Mindkét állását elveszítette Bernd Storck

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Mindkét állását elveszítette Bernd Storck

Kedden ülésezett a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége, ismét Bernd Storck jövője volt az egyik téma. Azért ismét, mert nyáron, az Andorra elleni történelmi vereség után is beszámolót kellett adnia a németnek, akkor az a döntés született, hogy bár történelmi vereség ide vagy oda, kap még egy esélyt.

Négy tétmérkőzéssel később (a lettek vertük, majd kikaptunk Portugáliától, Svájctól, végül Feröert győztük le) megint beszámolót kellett volna tartania Storcknak, akinek a távozását a szurkolók hangosan követelték az utolsó hazai vb-selejtezőn. Más kérdés, hogy a hírek szerint nem jelent meg a keddi elnökségi ülésen, amely után azt a bejelentést tették, hogy:

Bernd Storck közös megegyezéssel távozik. Nem csak mint szövetségi kapitány, hanem mint sportigazgató is.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya távozik az MLSZ-ből. Bernd Storck minden feladatkörében befejezi munkáját. https://t.co/g9dtpwhAyQ pic.twitter.com/NhlE2k7U7n

? MLSZ (@MLSZhivatalos) 2017. október 17.

Az MLSZ elnöksége felkérte Csányi Sándor elnököt, hogy kezdje meg a tárgyalásokat a lehetséges jelöltekkel. Elképzelhető, hogy a válogatott idei két mérkőzésére beugró kapitányt bíznak meg, Luxemburggal és Costa Ricával játszunk barátságos meccset.

Az 54 éves Storck 2015 márciusában lett az MLSZ sportigazgatója, majd júliusban vette át a válogatott irányítását, miután Dárdai Pált visszarendelte a Hertha BSC. Az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó mérkőzésein, majd a norvégok elleni pótselejtezőn már ő irányította a válogatottat, a csapat kijutott, majd a csoportját megnyerve a nyolcaddöntőig ment. A vb-selejtezőben aztán egy feröeri döntetlennel kezdett a csapat, de a legkínosabb az Andorra elleni vereség volt. Onnantól kezdve elveszett a bizalom Storck irányába, az utolsó mérkőzésen már zúgott az “Auf Wiedersehen” a lelátón.

Bernd Storck mérlege a magyar válogatott kispadján 25 mérkőzésen: 8 győzelem, 7 döntetlen, 10 vereség.

A szövetségi kapitányi posztra már több nevet is bedobott a sajtó, lehetett hallani Szabics Imre, Paulo Sousa, Marco Rossi vagy épp Lőw Zsolt megbízásáról is. A hivatalos bejelentés után pedig még további hírekre lehet számítani.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ódzkodom attól, hogy bárkit polgári engedetlenségre buzdítsak, a magyar társadalom nincs abban az állapotban, hogy érdemes lenne bármire bíztatni - mondja a HVG-nek adott portré-interjúban Szentesi Kálmán, aki ujjat húzott a NAV-val, amikor megpróbálta visszakérni a szerinte nem megfelelő célokra fordított adóforintjait
2017-12-17 10:00:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Utolsó, lezáró részéhez érkezett a Nánázsia sorozat – a 35
2017-12-17 09:21:12 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez