Megfejtették a texasi szörny rejtélyét

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Megfejtették a texasi szörny rejtélyét

A Harvey hurrikán rettenetes pusztítása mellett azzal is sokkolta az internet népét, hogy elvonulása után egy első ránézésre nem evilági lény jelent meg Texasban. Pontosabban a teteme. Úgy néz ki, mint egy óriási hurka, jól el van látva hegyes fogakkal, de szeme nincs.

A patinás természetvédelmi szervezet, a National Audubon Society munkatársa gyanította, hogy valami mélytengeri halról lehet szó, de hogy bizonyosságot nyerjen, a fotókat megosztotta a Twitteren is.

Nem kellett csalódnia. Az értő hozzászólók valamilyen tengeri angolnának vélték, míg mások rettenetes tengeri szörnyként, a Tremors lényeként, illetve új házikedvencként azonosították.

Okay, biology twitter, what the heck is this?? Found on a beach in Texas City, TX. #wildlifeid pic.twitter.com/9IUuuL65qh

? Preeti Desai? (@preetalina) 2017. szeptember 6.

Aztán jelentkezett Dr. Kenneth Tighe, a Smithsonian Intézet biológusa, angolnaspecialista. Szerinte egy kígyóangolnáról, talán a latinul Aplatophis chauliodusnak nevezett fajról van szó. Pontosan ő sem tudta megállapítani, mert a fotókon nem látszik jól az állat farka, amiről teljes pontossággal belehetne azonosítani.

Ezek a halak 30-90 méteres mélységben élnek az Atlanti-óceán vizeiben. Ezt a szerencsétlen példányt nyilvánvalóan a hurrikán keltette óriási hullámok sodorták a partra.

folytatás