Wossala Rozina: ?A régi bevált receptekhez kár hozzányúlni!?

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

?Aki a kürtőskalácsot szereti, rossz ember nem lehet? ? vallja a Konyhafőnök zsűritagja, Wossala Rozina. Az étteremtulajdonos szerint vannak olyan klasszikusok, amelyekhez bűn hozzányúlni és változtatni az ezeréves recepten.

Idén október 13-15. között a Gesztenyés-kert ad otthont az 5. Kürtőskalács Fesztiválnak. A rendezvény nagykövetének Wossala Rozinát választották.

?Kifejezetten örültem a felkérésnek, mert szeretem az olyan hagyományokat, amelyeket nem kell újragondolni, felturbózni, agyoncizellálni, mert úgy jó, ahogy van. A kürtőskalács pont ilyen.  Vannak nagy klasszikusok, amikhez bűn hozzányúlni, a kürtőskalács tésztája vagy a készítési módja semmilyen ráncfelvarrást nem igényel. Az ízesítéssel izgalmas játszani, – mint ahogy azt remekül teszik is a Kürtőskalács Fesztiválon. Az én kürtőskalácsom gumicukorba, franciadrazséba vagy szárított egzotikus gyümölcsökbe forgatott finomság lesz az biztos. Tányérdesszertet is el tudok belőle képzelni, ebben a formában pedig akár étteremben is felszolgálnám? ? részletezte az idei fesztivál nagykövete. ?Egyszer egy majálison tombolán nyertem egy hörcsögöt, amikor kihúzták a nyertes szelvényt épp kürtőskalácsot majszoltam. Nem akartam odaadni senkinek nehogy megegyék, úgyhogy azzal rohantam fel a színpadra? ? mesélte nevetve Wossala Rozina, aki idén a Kürtős Kaland, jótékonysági közösségi sütés háziasszonya is, amely a méltán sikeres Nagy Közös Sütés program továbbgondolt változata. A jótékonysági sütésnek, mint minden évben, most is izgalmas tétje lesz. A Konyhafőnök zsűritagja már most azon töri a fejét, milyen kihívás elé álljanak közösen a Kürtős Kalandra regisztráló kürtős-sütő csapatokkal, hiszen tavaly Lázár Chef magasra tette a mércét az óriás kürtős-tortával. A Kürtős Kaland regisztrációja szeptember 15-től indul.

?Az 5. Kürtőskalács Fesztiválon rengeteg izgalmas finomsággal, koncerttel, gyerekattrakcióval készülünk? ? vette át a szót a rendezvény főszervezője, András Tünde. ?A végleges helyszínünk is megvan: a 12. kerületi fás, ligetes, hangulatos Gesztenyés – kertben várjuk édesszájú látogatóinkat. Sokat gondolkodtunk és küzdöttünk azon, hol lenne a legjobb helye a fesztiválnak, hol fogadják szívesen a rendezvényünket, de végül sikerült döntenünk, s reméljük, jól tettük. Tehát a hír igaz: Budára költözünk, de reméljünk nem csak egyszer lesz Budán kürtőskalács vásár! Hisszük, hogy a Gesztenyés-kert árnyas fái alatt, nagyobb területen egy még jobban élvezhető fesztivált tudunk szervezni mindenki legnagyobb örömére.?

A háromnapos rendezvényen koncertekben sem lesz hiány. Péntek este az Indygo után a Bagossy Brothers Company ad nagykoncertet, szombaton fellép Pély Barna, majd Keresztes Ildikó és zenekara koronázza meg az estét, míg vasárnap Szűcs Gabi varázsolja el az érdeklődőket a Stereo Swinggel.

Ami a kisgyermekeket illeti, őket is igazi programkavalkád várja az 5. Kürtőskalács Fesztiválon. A kicsik a Gyerekligetből hallgathatják meg Pom Pom meséit, a Kolompos Zenekart vagy a színpadnál bábelőadást is láthatnak. Itt állítják fel a ?Csináld magad? sátrat is, ahol mindenki maga készítheti el kedvenc kürtőskalácsát. A nagyobbak játszhatnak a Székelyföldi Legendárium két óriás társasjátékával vagy kipróbálhatják az életnagyságú malomjátékot is.

Október 13-15. között mindenképp érdemes lesz kilátogatni az 5. Kürtőskalács Fesztivál új helyszínére, a Gesztenyés-kertbe, ahol számos meglepetéssel, az előző évek remek hangulatával, színes programkínálatával és ínycsiklandozó kalácsaival várnak minden érdeklődőt. Az idei fesztivál fővédnöke Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a házigazdája pedig Berecz István lesz.

?Kürtőskalács: Kürtős Kaland?

További információk: http://www.kurtoskalacsfesztival.hu/

The post Wossala Rozina: ?A régi bevált receptekhez kár hozzányúlni!? appeared first on BellaCafe.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A 2011-es filmhez készül a folytatás, az eredeti szereplők visszatérnek
2020-07-04 10:49:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Brian Epstein sztorija tényleg vászonra kívánkozik: ő futtatta be a Beatlest, és a halála is az egyik oka volt az együttes feloszlásának
2020-07-03 14:56:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
A fesztivált fizikai formájában nem tartják meg, de a beválogatott filmek ugyanúgy megkapják a hatalmas presztízst jelentő pecsétet
2020-07-03 08:50:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Az Ava című film olyan, mintha Luc Besson saját magától lopott filmjeit egy nem túl tehetséges cerkófmajom írta volna át
2020-07-03 04:48:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Kedvezményes áron lehet szállodai szobákat foglalni a július 1-én indult Restart Budapest kártyával december végéig
2020-07-02 14:32:21 | Hozzászólások: 0 | Bellacafe.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez