Szikora János rendezőt is zaklatással vádolják

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Szikora János rendezőt is zaklatással vádolják

A székesfehérvári színház rendezője és igazgatója, Szikora János is zaklatott egy lányt ? erről Kátai István színművész beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában csütörtök este. Kátai hozzátette, hogy sajnálja, hogy ebben az ügyben kell megszólalnia. Eddig két olyan élménye volt pályafutása során, amely zaklatással kapcsolatos, az egyik az Operettszínház volt, a másik pedig a székesfehérvári színház.

Kátai már előző nap elmesélt egy történetet, de akkor még nem nevezte meg a színházat. Mint egy éjszakába nyúló beszélgetéssel kapcsolatban elmondta, hogy a meg nem nevezett rendező egy színészhallgatót fogdosott a színházi büfében:

Fölálltunk az asztaltól, italt kértünk, megfordultunk a kollégával a kikért italokat kitöltögettük, és mikor visszafordultunk már az illető kolléga kuncogott, ne nézz hátra, ezt nem hiszem el. Én abban a pillanatban, amikor hátranéztem azt láttam, hogy az illető úrnak a keze a combjai között, és a másikkal a nyaka felől próbál a blúza alá közelíteni.

Kátai azt is mondta, hogy látta a lány arcán, hogy taszítja a helyzet, így elindult felé, hogy segítsen, ám ekkor Szikora felállt az asztaltól és azt mondta Kátainak, hogy nem történt semmi. A színész csütörtök este elmondta, hogy mások is megerősítették neki a sztorit. A műsorban bemutattak egy levelet is, amelyet Kátai írt november 9-én írt a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatóságának, hogy vizsgálják ki az esetet.

Szikora János Jászai Mari-díjas magyar rendező, 2012 óta vezeti a Vörösmarty Színházat.

Október közepén Sárosdi Lilla színésznő volt az, aki az Amerikai Egyesült Államokban kirobban Harvey Weinstein-ügy hatására a Facebookon közölte, hogy őt is zaklatta egy rendező. A növekvő nyomás hatására később megnevezte zaklatóját, Marton Lászlót, a Vígszínház volt igazgatóját, rendezőjét, egyetemi tanárt. Marton kezdetben mindent tagadott, de egyre több áldozat jelentkezett, összesen 400 nő kereste meg Sárosdit. A botrányt követően Marton felmondott a Vígszínházban.

November elején Maros Ákos, pályaelhagyó színész nyilatkozta azt, hogy Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház művészeti vezetője és volt igazgatója molesztálta. Kerényit felmentették a munkavégzés alól.

Kiemelt képünkön Szikora János (b) és Cser-Palkovics András (j), Székesfehérvár polgármestere; MTI/Szigetváry Zsolt.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Évek óta tartanak az első világháború századik évfordulós megemlékezései (ahogy a háború maga is évekig húzódott), de idén lesz a csúcspont, a lezárás centenáriuma
2018-02-20 21:38:52 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Stefan de Vrij, kedden bejelentette, hogy az idény végén távozik a Laziotól
2018-02-20 21:35:10 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
?Magyarország barátságos, vendégszerető ország szeretne maradni, amilyen mindig is volt, de ez nem mehet a biztonság rovására? ? ezt mondta Balog Zoltán Törökszentmiklóson, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének kerekasztal-beszélgetésén
2018-02-20 21:32:45 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A török tüzérség visszavonulásra kényszerítette azokat a szíriai kormánypárti erőket, amelyek beléptek a kurd felügyelet alatt álló Afrín térségébe ? erősítette meg kedden Recep Tayyip Erdogan török elnök, terroristáknak minősítve a kormánypárti csapatokat
2018-02-20 21:10:59 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez