Elvesztek a karibi paradicsomok, Irma elpusztítja őket

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Elvesztek a karibi paradicsomok, Irma elpusztítja őket

Ahogy megírtuk, történelmi méreteket ért el a karibi térséget sújtó, 5-ös erősségű Irma hurrikán, ami a 300 km/órát is elérő széllel, több méteres vihardagállyal, hatalmas esőzéssel ért partot a Kis-Antillákon. A több országhoz tartozó szigetvilág több tagján a katasztrofális jelző sem írja le pontosan a helyzetet.

A Nemzetközi Karibi Rádió (Radio Cara?bes International) a Twitterére sorra teszi fel a szörnyű felvételeket. Az alábbi fotók a félig francia, félig holland Saint-Martin (Sint Maarten) szigetén készültek, látható, ahogy a tengerár ellepi a partot, visz mindent magával:

A BBC News idézi Gérard Collomb francia belügyminisztert, aki szerint Saint-Martin négy legstabilabb épülete is romba dőlt. Franciaország három mentőcsapatot is küldött a térségbe. A szintén francia Saint-Barthélemy (amit a bulvárhírekből St. Barts néven ismerni, mivel a celebek kedvenc üdülőszigete) jelenleg így néz ki, az áradat itt is elöntötte a Gustavia nevű székvárost.

Nemcsak a celebek, hanem egyes amerikai elnökök is rosszul járnak a természeti csapással. Donald Trump 7,2 milliárd forint értékű saint-martini nyaralója, a Le Chateau des Palmiers is a hurrikán útjhában van, épp a tengerparton. Az tény, hogy mivel az elnökséggel kevéssé lenne kompatibilis a nyaraló, jelenleg egy alap a tulajdonos, ami árulja az ingatlant – írja a Metro.

Trumpnak több más karibi és floridai ingatlana és érdekeltsége is van, amiket szintén letarolhat a csapás.

Élőben is követheti a hurrikánt, a Brit Virgin-szigeteken, Jost Van Dyke szigetén helyeztek el egy webcamet, ami élőben közvetíti a közelgő világvégét. AZt a világvégét, ami a Virgin-szigeteket fenyegeti most, majd továbbáll Puerto Rico, Dominika, a Bahamák, Kuba és Florida felé.

Végül pedig a sok kis sziget miatt, a könnyebb tájékozódás kedvéért egy térkép a térségről.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Fekete-Győr András a távolból üzente: ütni-verni akarja a Fideszt a következő ciklusban
2018-02-17 21:47:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Harmadik mérkőzését is megnyerte a házigazda magyar férfi vízilabda-válogatott a Kecskeméten zajló Európa Kupa-selejtezőben: Märcz Tamás csapata Grúzia és Románia legyőzését követően szombaton a spanyolok felett diadalmaskodott 8-7-re
2018-02-17 21:40:19 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A thaiföldi Ocean Massage épülete kicsit olyan, mint a Pripjaty, a Csernobil melletti szellemváros
2018-02-17 21:33:13 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez