Shane Tusup csak félisten, és az is marad

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Shane Tusup csak félisten, és az is marad

Magyarországon sehol, Baján végképp nem kell bemutatni Hosszú Katinkát. A városi sportuszoda az a hely, ahol a nagypapa, Bakos László felügyelete mellett a háromszoros olimpiai bajnok megtette az első tempókat, Pass Ferenc pedig az az edző, akinek irányítása mellett vált érett versenyzővé. Hazai vizeken 2012-ig a Bajai Spartacus SC versenyzőjeként állt rajtkőre.

The man and the legend himself stopped by earlier today to check out some of our superstars in action! Thank you for taking the time to come down and spend some time sharing your knowledge and advice!

Shane Tusup (@tusup11) által megosztott bejegyzés, 2017. Nov 25., 05:38 PST


Szerte Magyarországon Hosszú Katinkára az úszás koronázott királynőjeként tekintünk, Baján pedig egyenesen istennőként néznek fel rá az emberek. Shane-re pedig minimum félistenként. Azért csak félként, mert végül is Katinka viszi vásárra a bőrét, ő úszik, neki játsszák a Himnuszt, de tény, Shane-nek edzőként, férjként, menedzserként elvitathatatlan a szerepe a felesége sikereiben.

A Bajai Sportuszoda

Hiába háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, szülővárosát, Baját még nem érte el az uszodaépítési láz. Holott a település közel akkora, mint Hódmezővásárhely, ahol 2009-ben szintén egy háromszoros olimpiai bajnok, Gyarmati Dezső avatta fel a saját nevét viselő, nagyszerű uszodát.

Baja egy picinyke, hatpályás, 25 méteres medence és egy tanmedence van.

A szülőváros és annak uszodája az a hely, ahova Hosszú Katinka a mai napig rendszeresen visszatér, 2016 óta nemcsak a férjével, hanem saját klubja, az Iron Aquatics versenyzőivel is.

Képzeljék el, amint 2017. november 25-én reggel a parányi bajai uszoda kapuján belép Shane Tusup félszáz Iron Teames saját tanítvánnyal és az őket kísérő hozzátartozókkal.

A XV. Halászlé Kupán Katinkát két nap alatt egyszer sem látják az uszodában, így a háromszoros olimpiai bajnok rivaldafénye is Shane-re vetül.

A versenyek közti szünetekben gyerekek rajongják körül, több tucat autogramot kioszt.

Vasárnap, az utolsó váltószámnál azonban egy rossz rajt miatt valami elpattan Tusupban, és zárszóként a félisten a rá felnézők sokasága előtt fennhangon és káromkodva kéri számon Pass Ferencet, felesége nevelőedzőjét.

Shane Tusup: Fuck you Mr. Pass Ferenc Hosszú Katinka edző-férje viselkedésével vasárnap sokakat megdöbbentett. Ezúttal felesége nevelőedzőjébe szállt bele verbálisan, durván. Tette mindezt Katinka szülővárosában.

Huszonnégy órával később ugyan bocsánatot nem kér, de valamiféle magyarázatot ad a Facebook és az Instagram oldalán. Azt mondja, úgy van rendjén minden, ahogy tette, merthogy ő maximalista, és máskor is így cselekedne.

így fogalmazott:

Amikor úgy éreztem, hogy a versenyzőimmel sportszerűtlen módon jártak el, reagáltam. Megtettem, és meg fogom tenni bármikor, amikor így érzem. Talán a pillanat hevében nem a legmegfelelőbben reagáltam, de ismertek. Más profi sportágak vezetőedzőitől tanultam a szakmát, akik sohasem hátrálnak meg, és bárkivel szembeszállnak, ha megsértik a csapatukat. Igen, kiálltam és megpróbáltam megvédeni a sportolóimat, amikor úgy éreztem, hogy egy rossz döntés miatt kárba veszhet a felkészülésük, mert egy igazi edzőnek ezt kell tennie.

Igazat kell adjak neki, meg nem is. Aki állt már sportpálya szélén, tudja, nemhogy a profi világban, de akár a legapróbbak versengésén is gerjedhet akkora feszültség, ami elsöprően tör ki a tanítványai sikeréért izguló edzőből. Kiváltképp, ha az illetőt ifjonti hevület, temperamentum vezérli, és olyan szenvedéllyel viseltetik sportága iránt, mint azt Shane Tusup teszi.

Azonban míg az edzői káromkodás a labdarúgás szerves része – ezt Mészöly Kálmán 1981-es magyar-norvég vb-selejtezőn (4-1) készült filmje óta minden magyar tudja -, vagy ahogy Katinka férje legutolsó keddi posztjával demonstrálja, gyakran előfordul más csapatsportágak mérkőzésein is, addig az úszóedzőkre eddig nem ez a stílus volt jellemző. Se Magyarországon, se máshol a világban.

Medenceparton mindenkitől kínos a fuck you.

Edzőként fákjúzni különösen az. Ráadásul Shane Tusupnak lenni ma már felelősség. Magyarországon mindenképp.

Aki munkájával méltán érdemelte ki háromszor is (2013, 2014, 2016) az Év edzője címet, aki  2016. szeptemberében átvehette a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést, az nem engedhet meg magának ilyen viselkedést. Kiváltképp nem tanítványai és szüleik szeme láttára, füle hallatára.

Shane Tusup az ?istenség? terén ezért sem ér fel soha feleségéhez. Ezért marad legföljebb félisten.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Egyre-másra lepik el a közösségi média oldalakat az olyan képek, ahol az emberek büszkén mosolyognak, miközben szivárvány színűre pingált hónaljszőrüket mutatják a kamerának
2019-01-20 14:04:09 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Cseh Katalint, a Momentum EP-listavezetőjét azért motozták meg állítása szerint, majd indítottak eljárást ellene, mert korábban egy üres réten meggyújtott egy füstszórót
2019-01-20 14:00:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Hosszú betegség után elhúnyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos
2019-01-20 13:58:45 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna ? közölte
2019-01-20 13:40:28 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az internet tele lett tíz éves fotókkal, hála egy kihívásnak, ami révén mindenki megmutatta, hogyan nézett ki anno és hogyan néz ki ehhez képest most, és kissé későre Kendall Jenner is felpattant erre a trendre
2019-01-20 13:27:33 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez