Az úszókapitány arra kíváncsi, hogy mi jár Hosszú Katinka fejében

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Az úszókapitány arra kíváncsi, hogy mi jár Hosszú Katinka fejében

Dr. Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya tisztán szeretne látni, ezért nem csupán Hosszú Katinka, hanem a sportág ugyancsak ?korosabb? két klasszisa, Cseh László és Gyurta Dániel elképzeléseit is meg akarja ismerni. Tervei szerint ezekre a beszélgetésre már a jövő héten sor kerülhet. A szakember fontossági sorrendről nem ejtett szót, de az elmúlt hetek eseményeinek ismeretében nem kétséges, hogy

először Hosszú Katinkát fogja keresni.

?Távolról sem mindegy, hogy mi jár a három klasszis fejében, hogyan képzelik el a jövőjüket és a terveik megvalósításához milyen segítségre van szükségük. Az egyetemes úszósport kiemelkedő alakjairól van szó, akiknek a tudása és eredménylistája előtt csak tisztelegni lehet, ugyanakkor a Rio és Tokió közötti út felezőjénél a hogyan tovább kérdését is időben tisztázni kell? ? nyilatkozta Dr. Sós Csaba az SzPress Hírszolgálatnak.

Katinka három olimpiai bajnoki címmel büszkélkedhet, hétszeres világ- és 13-szoros Európa bajnok. Gyurta egyszer állhatott fel az olimpiai dobogó legfelső fokára, három világbajnokságon győzött és két EB-aranyérem is a gyűjteményébe került. Cseh László hat olimpiai érem gazdája, csak az arany hiányzik az ötkarikás kollekciójából, ugyanakkor két világbajnokságon is győzni tudott, 14 Európa-bajnoki diadala pedig egyfajta Európa-csúcsnak számíthat.

Ami Katinkát illeti, a mostani helyzethez hasonló esettel eddig nem igazán találkoztam, már csak azért sem, mert régebben, de még a közelmúltban is a harmincadik felé közelítő úszónők többsége már visszavonult, egy részük pedig a kisgyermekét nevelte

– mondta Sós azzal kapcsolatban, hogy Hosszú és edző-férje, Shane Tusup házassága most épp nehéz időszakon megy keresztül, ahogy közös közleményükben fogalmaztak. Egy versenyző, Földházi Dávid pedig már el is hagyta az Iron Aquaticset.

Hosszú Katinka reagált a házasságáról szóló híresztelésekre A napokban tucatjával jelentek meg cikkek az úszónő és férje, Shane Tusup kapcsolatáról, egészen péntekig hallgatott a pár.

A kapitány szerint aki szerint különleges és bonyolult a helyzet, a legjobb megoldás pedig a békülés lenne, de mivel ez elsősorban családi és csak másodsorban szakmai kérdés, a végső szót semmiképpen sem egy külső személynek kell kimondania. A szövetségnek, így Sósnak is az a dolga, hogy segítsék a versenyzőt.

?Szó sincs arról, hogy új edzőt ajánlanánk neki, ha viszont mindenképpen változtatni szeretne, akkor az új mesterét neki kell megneveznie. Hangsúlyoznám, hogy a váltás mindig is kockázatos lépés volt, mert még a legjobb edzőnek és a legkiválóbb úszónak is hosszú hónapokra van szüksége az összecsiszolódáshoz, amely az eredményes munka előfeltétele. Aggodalomra egyelőre nem látok okot, talán nem is baj, hogy Katinka a szokásosnál hosszabb pihenőt ad magának, hajtott és küzdött ő már éppen eleget? ? hangsúlyozta Dr. Sós Csaba.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az eset a miskolci Auchan-Avasi kilátó járaton történt
2018-08-20 18:15:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
 Négy amatőr szakács kontra elismert étterem szakácsai
2018-08-20 17:50:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Markológépet ragadtak a civilek, és rendezni kezdték a Dunapartot
2018-08-20 17:45:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A lányok egy tehetségkutató versenyre készülnek. 
2018-08-20 17:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Elektronikai meghibásodás veszélye miatt visszahív szervizre 700 ezer Tiguan és Touran típusú autót a Volkswagen ? jelentették be hétfőn a német autógyár wolfsburgi központjában
2018-08-20 17:25:22 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A 16-os busz sem tud haladni, volt, hogy 25 percet várakozott, mert az ünnepi lezárásokat nem táblázták ki a megfelelő helyen, az eltévedt turistabuszok szabálytalan forgolódása pedig napok óta elviselhetetlen torlódást okoz a környéken
2018-08-20 17:18:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez