leomlásának 30
2019-11-20 09:31:16 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az újpesti fideszes képviselő, Dr. Szabó Béla a keddi testületi ülésen előterjesztette a v
2019-11-20 09:25:42 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez