Hogyan segítheti a közösségi háló a karrierünket?

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Néhány évvel ezelőtt az Észak Carolina Állami Egyetem kutatói már közreadtak egy tanulmányt, melyből kiderült, hogy a közösségi hálózatok kiemelten fontosak, akkor is, amikor nem vagyunk aktív munkakeresők. Kapcsolataink ugyanis segíthetnek fellelni olyan lehetőségeket, melyre önerőből nem lettünk volna képesek. A tanulmány szerint továbbá az Egyesült Államokban a betöltött állások 25%-a ismerősök segítségével kerül betöltésre, valamint minél jobban fizet az adott munka, annál valószínűbb, hogy a pozíció betöltése során szerepet játszott a munkavállaló kapcsolati hálója.

Nemrégiben, egy, a Management Science-ben megjelent cikk rávilágított, hogy a hálózatok nem mind egyenlők, és a kisebb, de minőségibb hálózatok a legtöbbször hatékonyabbak, jobbak, mint a nagyok.

Több száz megkérdezett válaszai alapján jutottak arra a megállapításra, hogy a közösségi hálózatok a második legnépszerűbb platformok munkakeresésre, ugyanakkor az inaktív keresés leginkább csak akkor eredményes, ha a tipp erős kapcsolattól érkezik. így garantált, hogy személyiségünkhöz és képességeinkhez illeszkedő ajánlatról van szó.

Hogyan lehet leginkább kiépíteni ezeket az erős kapcsolatokat? A kulcs az aktivitásban van. Folyamatosan jelen kell lenni különböző beszélgetésekben, adjunk tanácsot, ahol tudunk, és amennyire csak tehetjük, segítsünk másokon. Az önzetlenség, mint sok más területen, itt is meghozza gyümölcsét.

Fontos továbbá olyan közösségi vezetők, véleményvezérek megtalálása, akikkel közösen tudunk dolgozni, segíteni lehet a munkájukat: így, amennyiben jó kapcsolatot tudunk kialakítani, igazán erős támogatókra tehetünk szert.

Persze az első és legfontosabb szabály, hogy olyan munkát keressünk, amit élvezünk is. Nem lehet önzetlennek lenni, pusztán érdekből, vagy a jobb anyagi helyzet reményében. Az ausztrál Queensland University tanulmánya is rávilágított, hogyan támasztják alá boldogságunkat a szociális hálózatok. Az értekezés szerint a közösségi hálóra épülő oldalak az emberek számára egyfajta emlékeztetők társadalmi kapcsolataikról és lehetővé teszik számukra, hogy másokkal kommunikáljanak, amikor csak szeretnének. Nincs más dolgunk tehát, mint megszerezni ezeket a kapcsolatokat, hiszen a karrierünk és az általános jólétünk is profitálhat belőle.

Forrás:  ForbesPubsonline

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Samsung megkezdte a 12 gigabájtos memórialapkáik tömeggyártását
2019-07-23 15:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Az elmúlt napokban mindenki a FaceApp nevű alkalmazással öregítette az arcképét, amivel kapcsolatban több szakértő is adatvédelmi aggályokat fogalmazott meg
2019-07-23 14:40:10 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
A júniusihoz hasonló hőhullám érheti el ezekben a napokban Európa nyugati részét
2019-07-23 14:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
127 éve, 1892. július 23-án született Hailé Szelasszié, Etiópia utolsó, 225. császára. 1974-es bukás
2019-07-23 13:44:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Egy friss felmérés szerint egyre csak nő azon felhasználók száma, akik valamilyen androidos készülékre váltják le addig használt iPhone-jukat, az Apple-nek pedig ideje villantania, ha szeretné megőrizni eddigi vonzerejét
2019-07-23 13:05:04 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez