9,5 milliárdot ad az állam a hiánnyal küszködő Pécsnek

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

9,5 milliárd forintot kap az államtól a pécsi önkormányzat, amely 7,5 milliárdos költségvetési hiányt halmozott fel ? derül ki a Szabad Pécs cikkéből.

Páva Zsolt polgármester azt nyilatkozta: az összeggel teljes mértékben konszolidálható a költségvetés, és ?a következő időszakot illetően is lehetőséget ad az építkezésre?. A városvezető méltatta Csizi Pétert és Hoppál Pétert, a város önkormányzati képviselőit is, akik ?a tárgyalások alatt úgy álltak ki a városért, mint képviselők még soha a rendszerváltás óta?.

A Szabad Pécs megjegyzi: a hiány Páva polgármestersége alatt halmozódott fel, és már 2014-ben is vállalt át a kormány hiteleket Pécstől. A portál szerint az sem idén vált nyilvánvalóvá, hogy nem jól gazdálkodik a város, hanem idén tavasszal hozták nyilvánosságra az addig titkolt problémákat, illetve ?a korábban még szabad megyei sajtó is rendre megírta, hogy toldozgatják-foldozgatják a hiányt, ami egyre csak gyűlik?.

Csizi Péter ugyanakkor azt mondta: ?A kabinet és a miniszterelnök, Orbán Viktor is úgy látja, hogy ezt a helyzetet egymaga Pécs akkor képes megoldani, amennyiben a kormányzat még az eddigieknél is komolyabb partnerséget kínál.? Arról is beszélt, hogy ?részleteiben megismertették a kormánnyal, hogy pontosan milyen ok-okozati összefüggések vannak a szocialista városvezetések ténykedései és a jelenlegi pénzügyi helyzet között?, habár 2009 óta a fideszes Páva Zsolt vezeti a várost.

A Szabad Pécs szerint az állami támogatásnak feltételei is vannak, leépítések és megszorítások jöhetnek. Úgy tudják, más hiánnyal és adóssággal küzdő önkormányzatok is hasonló segítséget kaphatnak majd.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Szombaton programbeszédként lehetett értelmezni szavait, ehhez képest most alaposan lehűtött mindenkit az új hódmezővásárhelyi polgármester
2018-04-23 19:43:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Katalin hercegné ma délelőtt megszülte harmadik gyermekét, egy egészséges kisfiúnak adott életet
2018-04-23 19:39:36 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez