Tindertől az oltárig?

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

A Tinder a mai napig szexpartner-keresőként, vagy legalábbis a szinglik egyik komolytalan játékszereként él a köztudatban. Casey Napolitano, egy Los Angeles-i ingatlanügynök számára a Tinder azonban egyet jelent a szerelemmel.

Casey ugyanis férjét, John Napolitanot, az első és egyben utolsó Tinder randiján ismerte meg. Egyetlen fotó alapján ?húzta jobbra?. Hat hónappal később már közösen vettek házat, és pár hónapra rá, eljegyezték egymást. Immáron közel három éve házasok, és van egy gyönyörű, kétéves kislányuk is.

Az ő történetük nem egyedi eset. Jessica Carbino, a Tinder szociológusa szerint egyre többen döntenek a tartós párkapcsolat mellett, amihez az applikáció is hozzájárul.

A Tinder, amely már öt éve hoz össze párokat, két kutatásban vette górcső alá saját felhasználói és az offline randizók jellemzőit. Az utóbbi csoportba azokat sorolták, akik sosem ismerkedtek még online, illetve azokat, akik régen kipróbálták, de már nem ismerkednek online, és azokat, akik bár még nem próbálták ki az internetes társkeresést, de nyitottak rá.

Carbino összegezve a kutatási eredményeket azt találta, hogy a Tinder felhasználók sokkal nagyobb arányban elkötelezettek egy tartós párkapcsolat felé, mint a másik csoport tagjai. A tanulmány feltárta ugyanis, hogy a Tinderezők sokkal több energiát fektetnek a lehetséges randipartner megismerésébe, mint az offline próbálkozók.

A kutatásból az is kiderült, hogy a nem online felületeken próbálkozó férfiak 30%-a találja nehéznek elköteleződni egy valaki felé, míg a Tinderező férfiaknak csupán 9%-a érzi ezt így.

?Ha online ismerkedsz, nagyon tiszta képed van arról, hogy ?milyen a felhozatal? – véli Carbino. ?Egy összképet látsz arról, hogy kik közül választhatsz, míg akik offline keresgélnek, csak spekulálgatnak azon, hogy vajon kikkel ismerkedhetnének meg.?

Bár a kutatást a Tinder végezte, Carbino kiemelte, hogy szociológus kutatóként elemezte az eredményeket, és egy valós képet akartak látni a mai randizási szokásokról. ?A valódi kép nem feltétlenül van teljes összhangban cégünk szándékaival. De a helytálló adatokra alapozva szeretnénk, ha e kettő minél közelebb lenne egymáshoz? – nyilatkozta.

A kutatási eredmények hitelessége így picit megkérdőjelezhető, de a párkereső applikáció következtetései feltételezhetően mégsem alaptalanok. Egy 2012-es másik kutatás szerint, amit az Amerikai Szociológiai Szemlében jelentettek meg, szintén azt találták, hogy azok, akik online találkoztak egymással, kisebb arányban szakítanak, mint a hagyományos módokon ismerkedők. A Stanfordi Egyetem kutatója, Michael Rosenfeld azt találta, hogy az online társkeresők párjai nagyobb eséllyel házasodnak össze, mint az offline ismerkedők. Ehhez a kutatáshoz 2009-ben gyűjtötték az adatokat, tehát még jóval a Tinder világrajövetele előtt, így az applikáció létjogosultságát önmagában nem erősíti.

Mégis Carbino, aki napi szinten elemzi a Tinderes adatokat, egy olyan oldalát is látja az applikációnak, amit kevesen: ő ugyanis elsősorban embereket lát, akik mindent megtesznek azért, hogy kapcsolatra leljenek. Carbino egyébként egyedülálló, és elmondása szerint, rátalált, majd el is vesztette a szerelmet Tinderen.

Forrás

New York Times

folytatás

Legkedveltebb hírek
1458. március végén több száz angol lord és nemes asszony gyűlt össze a westminsteri
2019-02-18 18:07:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
A daganatos betegségek immunterápiával történő gyógyításával kapcsolatos 19 klinikai kísérlet elemzésekor kiderült, hogy az újfajta kezelés átlagosan a betegek 25 százalékánál jár tartós eredménnyel ? közölte a párizsi székhelyű, rákkutatással és gyógyítással foglalkozó Curie Intézet
2019-02-18 18:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Hamarosan élesíthetik az Avigilon nevű rendszert Amerikában, ami támogatói szerint képes lehet felismerni, időben riasztani, és így megelőzni egy esetleges iskolai lövöldözést
2019-02-18 17:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Egy közreadott tanulmány beszámolt, hogy 2020-ra már 30 cm-rel magasabb lesz az óceánok szintje, kiderült, hogy többa víz a Marson, mint addig gondolták
2019-02-18 16:06:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
A német Vodafone Intézet átfogó tanulmányának eredményei azt mutatják, hogy a munkavállalók világszerte úgy érzik, nem rendelkeznek a munkaköreik betöltéséhez már a jelenben is jövőben szükséges, a jövőben pedig elengedhetetlen digitális készségekkel
2019-02-18 16:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Az Apple idén megjelenő eszközeivel kapcsolatban megszólalt a hírhedt Ming-Csi Kuo is, akinek jóslatai évek óta nagy eséllyel valóra is válnak
2019-02-18 16:00:05 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez