Borzasztó lenne, ha leszoknánk az alvásról, hogy addig is dolgozhassunk

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Borzasztó lenne, ha leszoknánk az alvásról, hogy addig is dolgozhassunk

Ezért aztán vissza kell szerezni az alváshoz – és vele az álmodáshoz – való jogunkat. Erre vállalkozik Az álomutazó című mesemusical főhőse. A 2014-2015-ben A Játékkészítőt – melyet nyolc nap alatt több mint százezren láttak – létrehozó TulipánTündér Produkció ugyanis új darabbal készül – ismét egy arénaszínházi, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló musicallel, melyben felvonultatják a magyar zenés színjátszás üzembiztos alkotóit.

Az Álomutazóban felvázolt alaphelyzet nem annyira mesemusicales: az ötlet olyan nyomasztó, hogy egy világsztárokkal telerakott disztópia-trilógia is kitelne belőle. A történet szerint ugyanis egy – kétségkívül munkamániás – kutató feltalálja az Agyturbó nevű… eszközt? szert? kütyüt?, ami képes nyolc perc alatt feltölteni az agyat és a testet, így az emberiség egységesen leszokik az alvásról, hogy annyival is több időt tölthessen munkával – mindezt hatékonyság-tanárok segítségével még ki is maxolva. Rémes jövőkép. 

Ha azonban bízhatunk a zenés-táncos-színházas sajtótájékoztatón látottakban, a dolog aligha marad sokáig így, és főhősünk, egy kisfiú, a nyolcéves Tomi veszi a kezébe a dolgokat, hogy újra találkozhasson anyukájával, és nem mellesleg az emberiség kilépjen ebből a horrorisztikus rémálomból.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Apropó rémálom – tudta a kedves olvasó, hogy a rémálmokért maga Keresztes Ildikó a felelős? A darabban mármint – ahogy a vicces álmokért Ábel Anita, a boldog álmokért pedig Falusi Mariann. Ők az álomkészítők, akik a történet központi figurái lesznek. Fontos karakter emellett a Bárány, aki szakmáját tekintve alvóállat, azok közül is hierarchiában a legmagasabb, továbbá a birkaszámlálós elalvós trükk főszereplője – őt Szabó Győző játssza majd, de feltűnik Tomi apjának, és a rémes Agyturbó feltalálójának szerepében Stohl András is, akinek ez idén már a második arénaszínházi musicalszerepe lesz a hamarosan érkező Hegedűs a háztetőn után.

Alföldi: függetlenül attól, hogy miben hiszünk, azért a hétköznapokban egész jól elvagyunk egymással Erről szól majd a Hegedűs a háztetőn, Alföldi Róbert legújabb arénaszínházi rendezése.

Stohl egyébként része annak a mesterhármasnak Szabó Győzővel és az itt mesterséges intelligenciát alakító Hajdú Steve-vel, akik már A Játékkészítőben is szerepeltek, így ez az alkotógárda már régi ismerősnek számít majd nekik. Újonnan érkezett a három álomkészítő mellett a Tomi anyját alakító Zséda és a hatékonyság-tanárát játszó Schell Judit, a főhőst pedig három gyerekszínész, Bakonyi Simon, Marinka Móric és Szabó Hunor alakítja majd.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Rajtuk kívül feltűnik majd Radics Gigi és Varga Viktor is, akik az egyik betétdalt is előadták a sajtótájékoztatón: a szerzeményt vélhetően slágernek szánják, a cél, hogy A Játékkészítő pár évvel ezelőtti sikerét minimum megismételjék. Ehhez az ott már bevált zeneszerzőpáros Rakonczai Viktor – Orbán Tamás duót szerződtették Az Álomutazóhoz is. A darabot Juronics Tamás rendezi és koreografálja, íróként pedig Vinnai András jegyzi, az ő munkáját Hegedűs Bálint segíti. A dramaturg Almási-Tóth András, a díszletet Rajcsányi Balázs, a jelmezeket Bujdosó Nóra tervezi. Hogy a show teljes legyen, Herendi Gábort is a fedélzetre rántották, ő lesz a musical vizuál rendezője.

Ekkora produkció nincs Magyarországon, már a méreteiben is lenyűgöző, másrészt pedig egy csodálatos történet, aminek fantasztikus tanulságai vannak ? nyilatkozta Juronics Tamás. Az Álomutazó idén karácsony és szilveszter között lesz látható a BOK (volt Syma) csarnok színpadán.

folytatás

Legkedveltebb hírek
PASSAT DÖGÖSEN
2019-07-21 15:19:47 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az Exatlon Hungary Bajnoka mesés képeket közölt a vakációról Instagram-oldalán
2019-07-21 15:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Szerdán mi is írtunk róla, hogy a netet ellepték a felhasználók öregített fotói az ismét felkapott FaceApp nevű mobilalkalmazásnak köszönhetően, ami frissen készített szelfik vagy a telefonon tárolt fotók alapján alakít át arcokat
2019-07-21 14:50:11 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A kiadatási törvény végleges visszavonásán kívül egy független bizottság felállítását is követelik, amely kivizsgálná a demonstrálókkal szembeni rendőrségi intézkedések jogosságát
2019-07-21 14:40:28 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A vizes világbajnokságon a nyíltvízi úszók Rasovszky Kristóf történelmi aranyérmével alapozták meg a hangulatot ahhoz, hogy vasárnaptól a medencében is legyen magyar főszereplő
2019-07-21 14:31:26 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Han Solo vagyok, az Ezeréves Sólyom kapitánya, és az egyetlen színész, akinek lesz karrierje ezután a film után ? hangzik el a Family Guy rajzfilmsorozat hatodik évadának legelső epizódjában, amiben a Csillagok háborúját parodizált
2019-07-21 14:29:08 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez