Célfotóval lett meg Rasovszky Kristóf újabb vk-győzelme

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Célfotóval lett meg Rasovszky Kristóf újabb vk-győzelme

Rasovszky Kristóf folytatta 2017-es menetelését: immár a harmadik győzelmét aratta az idei FINA nyíltvízi úszó Világkupa-sorozatban, ezúttal a kínai Chun?an-ban érkezett elsőként a célba. Olasz Anna a 14. lett a hölgyek viadalában, adta hírül a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ).

Nem akármilyen mezőnyben végzett az élen a húszéves veszprémi úszó, hiszen többek között

sikerült megelőznie az olimpiai bajnok, a júliusi balatonfüredi világbajnokságon 10km-en szintén aranyérmes holland Ferry Weertmant, az olaszok világbajnokát, Simone Ruffinit, illetve az összetettet vezető másik itáliait, Federico Vanellit.

Az elsőségért a 2014-es összetett Vk-győztes brazil Allan do Carmóval vívott hatalmas csatát, és végül a célfotó alapján Rasovszky javára ítéltek a bírók.

?Viszonylag nagy iramot úsztunk a táv több mint felén, ami nekem kedvezett, de így is nagyon sokan maradtunk az élmezőnyben a második öt kilométerre. A hajrában is még vagy tízen haladtunk egymás mellett, azaz iszonyú szoros volt a verseny. A legvégére aztán igazából csak ketten maradtunk a brazil Do Carmóval, és a célfotó szerencsére engem hozott ki győztesnek. Bár kemény csata volt, de összességében elég fair küzdelem ment a vízben. Nagyon örülök ennek a sikernek, így van esélyem, hogy az összetettben az első három között végezzek? – mondta Rasovszky.

Bár a FINA az összetett állását még nem hozta nyilvánosságra, az kalkulálható, hogy az eddig vezető olasz Vanellit ? aki most csak 26. lett ?, megelőzi honfitársa, Ruffini, míg Rasovszky Kristóf Do Carmo elé vág, és harmadikként várja a jövő szombaton esedékes utolsó, hongkongi versenyt. Bár ez volt a harmadik Vk-sikere az idén, hiszen győzött júniusban Setubalban, majd augusztusban a kanadai Lac Meganticban, vékonyka esélye van arra, hogy elsőként zárjon összetettben. Kristóf ? aki amúgy idén megnyerte az összetett Európa-kupát ? nem volt ott a széria első eseményén, az argentínai Viedmában, illetve még vébé második hetében, a kanadai Lac St. Jean-ban rendezett állomáson (ekkor inkább a Duna Arénában úszott 1500-on) ? e két kihagyott viadalon, a gyengébb mezőnyben Ruffiniék mindkétszer elvitték az első két helyet, ezért is állnak ennyivel jobban (Kristóf egyetlen rosszabbul sikerült idei versenye a márciusi, Abu Dhabi állomás volt, ahol 47. lett).

A hölgyek mezőnyében Olasz Anna is ott volt a rajtnál, és végül 14. lett ? itt a balatonfüredi vb-n mindhárom egyéni számban érmes brazil Ana Marcela Cunha aratott célfotós győzelmet az olasz Arianna Bridi előtt.

FINA/Hosa 10km nyíltvízi úszó Világkupa, Chun?an

Férfiak

1. Rasovszky Kristóf 1:31.52.4

2. Allan do Carmo (brazil) 1:31.52.4

3. Fernando Ponte (brazil) 1:31.54.9

Nők

1. Ana Marcela Cunha (brazil) 1:37.29.2

2. Arianna Bridi (olasz) 1:37.29.2

3. Vivane Jungblut (brazil) 1:37.30.8

…14. Olasz Anna 1:39.37.5

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az elmúlt 3 évben folyamatosan csökken a szőlőbor készítéssel foglakozó magyarországi cégek száma, derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató adataiból
2018-09-26 13:00:55 | Hozzászólások: 0 | hirextra
2018-09-26 12:57:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Okos stratégiával, társadalmi konszenzust teremtve, kitartó, következetes munkával ki lehet törni az elmaradottság és a szegénység béklyójából
2018-09-26 12:40:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Mészáros Lőrinc tévéjében megmagyarázták, miért kritizálta Bono madridi koncertjén Orbán Viktort: abban bízott, hogy a magyar kormányfő erre reagál, és így ?visszaemeli őt a magaslatba?
2018-09-26 12:09:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez