Knoch Viktor komoly, szúrt sérülést szenvedett – 18+

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Knoch Viktor komoly, szúrt sérülést szenvedett – 18+

A középső egyéni táv kétfordulós selejtezőjében Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang mellett a nőknél Keszler Andrea és Bácskai Sára Luca is negyeddöntőbe jutott, míg Burján Csaba a második, Jászapáti Petra pedig az első körben búcsúzott.

A két magyar váltó nagyon fontos lépést tett a kvalifikáció felé azzal, hogy elődöntős lett. A jelenleg az olimpiai kvalifikációért folyó versenyben kilencedik helyen álló női négyes ráadásul azonos futamban szerepelt egyik közvetlen riválisával, a franciával, melyet kizártak szabálytalanság miatt.

A férfi staféta magabiztosan, futamgyőztesként jutott a legjobb nyolc közé, így valószínűsíthetően megerősíti majd indulási jogot érő pozícióját. Ráadásul úgy, hogy Knoch Viktor elképesztő akaraterővel vállalta a versenyt a csütörtöki horror sérülése után – számolt be a moksz.hu.

Történt, hogy Knoch futamában elesett, és a szintén felbukó koreai versenyző deréktájon felnyársalta a korcsolyájával! Sérülését több öltéssel kellett összevarrni, ennek ellenére pénteken beállt társai mellé és  a franciák, hollandok és ausztrálok ellen megnyerték a futamot.

Knoch Viktor háta tényleg elég rosszul néz ki Forrás: moksz.hu

 

Szombaton az 500 és 1500 méter fináléival és a váltók elődöntőivel folytatódik a verseny.

A négy állomásból álló vk végén 500 és 1000 méteren 32-en, míg 1500-on 36-an jutnak olimpiai kvótához a jövő februári, phjongcshangi játékokra, de egy nemzetből legfeljebb három versenyző kvalifikálhatja magát számonként, továbbá nemenként a legjobb nyolc staféta szerez indulási jogot. Jövő héten Szöulban zárul a vk-sorozat.

folytatás