Debreceni Egyetem: Az járatja le az intézményt, aki tiltakozik a Putyin-kitüntetés miatt

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Debreceni Egyetem: Az járatja le az intézményt, aki tiltakozik a Putyin-kitüntetés miatt

Közleményt adott ki pénteken a Debreceni Egyetem arra válaszul, hogy több tanszék is tiltakozását fejezte ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egyetemi díszpolgári címe miatt – írja a Dehír. Előbb az Alkotmányjogi Tanszék jelentette ki, hogy elfogadhatatlan számukra egy autokrata vezető magasztalása, később csatlakozott hozzájuk az Analízis Tanszék és a Fizikai Kémiai Tanszék is.

A Debreceni Egyetem most azt írta:

A titkos szavazásokon született tanszéki állásfoglalások kiadói a mai napig nem keresték meg az intézmény vezetését, a tiltakozásukat hivatalos csatornán nem juttatták el a vezetéshez. Ebből arra következtetünk, hogy a sajtón és közösségi portálokon keresztül próbálnak nyomást gyakorolni az intézmény döntéshozóira.

Hozzátették, hogy

az intézmény tiszteletben tartja a magánvéleményeket, de elítéli, hogy az egyetem polgárai az egyetemi szabályzatban meghatározott határköröket túllépve nyilatkoznak, valamint hangulatkeltéssel és az intézményi előírások semmibevételével járatják le a Debreceni Egyetemet.

(Kiemelt kép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

folytatás

Legkedveltebb hírek
A kínai Huawei tavaly októberben dobta piacra a Mate 20 Pro okostelefont, amiről mi is úgy nyilatkoztunk, hogy a legjobb androidos mobil, amihez 2018-ban szerencsénk volt
2019-02-16 05:52:29 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez