Szikora János rendezőt is zaklatással vádolják

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Szikora János rendezőt is zaklatással vádolják

A székesfehérvári színház rendezője és igazgatója, Szikora János is zaklatott egy lányt ? erről Kátai István színművész beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában csütörtök este. Kátai hozzátette, hogy sajnálja, hogy ebben az ügyben kell megszólalnia. Eddig két olyan élménye volt pályafutása során, amely zaklatással kapcsolatos, az egyik az Operettszínház volt, a másik pedig a székesfehérvári színház.

Kátai már előző nap elmesélt egy történetet, de akkor még nem nevezte meg a színházat. Mint egy éjszakába nyúló beszélgetéssel kapcsolatban elmondta, hogy a meg nem nevezett rendező egy színészhallgatót fogdosott a színházi büfében:

Fölálltunk az asztaltól, italt kértünk, megfordultunk a kollégával a kikért italokat kitöltögettük, és mikor visszafordultunk már az illető kolléga kuncogott, ne nézz hátra, ezt nem hiszem el. Én abban a pillanatban, amikor hátranéztem azt láttam, hogy az illető úrnak a keze a combjai között, és a másikkal a nyaka felől próbál a blúza alá közelíteni.

Kátai azt is mondta, hogy látta a lány arcán, hogy taszítja a helyzet, így elindult felé, hogy segítsen, ám ekkor Szikora felállt az asztaltól és azt mondta Kátainak, hogy nem történt semmi. A színész csütörtök este elmondta, hogy mások is megerősítették neki a sztorit. A műsorban bemutattak egy levelet is, amelyet Kátai írt november 9-én írt a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatóságának, hogy vizsgálják ki az esetet.

Szikora János Jászai Mari-díjas magyar rendező, 2012 óta vezeti a Vörösmarty Színházat.

Október közepén Sárosdi Lilla színésznő volt az, aki az Amerikai Egyesült Államokban kirobban Harvey Weinstein-ügy hatására a Facebookon közölte, hogy őt is zaklatta egy rendező. A növekvő nyomás hatására később megnevezte zaklatóját, Marton Lászlót, a Vígszínház volt igazgatóját, rendezőjét, egyetemi tanárt. Marton kezdetben mindent tagadott, de egyre több áldozat jelentkezett, összesen 400 nő kereste meg Sárosdit. A botrányt követően Marton felmondott a Vígszínházban.

November elején Maros Ákos, pályaelhagyó színész nyilatkozta azt, hogy Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház művészeti vezetője és volt igazgatója molesztálta. Kerényit felmentették a munkavégzés alól.

Kiemelt képünkön Szikora János (b) és Cser-Palkovics András (j), Székesfehérvár polgármestere; MTI/Szigetváry Zsolt.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Mint arról csütörtökön beszámoltunk, valószínűleg egy vízvezetékcsővel erőszakoltak meg egy 7 éves lányt az indiai Új-Delhiben
2018-09-21 18:16:36 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Két nappal azután, hogy eldőlt a jövője, és aláírt az Egyesült Arab Emírátusokba, az al-Ittihad Kalhoz, Dzsudzsák Balázs máris megkezdte a gólgyártást
2018-09-21 18:08:57 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Hosszú tanakodás után, Megyeri Csilla úgy döntött, hogy megválik derékig érő hajától és egy rövidebb fazonra vált
2018-09-21 18:07:22 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A skót hatóság átadta a magyar rendőrségnek azt a férfit, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság folytat eljárást közokirat-hamisítás gyanújával
2018-09-21 17:55:34 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Momentum gyakorlatilag túlterheléses támadást intézett Tállai András volt NAV-főnök egyik Facebook-posztja ellen
2018-09-21 17:54:21 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Douglas Costa, a Juventus brazil labdarúgója sérülés miatt egy hónapig nem futballozhat, miután a Valencia-Juventus (0-2) Bajnokok Ligája-mérkőzésen a bokája és combja is megsérült
2018-09-21 17:47:49 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez