Ügyelet, menetrend, nyitvatartás: itt a 24.hu ünnepi kisokosa

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Ügyelet, menetrend, nyitvatartás: itt a 24.hu ünnepi kisokosa

Csodás, meghitt ünnep tud lenni a karácsony, a szilveszter és újév pedig maga az önfeledt buli, de olykor sajnos előfordulnak rendkívüli esetek, balesetek, betegségek, egyéb vis maiorok, amikor gondba kerül az ünneplő állampolgár. Ilyenkor, ünnepek idején szinte minden zárva van vagy korlátozott a nyitvatartása, csak ügyelettel létezik, így nem árt felkészülni rá, mikor hova tudunk menni, ha beüt a krach. Ezért összeraktunk egy ünnepi kisokost vészhelyzetekre, hogy bármikor kiböngészhesse, mikor megy a következő busz Alsónémedire vagy hol van épp állatorvosi ügyelet Pesthidegkút környékén.

Egészség legyen, a többi nem számít

A legfontosabb dologgal, az egészségüggyel kezdünk. A leglényegesebb ünnepekkor, hogy tudjuk, hol és mikor férhetünk hozzá a sürgősségi, szakorvosi, fogorvosi ellátáshoz.

Társoldalunk, a Házipatika ebben komoly segítséget nyújt, ugyanis kereshetően összeszedte, Budapesten és Pest megyében hol rendelnek melyik napon szakemberek.

Hasznos lehet az Ügyelet.hu is, de nem árt kritikával kezelni. Ugyanis sok menüpont feltöltés alatt áll, de például mentőállomások elérhetősége, kevéske fogorvosi ügyelet, újszülött életmentő szolgálatok, betegszállítók (településenként kereshető) és néhány temetkezési ügyelet is megtalálható itt, egy aránylag átlátható, bal oldali menüben.

Mindezen túl érvényes, hogy nyugodtan rá lehet keresni az adott város vagy kórház nevére a keresőoldalakon, de a nagyobb városok orvosi ügyeleteit idelinkeljük:

Szeged, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Eger, Szolnok, Békéscsaba, Kecskemét, Salgótarján, Székesfehérvár, Pécs, Szekszárd, Kaposvár, Zalaegerszeg, Szombathely, Győr, Veszprém, Tatabánya. Beteg a kis kedvenc?

Állatorvosi ügyeletet is találni az ünnepek alatt, a fent említett Ügyelet.hu az ország méreteihez képest elég keveset, de ajánl azért néhányat. Érdemes megnézni szükség esetén a Magyar Állatorvosi Kamara oldalát is, ahol a baloldali menüben megyénként kereshetünk ügyeletet (Budapestnek külön oldala is van), az Állatorvosom.com pedig Budapestre specializálódott. Nem betegség, de fontos, főleg (elsősorban, sőt talán kizárólag) lótulajoknak: íme a Lóútlevél Iroda ünnepi nyitvatartása.

Fotó: Thinkstock A-ból B-be, avagy közlekedés

A közlekedés az egyik legfontosabb pont ilyenkor. Az országos tömegközlekedésben itt megtalálja a MÁV-Start, itt a Gysev, itt pedig a Volánbusz ünnepi menetrendjeit, információit. Budapestieknek íme a BKK ünnepi menetrendje.

Fontos még kiemelni a regionális busztársaságokat. íme a lista az ünnepi menetrendekkel, infókkal:

DAKK (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Baranya egy részének helyközi, Baja, Békés, Békéscsaba, Csongrád, Gyula, Hódmezővásárhely, Kecskemét, Makó, Mezőberény, Mórahalom, Orosháza, Szarvas, Szeged és Szentes városi közlekedése), DDKK (Somogy, Tolna és Baranya egy részének helyközi, Bátaszék, Bonyhád, Csurgó, Fonyód, Komló, Mohács, Nagyatád, Paks, Siklós, Siófok, Szekszárd, Szigetvár és Tamási városi közlekedése), ÉMKK (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg helyközi, Nyíregyháza, Ózd, Kazincbarcika, Tiszaújváros, Balmazújváros és Hajdúszoboszló városi közlekedése), ÉNYKK (Vas, Győr-Moson-Sopron, Zala és Veszprém helyközi, Győr, Mosonmagyaróvár, Sopron, Körmend, Szombathely, Ajka, Balatonfüred, Balatonfűzfő, Pápa, Tapolca, Veszprém, Várpalota, Keszthely, Lenti, Nagykanizsa és Zalaegerszeg városi közlekedése), KMKK (Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád helyközi, Balassagyarmat, Bátonyterenye, Eger, Gyöngyös, Hatvan, Jászberény, Karcag, Mezőtúr, Salgótarján, Szolnok, Tiszafüred és Újszász városi közlekedése), KNYKK (Fejér és Komárom-Esztergom helyközi, Dunaújváros, Esztergom, Kisbér, Komárom, Mór, Székesfehérvár, Tata és Tatabánya városi közlekedése). Hózápor és zivatar

Ha az aktuális időjárás izgatja, a Kiderül nevű oldalon pazar előrejelzést kap. Segítünk: elmarad a fehér karácsony. :((((

Zárva lesz a hivatal?

Az állami hivatalokkal sem árt tisztában lenni, ha épp sürgős elintéznivalónk támad. A kormányablakok (azaz okmányirodák) esetén ez a helyzet. A NAV esetén nem találtunk ünnepi nyitvatartást, itt ellenőrizheti, az önhöz legközelebbi ügyfélszolgálat hogy van nyitva.

Ünnepi zárvatartás

Nem épp a legfontosabb, de azért nem mellékes tudni, mikor vannak nyitva a nagyobb üzletláncok egységei. Ebben segítségünkre volt az MTI, ami ezt egy hírben pár napja jól összefoglalta. December 24-re ökölszabály, hogy délután 2-kor minden bolt zár, de ezen a napon, valamint 31-én maguk dönthetnek az üzletek arról, nyitva lesznek-e. December 25-26-án, valamint január 1-én azonban minden zárva lesz.

így lesznek nyitva a boltok karácsonykor December 24-én, vasárnap az üzletek legkésőbb 14 óráig tarthatnak nyitva. Tanulj, tinó!

Akárhogy csűrjük-csavarjuk a dolgot, az egyetemistáknak nem fenékig tejfel az ünnepi időszak, mivel a vizsgaidőszak közepére esik. Nekik ezért a főbb könyvtárak nyitvatartásait szedtük egybe. Itt a Fővárosi Szabó Erviné, itt a BME-é, itt az ELTE-é, itt a Corvinusé, itt a Debreceni Egyetemé, itt az SZTE-é, itt a PTE-é, itt pedig a Széchenyi Egyetemé.

VÉSZ!

Ne feledje, ha nagyobb baj van, még mindig a legjobb, ha a 112-es központi segélyhívót tárcsázza, de a 24.hu nevében gondtalan és bajmentes karácsonyt és újévet kívánunk!

folytatás

Legkedveltebb hírek
Kevésbé ismert tény Emma Roberts színésznőről, aki Eric Roberts lánya és Julia Roberts unokahúga, hogy van egy furcsa obszessziója a furcsa külsejű babák iránt
2019-01-19 08:22:33 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Babos Tímea és francia partnere, Kristina Mladenovic címvédőként győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének második fordulójában
2019-01-19 08:05:49 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Szent Margit legendája   Vallott nekem a Nyulak-sz
2019-01-19 08:00:05 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Nicaragua legrégebbi és legolvasottabb hírlapja, a La Prensa pénteki lapszáma üres címlappal jelent meg az ellen tiltakozva, hogy állítása szerint Daniel Ortega elnök kormányzata szeptember óta visszatartja a nyomtatott sajtó működéséhez szükséges festéket, papírt és egyéb anyagokat
2019-01-19 07:58:26 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Mint korábban már beszámoltunk róla, R. Kelly kiadója, az RCA erősen gondolkodott rajta, hogyan
2019-01-19 07:49:18 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Végigsöpört az interneten a 10 éves kihívás, aminek révén az emberek egy tíz évvel korábbi és egy mostani fotót tettek egymás mellé, bemutatva a változást vagy annak hiányát
2019-01-19 07:26:54 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez