Pukli István egy budai általános iskolában vállalt tanári munkát

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Pukli István egy budai általános iskolában vállalt tanári munkát

A 24.hu információja szerint Pukli István ismét munkába állt: történelemtanárként dolgozik egy budai általános iskolában. Ezzel kapcsolatban megkerestük a budapesti Teleki Blanka Gimnázium korábbi igazgatóját, de nem akart nyilatkozni.

Pukli a májusban alakult Polgári Világ nevű párt alelnöke. A szervezet elnöke, Keresztény Zoltán lapunk kérdésére azt mondta, az oktatási tiltakozások korábbi vezéralakja valóban újra munkába állt. Majd hozzátette:

Neki nagyon fontos, hogy tanítson, és az oktatásban tevékenykedjen. Mi ezt megbeszéltük, tulajdonképpen közös megegyezéssel történt így. Úgy érezte, hiányzik az életéből a tanítás, és nekünk semmi kifogásunk nem volt a munkába állása ellen. Az elnökség összetétele nem változott.

A párt taglétszáma egyébként száz fölött van, az elnökségben pedig tehát továbbra is helyet kap Pukli István, aki július 31-ével mondott fel a Teleki Blanka Gimnáziumban. Új igazgatói pályázatot sem adott be, noha korábban ezt vetítette előre. Döntését azzal indokolta, hogy az új Klebelsberg Központ felállításával sem lett nagyobb a mozgástér. Nem sokkal korábban Pukli a Tanítanék Mozgalomból is távozott.

Pukli István a Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform szabad oktatásért tartott vonulásos demonstrációján az Erzsébet hídon, 2016. június 11-én.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Természetesen kíváncsiak voltunk arra is, hogy a Polgári Világ indul-e a 2018-as választáson. Keresztény Zoltán válaszul elmondta, augusztusban beadtak egy népszavazási kezdeményezést az euró bevezetéséről, a kérdés most a Kúria előtt van, ennek a sorsától is függ a választási stratégiájuk.

A Polgári Világ célja, hogy Magyarországon jövőre irányváltás következzen be, és ezért jelen pillanatban is együttműködésről tárgyalnak. Ennek részleteiről a pártelnök nem nyilatkozott, miután ezek nem befejezett tárgyalások. Csak annyit mondott:

2017 végén nem az a legfontosabb, hogy 1 százalékról 2 százalékra növeljük egy ellenzéki tömörülés bázisát, hanem az, hogy jövőre irányváltás legyen. Sem az 1 százalék, sem az ezzel kapcsolatos politikai jelenlét nem olyan fontos, mint normális demokratikus időben.

Terveik szerint tehát elindulnak a választásokon, de hogy hogyan és milyen formában, arra még nem tud válaszolni. A kampányidőszak stratégiája még nem végleges, sok minden függ a jelenleg is folyamatban levő tárgyalásoktól ? mondta. Megjegyezte, hogy az euró bevezetéséért indított kampányban mindenkinek a segítségét elfogadják, miután ezt össznemzeti ügynek tartják.

Keresztény szerint elsősorban a polgári liberálisok és konzervatívok szavazatainak megszerzésében reménykednek, de mindenkire számítanak, aki tudás- és teljesítményalapú társadalomban szeretne élni.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

folytatás

Legkedveltebb hírek
Fogyatkoznak a Facebook által korábban bejelentett kriptovaluta, a Libra támogatói, miután az Ebay és a Stripe után a Mastercard is bejelentette, hogy a továbbiakban nem vesz részt a Libra bevezetésének előkészítésében – írja az MTI
2019-10-14 10:45:01 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a tanárral szemben, aki idén tavasszal eltörte diákja kezét az egyik helyi általános iskolában
2019-10-14 10:42:49 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Fashion Nova nevű online ruhakereskedő oldalon megtalálható ruhaköltemények sosem a visszafogottságukról voltak híresek
2019-10-14 10:40:56 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Koszti András, Velence – most már csak korábbi – polgármestere 2017 júniusában vette át az Év polgármestere díjat
2019-10-14 10:37:54 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A magyar tőzsde a péntek nagy emelkedés után lejjebb került ma délelőtt: a BUX 211 pontos mínusz mellett 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek közül egyedül a Richter volt képes minimális erősödésre ? írta meg a Portfolio
2019-10-14 10:28:05 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Hugh Jackman pénteken töltötte be az 51-et, ennek örömére pedig kapott egy videóüzenetet kollégájától, Ryan Reynoldstól, amiben elmondja Deadpool megformálója, hogy fájt neki, amit Jackman mondott róla, majd elénekelte a Happy Birthday-t neki, megjegyezve utána dühösen, hogy mindezt úgy énekelte ilyen jól, hogy nem tanult színházi színésznek, leseggfejezve a szüle
2019-10-14 10:21:42 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez