Szalai Ádám úgy is hibáztatja magát Andorra és Luxemburg miatt, hogy nem is játszott

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Szalai Ádám úgy is hibáztatja magát Andorra és Luxemburg miatt, hogy nem is játszott

A Hoffenheim labdarúgócsapatának magyar válogatott támadója, Szalai Ádám nyilatkozott a csakfoci.hu-nak és elmondta: két hete már teljes intenzitással edz, jó állapotban és készen áll a visszatérésre.

Amikor a válogatottra terelődött a szó, akkor azt mondta, bár tudták már a vb-selejtezők előtt, hogy Portugália és Svájc kiemelkedik a csoportból, a szereplésük így is csalódást keltő volt. A tavalyi Eb-szerepléssel magasra tették a lécet, ezt nem is tudták átvinni. Ő úgy érzi, hogy kitűnő munkából érkezett a válogatotthoz, ezt akart átvinni a válogatotthoz, volt, amikor sikerült (öt találattal ő volt a selejtezőben a házi gólkirály), de sérülés miatt sokszor hiányzott.

Nem volt pályán az Andorra és a Luxemburg elleni történelmi vereségeknél. Pályán kívülről is nehezen élte meg ezeket a kudarcokat.

Hibáztatom magam a sérülések miatt, hiszen, ha jobban odafigyelek magamra és az egészségi állapotomra, akkor elkerülhettem volna. Tapasztalt játékosként mindkét mérkőzésen segítettem volna a válogatottnak, éppen ezért úgy érzem, hogy maximálisan kivettem a részem ezekből a kudarcokból

– mondta ezzel kapcsolatban.

Azt is elfogadta, hogy az ultrák bojkottálták az idei utolsó meccset (amin legyőztük Costa Ricát 1-0-ra). De megjegyezte: szükség van a szurkolókra a nehéz időszakokban is.

Bernd Storckot sajnálja, mert a német edző nehéz időszakban segített neki. Megköszönte a közös munkát és sok sikert kívánt neki. Georges Leekens még nem ismeri, így róla még nincs személyes tapasztalata, azzal viszont egyetért, hogy a belga bemutató sajtótájékoztatóján egyértelmű célként határozták meg a 2020-as Eb-re való kijutást ? aztán majd kiderül, hogy ez reális elvárás-e vagy sem.

Szalai Ádám szerint több tehetséges fiatal labdarúgója is van Magyarországnak, többen külföldön játszanak, abban bízik, hogy ők felismerik, mekkora lehetőség előtt állnak. Azt nem tartja reálisnak, hogy a következő években a válogatott keretének fele topligás klubokból érkezzen,

szerinte az lenne a legfontosabb, hogy a klubcsapatinak jól szerepeljenek a nemzetközi kupákban, mert akkor könnyebb lenne a játékosoknak külföldre szerződni.

Nem érzi, hogy ellentét lenne közte és Nikolics Nemanja között. Azt pedig, hogy tudnának-e együtt játszani, a mindenkori taktika dönti el. De előbb mindkettejüknek a keretbe kell kerülnie.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Szórványosan ma is kialakulhatnak záporok, zivatarok
2018-05-28 05:13:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Az UNION Biztosító 2012 után másodízben nyerte el a Vienna Insurance Group (VIG) által 25 országban meghirdetett Günter Geyer-díj második helyezését
2018-05-28 00:00:49 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az egy hétig tartó akcióban, 2018. június 3-ig kamatkedvezménnyel és ajándékutalvánnyal juthatsz k&o
2018-05-28 00:00:35 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Bármilyen pénzügyi termékről (hitel, megtakarítás) is legyen szó, a tudatos választás egyik sarkalatos pontja, hogy a lehetőségekhez mérten a legolcsóbban jussunk hozzá
2018-05-28 00:00:30 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Mi, akik a Bankmonitor.hu-t működtetjük, azért nem egy bankban dolgozunk, mert hisszük, ho
2018-05-28 00:00:28 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez