Dylan Farrow: Woody Allen miért úszhatja meg a zaklatási botrányt?

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Dylan Farrow: Woody Allen miért úszhatja meg a zaklatási botrányt?

Los Angeles Times-ban jelent meg Dylan Farrow véleménycikke, melyben arról ír, érthetetlennek tartja, hogy a Harvey Weinstein ügyei miatt kirobbant szexuális botrányban egyre másra lepleződnek le a hollywoodi nagyágyúk, addig a volt nevelőapját, Woody Allent a még mindig nem vette elő senki.

A rendszer évtizedeken át működött Weinstein esetében. Woody Allennek a mai napig működik.

? írja a 32 éves Farrow, aki Allen és volt szeretője, a színésznő Mia Farrow örökbefogadott gyermeke.

Farrow először hétéves korában beszélt arról, hogy molesztálta őt nevelőapja. A filmes tagadta a vádakat és ügyvédeket is bevetett az ügy elsimítására, így a még gyerek Farrow nem tehetett semmit:

Régóta tartom, hogy alig hétéves voltam, amikor hiába lettek utasítva a bébiszitterek, hogy ne hagyjanak vele kettesben, Woody Allen felvezetett a padlásra, ahol aztán szexuálisan erőszakoskodott velem. Később a hatóságoknak is elmondtam az igazat, azóta is mondom, változatlanul.

Dylan Farrow és nevelőanyja, Mia Farrow 2016-ban. fotó: Getty Images for Time/Kevin Mazur

Az LA Times-ban Farrow is arról ír, minimum furcsának találja, hogy miközben a botrányaik miatt Weinstein és Spacey is kegyvesztetté vált Hollywoodban, addig Allen tovább dolgozhat és a Wonder Wheel: Az óriáskerék című új filmjét is ugyanúgy bemutatják, mint korábban bármelyiket.

Egy forradalom közepén vagyunk. A stúdióvezetők és az újságírók elleni vádakkal a nők sorra állnak a nyilvánosság elé és ezek a férfiak elveszítik a munkájukat. Csakhogy ez a forradalom szelektív

? mutat rá Farrow.

A #metoo mozgalom mellett kemény kritikát fogalmaz meg Kate Winslet, Blake Lively és Greta Gerwig színésznőkkel szemben is, akik miközben a nyilvánosság előtt szintén elítélték Weinseint, Allennel mégis együtt dolgoztak az elmúlt években. Ugyanakkor velük szemben méltatja Ellen Page, Jessica Chastain és Susan Sarandon színésznőket, akik egyaránt kijelentették, hogy többé nem dolgoznak együtt Allennel.

Woody Allen már csak megszokásból rendez, de minek? Az óriáskerék igazából nem rossz film, csak menthetetlenül felesleges, pedig még úszómester Justin Timberlake is van benne. Kiemelt kép: Getty Images/WireImage/Vera Anderson
folytatás

Legkedveltebb hírek
Roland olyan felvételt mutat Barbarának, amely bizonyítja, hogy Betty életben van
2019-09-19 03:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Új résszel folytatódik a Kapd el, ha tudsz! csütörtökön 21
2019-09-19 01:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Csajok, pasik, Balaton több, egymástól különálló történetet dolgoz fel, de az események kiindulópontja ugyanaz: barátok, barátnők ? tehát csajok és pasik érkeznek a Balatonra és igyekeznek kimaxolni a vakációt
2019-09-19 00:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A játék alapszabályai nem változtak, ám a műsor címe nem véletlen egészült ki az Extrém jelzővel
2019-09-19 00:15:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - Szereplők: Peter Falk, Gena Rowlands, Oskar Werner, Robert Brown, Martha Scott
2019-09-19 00:05:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez