Ezer dollárral jutalmazza a Google az etikus hackereket

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Ezer dollárral jutalmazza a Google az etikus hackereket

Pénzjutalmat kínál fel a Google azoknak a hackereknek, akik megtalálják a legnépszerűbb androidos appok sebezhetőségeit. A HackerOne-nal és számos fejlesztővel közösen a keresőóriás elindította a Google Play Security Programot, ami azért különleges, mert korábban nem vontak be független fejlesztőket bugvadász kezdeményezéseikbe. A programban részt vesznek az olyan népszerű alkalmazások, mint a Tinder, a Duolingo, a DropBox, a Snapchat, a MyMail készítői.

A Google programjának szabályai egyszerűek: ha valaki bugot, sebezhetőséget talál a programban résztvevő appokban, azt jelenti a fejlesztők felé, akik elkezdhetnek dolgozni a javításon. Amint a hibát kijavítják, egy általuk reálisan ítélt összeget fizetnek az etikus hackernek, a Google pedig ezt további ezer dollár (260 ezer forint) bónusszal is megfejeli attól függetlenül, hogy az eredeti készítők mennyi honoráriumot szabtak ki.

Úgynevezett ?bug bounty? programokat számos nagy cég indít, akár állandó jelleggel is, a Facebook és az Instagram folyamatosan fogadja a hibabejelentéseket a biztonsági szakemberektől és a felhasználóktól, ezeket a megtalált hibákat jelentős pénzösszeggel honorálják. Ez mindenkinek jó: még idő előtt sikerülhet megelőzni, hogy rosszindulatú hackerek használják ki a megtalált hibát, a megtaláló pedig jutalmat kap.

A Google programján belül tesztelhető appok:

Alibaba Dropbox Duolingo Headspace Line Mail.Ru Snapchat Tinder

A hibabejelentő űrlapok a program hivatalos oldalán találhatók a teszteléshez szükséges eszközkészletekkel együtt.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Együttműködési megállapodást kötött a fővárosi önkormányzat a Magyar Autóklubbal a közlekedés biztonságának és hatékonyságának erősítése érdekében
2018-06-20 14:02:41 | Hozzászólások: 0 | hirextra
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez