Feljelentik Semjén lapját

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Feljelentik Semjén lapját

Szabó Rebeka, a Párbeszéd szakpolitikusa közösségi oldalán reagált a Semjén Zsolt által elnökölt Országos Magyar Vadászati Védegylet lapjában megjelent cikkre, amit az Index olvasója szúrt ki. Az írást konkrét állatkínzásra való felbujtásként értelmezi, hogy a Nimród magazin szerzője részletezi, miként

kell szigetelőszalaggal beragasztott szájú, sebzett (!!) kóbor macskával “kiképezni” kotorékvadászatra a terrier kutyát.

Szabó Rebeka párhuzamot vont az eset, a politika és a vadászlobbi összefonódása, illetve aközött, hogy a

vadászok attól sem riadnak vissza, hogy macskák (vagy rókák) megsebzését, kínzását nyíltan követendő módszerként írják le vérző állatok és fegyverek fotóival teli újságjukban. Ez a botrányos és szégyenteljes ügy világosan mutatja, hova vezet, ha a politika összefonódik a vadászlobbival.

Mint írta, a Párbeszéd továbbra is az állatok jogaiért, az állatokkal való méltányos bánásmódért és az állatvédelmi törvény betartásáért küzd. Pártja feljelentést tesz állatkínzásra való felbujtás miatt, a Médiahatósághoz fordul, mert a sajtószabadság nem jelenthet bűncselekményre való felhívást.

Márpedig az állatkínzás bűncselekmény, ezt szerencsére még a Semjén által támogatott vadászlobbinak sem sikerült megváltoztatnia.

A Párbeszéd politikus ír a Nimród szerkesztőségének. Azt javasolta, hogy a lap közösségi oldalán, ezt minél többen tegyék meg.

Semjén Zsolt korábban a Magasles című vadászati blognak azt mondta, a kutyák kilövéséről, hogy a kóbor kutyák komoly kárt okoznak a vadgazdának és a természetvédelemnek. Magát kutyabarátnak nevezte, de aki látta már, hogy három-négy kóbor kutya széttép egy őzet, az másként ítéli meg a helyzetet.

A másik: ha én kidobott, kóbor kutya lennék, akkor azt kívánnám, hogy egy jól irányzott lövéssel ejtsenek el, mintsem nyomorultul fagyjak meg, megegyen a rüh, éhen pusztuljak vagy elüssön egy autó és az árok szélén még napokig kínlódjak.

Semjén tiltakozott ellene, hogy a kóbor kutyák kilövését vadászati ügynek állítsák be, szerinte ez alapvetően társadalmi és ebrendészeti kérdés, és helytelennek gondolta, ha ?ha bizonyos pártok ebből politikai hasznot akarnak szerezni?.

A Párbeszéd botrányos nevezte a nyilatkozatát, Szabó Rebeka pedig úgy vélte, a közhangulatot már az is javítaná, ha a kutyagyilkosságot elfogadhatónak ítélő Semjént a kormány eltiltaná a témával kapcsolatos nyilvános megszólalásoktól és a vadászattól.

Semjén Zsolt szélsőséges vadászgyűlöletről beszélt Ha kóbor kutya lenne, azt kívánná, ejtsék el ahelyett, hogy megfagyjon vagy éhen pusztuljon. "Még mindig ne lőjétek le a kutyáinkat!" A Párbeszéd a vadászati törvény módosításához gyűjt aláírásokat.
folytatás

Legkedveltebb hírek
Már azt hittük, sosem lesz vége a Jobbik kongresszusának
2020-01-25 21:25:32 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az nem volt kérdés, hogy szombaton a párt XXII. tisztújító kongresszusán Jakab Pétert fogják megvála
2020-01-25 20:56:06 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Nagy-Britannia távozása az Európai Unióból azt jelenti, hogy kevesebb elosztható pénz marad, miközben az Ursula von der Leyen vezette új Európai Bizottság a klímaváltozásra és a migrációs ügyekre is szeretne többet költeni
2020-01-25 20:48:19 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Súlyos helyzet van Kínában a koronavírus miatt, amelynek már 42 áldozata van ? mondta Hszi Csin-ping kínai elnök a Reuters tudósítása szerint
2020-01-25 20:46:55 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A háromszoros olimpiai bajnok harmadik, Szilágyi Liliána pedig ötödik lett 100 méter pillangón
2020-01-25 20:40:59 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Nem bírt egymással a Kaposvár és a Puskás Akadémia, a Diósgyőr 3-1-re nyert a Zalaegerszeg otthonában, a Kisvárda pedig kikapott a Mezőkövesdtől
2020-01-25 20:40:25 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez